Witam Mam pytanko jakie były seryjnie montowane głośniki (moc i firma) montowane w 155 bo u mnie ich nie było jak kupiłem a ciekawość mnie żrzera![]()
Witam Mam pytanko jakie były seryjnie montowane głośniki (moc i firma) montowane w 155 bo u mnie ich nie było jak kupiłem a ciekawość mnie żrzera![]()
Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM
Akurat ostatnio wymieniałem z tyłu, więc nawet mogę Tobie pokazać co tam dokładnie jest na odwrocie napisane. Jaka firma je robiła - tego nie wiem, ale gdyby nie to że cewke miałem walniętą to bym ich nie wymieniał. Te z przodu są całe i zdrowe i bardzo dobrze grają mimo tylu lat. Do radia bez wzmacniacza są wystarczająco mocne
Tutaj link do zdjęcia: http://i29.tinypic.com/14wyp8w.jpg
W mojej Belluni były głośniki "no name", srednica magnesu dość znaczna, głośnik typu woofer oraz z boku maskownicy są małe syczki i jest to fabryka. Gdyby nie przytarte cewki podejrzewam, że do dziś by grały zadowalająco.
ja wyciagałem z tego co pamiętam fimy nie były, było wprawdzie napisane Alfa Romeo na naklejce
ale wszystkie wymieniłem na Alpine, rewelki nie ma, ale można słuchać troche głósniej
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
Chyba Philips-a były montowane fabrycznie
imo byly dosyc slabe, a brzmienie bardzo kartonowe.. rok temu je wymienilem na inne.. moze ktos chce kompleci 4 sztuk?![]()
Kiedys szukałem jakiś informacji w necie na ich temat ale nic nie udalo mi się znaleźć. Byłem ciekawy parametrow podobnie jak Ty i nadal jestem ciekawy![]()
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy