Napisz do niego i zapytaj, czy ma dla wersji z podnoszonym wstecznym. Wydaje mi się, że ma.
Pozdrawiam.
- Rafał
Wiadomość poleciała. Czekam na szczegóły... Bo z tego co widziałem nie ma żadnych wystawionych przedmiotów (może jest na wakacjach)
Jak coś będę wiedział dam znać![]()
Przeczytałem cały ten temat i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Jak przeciągnąć kabelek od podświetlenia gałki pod "Ciągadełkiem" do wrzucania wstecznego biegu ? Oglądałem swoją gałkęi chyba nie ma tam aż tyle miejsca, a jeśli nawet to wrzucanie wstecznego wytrze ten kabelek (chyba)
To może wyciąć rowek na ten kabel w drążku? Innej opcji chyba nie ma... Dremelem łatwa i szybka "robótka"![]()
Panowie. Zakup tej gałki zależy od waszej opinii i rady. Bardzo zależy mi na informacji jak poprowadzić kabelek podświetlenia pod "ciągadełkiem".
Idę na żywioł.
Postanowiłem zakupić tą gałkę. Postaram się zrobić jakiś Tutorial.
Mam nadzieję że komuś to pomoże.
Jeśli jakiś "władniejszy" moderator uzna to za wartościowe to niech przeżuci mój mały Tutorial do działu "Zrób to sam"
Teraz kilka uwag.
Najwięcej problemów miałem z "ciągadełkiem" wstecznego, nie można go nigdzie przewiercić, a nachodzi ono na pręt dość ciasno. Pomogło drobne nacięcie (jest na zdjęciach) na długości około 3 centymetrów. Niestety nie może być ono zbyt głębokie żeby nie przeciąć ciągadła. W tej sytuacji kabelek od gałki podczas wbijania wstecznego będzie lekko obcierał o pręt. Zaznaczam że "lekko" , dlatego należy dość mocno nasmarować (np towotem) środek ciągadła.
Kolejna uwaga to podłączanie do zapalniczki. Nie trzeba nacinać oryginalnych kabli. Wystarczy "wpiąć" się we wtyczkę zasilania zapalniczki (foto).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mógłby ktoś napisać jak zamontował gałę w 156 po lifcie środka??
Przecież post wyżej masz wszystko opisane ze zdjęciami![]()