Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Temat: które tarcze są lepsze,czy ktoś ma doświadczenia?

Użytkownik Świeżak Avatar speedek
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 1750 TBI TI

Domyślnie

Nie znasz człowieka, czyli mnie i już zrobiłeś psychoanalizę. Gratuluję.

Widzę, że nie wiesz jak duża różnica to właśnie te 3, 2 a nawet 1 metr.

Czasami właśnie taki metr może zadecydować o życiu, kalectwie, bądź śmierci i wcale nie trzeba zapierdalać.

Nie mam zamiaru Cię do niczego przekonywać, Ty wiesz przecież najlepiej.

Oby Ci tylko nie zabrakło kiedyś przysłowiowego metra.

Takie dramaty rozgrywają się codziennie na naszych drogach. Akurat coś o tym wiem, ale co ja mogę wiedzieć na moich żałosnych dunlopach z umiejętnościami cywilnej fujary jak to ładnie ująłeś.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 2.4 210km

Domyślnie

Trochę dystansu

Ten temat, to temat niekończącej się dyskusji "uda się, albo się nie uda", nawet te twoje 3,4 nawet 5 metrów nie uratują cię z każdej sytuacji, bo zawsze może się zdarzyć sytuacja stworzona specjalnie dla ciebie i będziesz po prostu w dupie. Tak do tego trzeba przychodzić, co ma się stać to się stanie. Pełno na drogach jest rozwalonych najnowszych Audi, Maserati, Ferrari, aut stworzonych do hamowania, gdzie producenci zabijają się o skrócenie drogi hamowania najnowocześniejszymi technologiami z NASA. Nic im to nie daje. I to jest najlepszy dowód na to, że dopłacanie do rozwiązań torowych w ruchu cywilnym mija się totalnie z celem.

"Oby Ci tylko nie zabrakło kiedyś przysłowiowego metra."

Oj tam, już raz mi zabrakło ^^ I tutaj mi się podoba mentalność Włochów, Polak dba o swoje auto, jak o diament i najukochańszą kochankę, Włoch? Byłem tam 2 miesiące, wszystkie samochody są poobdzierane, a jak zobaczyłem Bugatti z czarnymi plastikowymi zderzakami i wyrwanym progiem, to coś we mnie pękło i też już mi nie zależy na tym dobru nabytym.

"Czasami właśnie taki metr może zadecydować o życiu, kalectwie, bądź śmierci i wcale nie trzeba zapierdalać."

Wiesz, ktoś kiedyś obliczył, że z prędkością 30KMH liczba wypadków zmniejszy się o 60%! Dlaczego by nie zmniejszyć prędkości do 3KHM i jeździć na rolkach?

"Takie dramaty rozgrywają się codziennie na naszych drogach"

Mam do tego znacznie luźniejsze podejście. Nikt nikomu nie każe jeździć samochodem, przechodzić przez pasy, czy jeździć rowerem po ścieżce rowerowej. Dla mnie dmarat to jest wtedy, kiedy jeden elektryk, który musi pracować bo ma na utrzymaniu 5 córek i żonę, akurat podpina kabel 20kva i jakiś debil kierownik budowy który zna się na lizaniu rowa zapina mu nagle BMa i z elektryka nie ma co zbierać. To jest dramat. Wypadki to wypadki.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Jeździłem długi czas na tarczach Rotinger i złego słowa powiedzieć nie mogę, były nacinane i nawiercane więc nie było super cicho, ale w połączeniu z dobrym klockiem hamowały wyśmienicie i przez 30.000km nie udało mi się ich pokrzywić, zatem moje zdanie jest zgoła odmienne niż kolegi dcfan.
    Ale ciekaw jestem opinii o ATE. Macie jakieś doświadczenia?
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Mam właśnie tarcze Rotinger HP wysokonawęglane, nawiercane i nacinane. Pierwszy kpl tarcz był fabrycznie krzywy, drugi w połączeniu z klockami Galfer Sport sprawuje sie bardzo dobrze. Lepiej kupić tarcze Rotingera i po jednym kpl klocków wymienić na nowe niż potem płakać że BlackDiamondy czy EBC sie szybko zużywają i krzywią. Następny kpl będzie również Rotingera+Galfer. Może następnym razem wypróbuje EBC YelowStuff bo chwilowo słabo z kasą