Trasa Bieszczady - Poznań. 712 km. Przez DK 28,73,94. Dalej A4->A1->A2.
Średnia prędkość z całej trasy 105 km/h. Czas przejazdu 6:22 h. Spalanie wg komp. 7,5 litra, wg obliczeń 7 litrów. Bez dpf, klap.
Chip u Mirka.
Pozdrawiam
Trasa Bieszczady - Poznań. 712 km. Przez DK 28,73,94. Dalej A4->A1->A2.
Średnia prędkość z całej trasy 105 km/h. Czas przejazdu 6:22 h. Spalanie wg komp. 7,5 litra, wg obliczeń 7 litrów. Bez dpf, klap.
Chip u Mirka.
Pozdrawiam
Mam mało popularny silniczek, wiec napisze moze kogos interesuje.
1.8 mpi 140 km.
Trasa do 120km/h - 7,3 litra na 100km
Autostrada - niecale 9.
Miasto 8.8-10 zaleznie od korkow.
U mnie różnie, zazwyczaj trasy podmiejskie i trochę miasta max 7.5l/100 (silnik 1.9 JTDm 184km)
Trasa 500 km bez DPF ,EGR, prędkość zróżnicowana dochodząca do 200 km/h ,zapakowany na full ,kpl. osób 7.3 komp przy tankowaniu 7/100
Trasa Kraków- Wenecja i z powrotem. Ten z niższym spalaniem to "z powrotem". Włochy, Austria i Czechy starałem się trzymać 140 a od Mszany do Kłaja Non stop 160 na tempomacie. Auto z 4 osobami, zapakowane na full, pełna seria, felgi 19, paliwo premium, komp przekłamuje minus 0.7.
Ciekaw jestem jak w takich samych warunkach spalały TBi?
P.S: na paliwie premium spalanie mi spadło ponad 0.5 l/100 co przy różnicy 30 gr/l względem tańszego diesla wychodzi na podobny koszt przejechania 100 km a jest zdrowsze dla silnika.
Ostatnio edytowane przez duke75 ; 19-07-2017 o 08:43
12.5 l/100km.....prędkość na tempomacie 190 km/h praktycznie przez cały czas.
Uważam, że to świetny wynik.
Darujcie sobie uwagi typu "wariat, szaleniec" itd...
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Przy takich prędkościach moja służbowa Eliza (Citroen C-Elysee 1,6HDI 92KM) pali więcej.Tzn. nie przy takich, bo tyle tylko raz udało się uzyskać, chyba z wiatrem było.
Ale fakt, że 2,4 przy prędkościach autostradowych potrafi być stosunkowo ekonomiczne.
To jest to co kiedyś pokazywali w TopGear.... bodajże M3 vs Prius..... przy ostrej jeździe Prius spalił więcej![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond