Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Felerna dostawa Paliw ?

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

W takiej opcji nawet jednorazowe tankowanie może spowodować awarię. Takie stacje się omija po prostu
    Kilka lat temu oddałem Alfę do pomalowania, zdarzyły się pewne okoliczności w wyniku których auto stało tam miesiąc (zmarł jeden z pracowników tego jegomościa), po odbiorze ledwo dojechałem do domu i już nie odpaliłem, okazało się że pan lakiernik, a dokładniej jego syn sobie w międzyczasie użytkował moje auto (licznika nie spisałem, bo była to osoba z polecenia znajomego), a żeby nadal była zatankowana pod korek (bo tak ja zostawiłem) to wlał to co miał najtańszego w okolicy i to nawet Bio 100 nie było tylko .... wie co wyglądające tak po spuszczeniu
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0919.jpg
Wyświetleń:	6
Rozmiar:	74.6 KB
ID:	232211
    Spuściliśmy tego z Culmenem 46 litrów z baka, efekt 4 końcówki zaślepione jakimś betonem i jedna iglica do wymiany. Po roku dowiedziałem się gdzie to było tankowane
    Skontaktowałem się z jegomościem i nagle ton mu się zmienił i dowiedziałem się że ..uj wie gdzie tankuję to i gówno mam w baku. Akurat to to mnie rozbawiło i to bardzo

A co do cudnego odczytu z dystrybutora- obecne przepisy precyzują jaka może być rozbieżność między stanem faktycznym, a tym za co płacisz i na porządnych stacjach rozbieżność to litr do dwóch na 1000 litrów i teoretycznie jest tak na każdej, ale moja pierwsza praca była na franczyzowym Orlenie, gdzie na LPG rozbieżność to było 20% i była na to legalizacja jakimś cudem. Dlatego .... z tych 15 groszy taniej jak ciebie najprawdopodobniej zrobią w jakiś sposób- trzymać się oryginalnych Lotosów, Orlenów, BP, Shelów itd. i problemów nie będzie.
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 25-07-2017 o 17:15

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Inny

Domyślnie

Jak dla mnie to to była Fanta. Aż dziwne że do domu dojechałeś.