Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 75

Temat: KUPNO 159 2.4 210km

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

w necie są po za 5 przypadkami pozytywne. Nie broniąc tu nikogo ale handlarz też mógł zostać oszukany przez Turka
    Opinie piszą w większości komisanci sami o sobie.
    Co do drugiego zdania, to myślę, że handlarz nie jest pierwszym głupim i jak coś kupuje to wie co.
    Najtańsze na mobile.de alfy z tym silnikiem, w tym roczniku, to wydatek blisko 20 000 zł. Mają zwykle po 250 - 300 tys km, a jak niższy przebieg, to straszne golasy, albo poobijane. Handlarz nie pracuje po to, żeby ludziom prezenty robić. Jego zadanie to tanio kupić, drogo sprzedać.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    n/d

Domyślnie

no to koledzy rozwiali moje wątpliwości, mniej niż 30 k to pchanie się w ruinę... tak więc może obniżyć loty na 1.9 150 KM?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Jedyny mankament 1.9 JTDm to klapki w kolektorze z którymi w miarę tanio można się uporać oraz skrzynia M32, w której padają łożyska. Auto z tym silnikiem będzie mało dynamiczne bo 159 wazy 1600kg jednak jeśli chodzi o koszty napraw i utrzymania będą o wiele niższe niż w przypadku 2.4.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar marcin_ldz
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.75 Tbi QV

Domyślnie

Koszty utrzymania 2.4 jak pisze Pływak są trochę wyższe niż 1.9, najważniejsze jest aby kupić egzemplarz zadbany. Koszty utrzymania rekompensuje jednak dźwięk 5-ciu cylindrów i przyjemność z jazdy, miałem 1.9 150km i teraz mam 2.4 210km i na pewno nie cofnął bym się raczej do 1.9

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Auto z tym silnikiem będzie mało dynamiczne bo 159 wazy 1600kg
    Zgodnie z instrukcją obsługi to 1490 kg sedan i 1540 kg kombi.

Auto
    n/d

Domyślnie

z racji małego synka u mnie wchodzi w grę tylko kombi odskakując od tematu synek lubi usypiać w moim trabanciku 601 to i może alfe pokocha .

Wracając do tematu prośba byście powszednieli mi w jakich pieniądzach można szukać już dobrego 1.9

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.75 Tbi QV

Domyślnie

Cytat Napisał skikut Zobacz post
    z racji małego synka u mnie wchodzi w grę tylko kombi odskakując od tematu synek lubi usypiać w moim trabanciku 601 to i może alfe pokocha .

Wracając do tematu prośba byście powszednieli mi w jakich pieniądzach można szukać już dobrego 1.9
    Wiesz nie można generalizowac za ile, wszystko zależy od tego który rok, w jakim jest stanie, i na ile wycenil go właściciel...Na pewno będzie trochę tańsza od 1.9, tylko niestety mamy tam nieszczęsne M32...
    To za ile chcemy kupić zależy od stanu auta w porównaniu do innych egzemplarzy, w moim przypadku zainteresowany dzwoni i mówi ,,wie Pan ale w Radomiu stoi taka i to jeszcze w pakiecie Ti i jest tańsza'' odpowiadam proszę jechać zatem do Radomia...

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał dpar Zobacz post
    Zgodnie z instrukcją obsługi to 1490 kg sedan i 1540 kg kombi.
    Nawet jak by przyjąć dane z instrukcji to zatankowana z kierownikiem przekroczy 1600kg, a gdzieś tu jest temat gdzie ludzie wrzucali wyniki z wagi i czasem mija się to z tym co w instrukcji

Auto
    n/d

Domyślnie

Cytat Napisał marcin_ldz Zobacz post
    Wiesz nie można generalizowac za ile, wszystko zależy od tego który rok, w jakim jest stanie, i na ile wycenil go właściciel...Na pewno będzie trochę tańsza od 1.9, tylko niestety mamy tam nieszczęsne M32...
    To za ile chcemy kupić zależy od stanu auta w porównaniu do innych egzemplarzy, w moim przypadku zainteresowany dzwoni i mówi ,,wie Pan ale w Radomiu stoi taka i to jeszcze w pakiecie Ti i jest tańsza'' odpowiadam proszę jechać zatem do Radomia...

Chodzi mi o rząd wielkości. Tak jak mówiłem jestem nowy wcześniej oddawałem się raczej Szwedom lub Niemcom aż tu nagle przyszło mi zakochanie

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.75 Tbi QV

Domyślnie

Myślę że w kwocie 25 tys powinieneś znaleźć egzemplarz który nie będzie ulepem z przełomu 2007-08r...