Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Transport pociech w naszej 156

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gybson
    Mieszka w
    Dąbrowa górnicza
    Auto
    2003 156 Sportwagon 1.9 16v

Domyślnie Transport pociech w naszej 156

Witam, w gąszczu tematów nie ma prawie nic na temat przewożenia w Belli dzieci w fotelikach. Może fajnie było by rozwinąć takowy w celu zadawania pytań i uzyskiwania na nie odpowiedzi. Mam pierwsze pytanie. Gdzie w 156SW znajduje się punkt kotwiczenia pasa TopTether w fotelikach z Isofixem? To specjalny pas spełniający rolę trzeciego punktu podparcia fotelika stosowany zamiast nogi zapierającej o podłogę.
    Dziś przeprowadziłem montaż pierwszego fotelika z Isofixem i zajęło mi to raptem minutkę, stary zakładałem wiele dłużej gdyż miał mocowanie tylko za pomocą pasów w aucie. Można się tutaj wymienić doświadczeniami i zasięgnąć rady

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Nie wiem jak długi jest ten pas ale w podłodze masz zaczepy metalowe do siatki - można z nich z korzystać.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gybson
    Mieszka w
    Dąbrowa górnicza
    Auto
    2003 156 Sportwagon 1.9 16v

Domyślnie

Pas jest schowany w foteliku w postaci dość dużej rolki, za widna to sprawdzę ale sądzę że wystarczy. Instrukcja obsługi nawet nie wspomina o trzecim punkcie mocowania fotelika, ale z tego co wiem nie każdy posiada taki pas.

Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

Ja mam akurat z nogą podpierającą, starszy model Concorde, a drugi fotelik to będzie coś pokroju Cybex M-Fit

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Bardzo pożyteczny temat, u mnie dwójka w drodze więc chętnie skorzystam z porad i informacji. Ja kupiłem dla moich przyszłych pociech 2 foteliki Cybex Aton 5. Z uwagi, że nie mam isofix-a, owijam fotelik pasami. Czy jeszcze coś jest do tego potrzebne? Wspominaliście o nodze zapierającej w podłogę. Czy to jest konieczne? Myślałem, że tylko pasy wystarczą...

Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    Czy jeszcze coś jest do tego potrzebne? Wspominaliście o nodze zapierającej w podłogę. Czy to jest konieczne? Myślałem, że tylko pasy wystarczą...
    Noga wynika z budowy podstawy fotelik. Każdy ma inny sposób montażu i bezpieczeństwa. Noga w mojej podstawie po prostu usztywnia konstrukcję i fotelik w całości sztywno zamocowany.

Bliżniaki? No powiem Ci to masz podwójny wydatek w temacie. A za nim kupisz te 2 nosidełka, to sprawdź sobie wózki - bo ja miałem wózek z nosidełkiem więc nie potrzebowałem osobnego fotelika. Nosidełko pasowało na wózek i dziecko w ten pierwszy rok tak sobie jeździło bez wychodzenia

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lębork
    Auto
    Alfa 145 QV, Fiat Coupe 2,0 16V, AR 156TS Lift

Domyślnie

Ja zauważyłem jedną wadę 156 vs dzieci. Wysoka krawędź drzwi-szyba sprawia, że dzieci nic nie widzą za oknem, a to dla nich ważne.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar andmurbud
    Mieszka w
    świetochlowice
    Auto
    156 2.0 TS

Domyślnie

zielo007 polecam wózki tako u nas przy blizniakach (parka) spisaly sie bardzo dobrze http://allegro.pl/3w1-wozek-blizniac...398560363.html

- - - Updated - - -

Nosidelka mozna zapinac w aucie pasami i mozna je zakladac do wozka

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    Noga wynika z budowy podstawy fotelik. Każdy ma inny sposób montażu i bezpieczeństwa. Noga w mojej podstawie po prostu usztywnia konstrukcję i fotelik w całości sztywno zamocowany.

Bliżniaki? No powiem Ci to masz podwójny wydatek w temacie. A za nim kupisz te 2 nosidełka, to sprawdź sobie wózki - bo ja miałem wózek z nosidełkiem więc nie potrzebowałem osobnego fotelika. Nosidełko pasowało na wózek i dziecko w ten pierwszy rok tak sobie jeździło bez wychodzenia
    tak tak, kupiłem wózek Baby Monsters Easy Twin wraz z kompletem czyli gondole + spacerówka i samochodowe foteliki dla noworodków, które można montować też do wózka. Juz próbowałem montować. po prostu owinąłem pasek jak instrukcja mówi.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał andmurbud Zobacz post
    zielo007 polecam wózki tako u nas przy blizniakach (parka) spisaly sie bardzo dobrze http://allegro.pl/3w1-wozek-blizniac...398560363.html

- - - Updated - - -

Nosidelka mozna zapinac w aucie pasami i mozna je zakladac do wozka
    dzięki, już po temacie, mam Baby Monsters. Ale wygląda ten wózek nieźle. Składa się do formatu jednoosobowego i nie jest ciężki.