plynne przejscie z Giulii do wakacji makaroniarzy

co innego wakacje w sensie ferie, okres wakacji, a co innego faktyczne, praktyczne urlopowanie

Byłem raz na urlopie w Italii w sierpniu - nigdy wiecej... Natomiast np ostatnio w lipcu na Sardynii byly pustki. Bardziej chodzi o to, ze duze zaklady pracy (jak fabryka Alfy np) zamykaja sie wszystkie naraz w sierpniu i wysylaja wszystkich na niemalze przymusowy urlop. Czasem w sierpniu ciezko leki kupic w aptece, za to miejsce parkingowe przy plazy po godz 8 - zapomnij
Ja zazwyczaj auta np kupuje w wakacje, bo leasingi i dealerzy mają sezon ogórkowy i cieszy ich każdy klient. Ale Włosi - wątpię
Stinger... kurcze, takim samym stereotypem dla mnie jest ze alfa=laweta, jak że alfa=piękna. Wręcz przeciwnie, mało alf mi się podoba (choć już 3cia będzie). 147 brzydal, ale wnetrze super. Giulietta tyl super, przod taki sobie, wnetrze paskudne, ale veloce z 2016 - wnetrze ok. Stelvio procz braku zderzaka - super, wnetrze super. Giulia generalnie super., 145 ladna. 156 paskudztwo. 159/brera - najladniejsze alfy, ale wnetrze wole "europejskie" z Giulii. Także te górnolotne hasła, że fani piękna włoskiej motoryzacji mają czelność piać nad Stingerem dla mnie chybione...