Byłem właścicielem AR: 147, GT, Giuliett, Guliia
Z racji że to mój pierwszy post to najpierw się przywitamMam na imię Kamil i poszukuję Giulietty. Witam wszystkich serdecznie. W związku z moimi poszukiwaniami proszę kolegów/koleżanki o pomoc w znalezieniu jakiegoś sensownego egzemplarza w cenie do 40tys. Chętnie zobaczę wszelakie oferty w południowej Polsce.
Witam wszystkich alfa maniaków![]()
W moim garażu stoi lecia 147,piekne auto, którym jeździ małżonka.
Ja po kilkunastu latach różnych przygód z samochodami używanymi, głównie dieslami, postanowiłem nabyć nowego kompakta w benzynie..
Pod uwagę biorę mazdę 3 i alfę Giuliette...
Gdybym miał patrzeć na ceny katalogowe z 2017r to mazda wyszłaby taniej z podobnym wyposażeniem.
Znalazłem jednak 3 Alfy z 2016r i chciałbym się Was poradzić czy warto kupić jedną z tych trzech.
Ceny bardzo ciekawe biorąc pod uwagę rabat ze względu na rocznik 2016.
Niestety nie mogę dodać linków ale wszystkie 3 są na stronie Alfy.
Dwie białe i jedna czarna. Pierwsza biała za 72tys z silnikiem 120KM, druga biała z silnikiem 150KM za 75tys i trzecia czarna z silnikiem 150KM za 76tys.
Jak to jest z tymi kolorami? Biały to biały perła czy metaliczny czy zwykły biały? Co daje ten pastelowy za dopłatą?
Pokonuję codziennie 30km na drodze krajowej do pracy i tyle samo z powrotem oczywiście. tak naprawdę oprócz dowożenia dzieci do szkoły (5km) przez miasto to cały przebieg jaki robię.
Czy ten silnik będzie wystarczający do spokojnej jazdy 100-110km /h żeby dojechać do pracy i z powrotem?
Będę wdzięczny za każdą uwagę i poradę.
Pozdrawiam
TB 120 KM jeździ bardzo fajnie, sprawia wrażenie mocniejszego niż w rzeczywistości. Dobra elastyczność, jest z czego wyprzedzić. Spalanie w trasie krajowej przy prędkościach które podałeś to do 7 litrów. 150 KM będzie jeździć lepiej ale głównie w górnej partii obrotów. Na spokojnej trasie spali jakieś 6,5 litra.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzięki za odpowiedź.
Dzisiaj byłem na żywo zobaczyć Giulietty i przyznam, że poza trochę małym bagażnikiem, auto mnie zauroczyło.
Szkoda tylko, że nie było w salonie żadnego normalnego koloru bo tylko jedna sportowa z tym najwyższym pakietem.
Nie zmienia to faktu, że jest piękna w środku jak i na zewnątrz. Ma się uczucie, że Giulietta otula ciało.
Nie wiem jak to jest z tym kolorem białym. Co ma dać ten pastelowy? W katalogu nie ma nawet białego metalicznego, jest do wyboru tylko ten jeden.
Czy za. 72tys warto brać nowego z rocznika 2016? Czy takie auto stojące w salonie rok może być jakoś zniszczone?
Cena 14tys mniej od katalogowej zachęca do zakupu.
15% to ładnie biorąc pod uwagę, że bieżący rocznik.
W moim przypadku to 16% ale rocznik 2016.
Myślisz, że jest szansa ugrać 20% wtedy cena byłaby około 69 tyś?
Szkoda tylko, że nie ma czujników parkowania i xenonów... Ale coś za coś...
Edit:
Znalazłem na stronie Carserwis u polecanego tutaj Pana Marka dwie Giulietta.
Pierwsza za 71900pln a druga za 74900pln z bi xenonami... W oby dwóch przypadkach 18% rabatu od ceny katalogowej ponieważ roczniki 2016.
Tutaj moje pytanie, czy warto dopłacać 3tys do xenonów?
Co jestem w stanie ugrać jeszcze?
Mój najbardziej optymistyczny wariant to ta z xenonami za 72tys, do tego chciałbym gratis przedłużenie gwarancji na 3 rok i ciekawy wariant OC, AC, nnw.... O zimówkach już nie wspominam bo to chyba byłoby za dużo...
Jak oceniacie szanse...
Dzięki
Ostatnio edytowane przez Adam100 ; 14-08-2017 o 16:43
Ja kupowałem w 2013, ale myślę że aktualnie jest podobnie. Musisz ich pomęczyć. Czasem rabat wprost większy jest trudno dostać, ale za to można promocyjną ofertę dostać na kredyt czy też na ubezpieczenie, albo gwarancji wydłużenie. To się przekłada się de facto na większą korzyść więc sobie można w ogólnych rozrachunku wyliczyć jako rabat.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
hej wszystkim,
Po dłuższym czasie szukania Alfy Romeo GT z silnikiem 3.2 V6 od Giuseppe poddałem się z uwagi na brak egzemplarzy i biorę w kredycie Giuliette QV.
Znalazłem ogłoszenia i przejechałem 1800km sprawdzając parę z nich, cena ogólnie miała być do 65k. Ktoś wcześniej wspominał o ogłoszeniu forumowicza jednej QV z Prodrive felgami. Po obejrzeniu jej jestem na nią najbardziej nastawiony, jednak cena to aż 68k. Jest to dla mnie zdecydowanie górna granica i teraz kwestia jest waszej oceny jeśli moglibyście mi doradzić czy się opłaca:
Rok: 2013
Przebieg: około 30k (trochę mało)
Na szóstym biegu leciutko rusza się drążek zmiany biegów (podobno jest to akceptowalne i nie muszą to od razu być poduchy czy półośki)
Podaje link do galerii allegro: https://www.galerieallegro.pl/zdjeci...9750079/1#zdj3
Jeśli ktokolwiek z was oglądał ten samochód i cokolwiek wie, to prosiłbym o info czy też opinię. Cena spora jak dla mnie, a widzę, że ta [notranslate]Alfa[/notranslate] jest wystawiana na allegro już od ponad pół roku. Znalazłem ogłoszenie w archiwum ze stycznia 2017. Dziwi mnie to, dlaczego ona tak długo wisi i nikt jej jeszcze nie kupił.
- - - Updated - - -
dodatkowo wstawiam zdjęcie z odważnikami na feldze, które trochę mnie niepokoją, bo jest ich moim zdaniem zdecydowanie za dużo, jednak znalazłem na google jedno zdjęcie Brery S, która ma w tych felgach tak samo dużo odważników. może coś wiecie czy te prodrive tak mają?![]()
Mam na oku używaną Giuliettę 150KM w wersji SUPER z początku 2016 r. Właściciel (znajomy znajomego) wyjeżdża do Nowej Zelandii, dlatego sprzedaje, wszystko inne wygląda OK.
Tylko jest jedna zagwozdka - nie ma chromowanych obramowań szyb. Właściciel upiera się, że taką kupił w salonie. W każdym katalogu jaki znalazłem jest taka opcja w tej wersji. I teraz nie wiem, bo z jednej strony jest to podejrzane, a z drugiej strony samochód jest w porządku, bo to kolega z pracy, z pokoju mojego dobrego znajomego, który widzi ten samochód codziennie z okna, więc by wiedział jakby coś było nie tak, jakiś wypadek czy coś.