Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Temat: czy naprawdę znaleźć bezwypadkową alfe graniczy z cudem????

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Parę miesięcy temu wystawiłem ogłoszenie dotyczące sprzedaży mojego bmw. Dałem cenę adekwatną do stanu (wszystkie niemalże, nie licząc ostatnich drobiazgów za max 600zł W SUMIE, usterki zostały usunięte przed zapodaniem ogłoszenia - hamulce nowe, zawieszenie z przebiegiem paru tysięcy km, łożyska wymienione z hamulcami). Miałem JEDEN telefon. Pierwsze, o co zapytał PAN: 'panie, ile naprawdę pan chcesz za ten samochód? -cena jest taka, w jakim stanie znajduje się samochód -kiedy będzie można obejrzeć? -jak odbiorę samochód z wymiany hamulców'. Nie wiem dlaczego, ale gdy ktoś z miejsca się targuje (przez telefon, naturalnie, nie ogladając wcześniej samochodu), w moim przekonaniu jest kiepskim klientem. Nie oddzwoniłem do tego jegomościa. Bmw zostaje u mnie chyba do końca, jako komfortowy i oszczędny dupowóz.

Ludzie by chcieli samochody dziesięcioletnie w idealnym salonowym stanie, bez rysek, obić i wgniotek parkingowych... Zastanawiam się, co będzie gdy mój tata będzie chciał sprzedać skodę - rocznik 2005, przebieg 50000km - na pewno kręcony.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Z tą Skodą to chociaż będzie miał lepiej niż moja mama z Citorenem 2 lata starszym z tym samym przebiegiem .

plancior
    Gość

Domyślnie

Taa, to co ma powiedzieć mój ojciec?
    Nissan Primera kupiony z salonu w 2001, w sobotę patrzałem na licznik. Zrobione ciut ponad 40tys km

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Nie macie co się przejmowac z tymi przebegami, jeśli wnętrze auta ma adekwatny do niego stan. A nie wydeptana podłoga, zżółkła od nikotyny podsufitka, wymęczone fotele i "Paaanie-mały przebieg 120 000".

BTW. Ostatnio widziałem Iveco EuroStar z 95 roku- stan licznika: 000 038-1...tylko, że po drugim milionie.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Ania
    Gość

Domyślnie

Wcześniej jezdziłam Audi 200 Quattro 2.2T z 1987r i przy sprzedaży tego auta najbardziej bawiło mnie, gdy kupujący kręcili nosem, że lakier nie jest w idealnym stanie, a przecież to ocynk..tylko zapominali, że 22 letni Z przebiegiem w starych autach też nigdy nie wiadomo..co z tego, że na liczniku jest 200000 jak pięć razy miał przekładany silnik

Obecnie jeżdżę AR 164, która ma przejechane 230000..lakier i wnętrze można powiedzieć w idealnym stanie (w końcu to 95r), pięknie mruczy i to jest najważniejsze Aha, no i bezwypadkowa

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    Parę miesięcy temu wystawiłem ogłoszenie dotyczące sprzedaży mojego bmw. Dałem cenę adekwatną do stanu (wszystkie niemalże, nie licząc ostatnich drobiazgów za max 600zł W SUMIE, usterki zostały usunięte przed zapodaniem ogłoszenia - hamulce nowe, zawieszenie z przebiegiem paru tysięcy km, łożyska wymienione z hamulcami). Miałem JEDEN telefon. Pierwsze, o co zapytał PAN: 'panie, ile naprawdę pan chcesz za ten samochód? -cena jest taka, w jakim stanie znajduje się samochód -kiedy będzie można obejrzeć? -jak odbiorę samochód z wymiany hamulców'. Nie wiem dlaczego, ale gdy ktoś z miejsca się targuje (przez telefon, naturalnie, nie ogladając wcześniej samochodu), w moim przekonaniu jest kiepskim klientem. Nie oddzwoniłem do tego jegomościa. Bmw zostaje u mnie chyba do końca, jako komfortowy i oszczędny dupowóz. Ludzie by chcieli samochody dziesięcioletnie w idealnym salonowym stanie, bez rysek, obić i wgniotek parkingowych... Zastanawiam się, co będzie gdy mój tata będzie chciał sprzedać skodę - rocznik 2005, przebieg 50000km - na pewno kręcony.
    Szkoda tak zadbanej bmw sprzedawać .
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

sebastian1984me
    Gość

Domyślnie

prawda jest taka jak ktos chce kupić niebite mały przebieg to niech kupi sobie nowe a nie używane ja swoja sprzedaje alfe jest malowana bo klar schodził załatwiona w myjni szczotkami była nawet zdjecia posiadam jak wygladala przed auto ma 15 lat bylem z gosciem w serwisie na kompie i stan techniczny chcial sprawdzic i wykazalo wszystko oki to gosciu zaczol sie czepiac np.sprawdzal wysokosc bieznika opon ,czepial sie nieorginalnego koloru zaciskow i silnika ,albo ze radio nieorginalne i o wszystkie duperele a na koniec zaproponowal mi smieszna cene jak za rower odeslalem go do salonu i krzyzyk na droge. a przyjechal golfem 2 na ktorym wiecej rdzy niz lakieru i biala chmura za nim.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał sebastian1984me Zobacz post
    prawda jest taka jak ktos chce kupić niebite mały przebieg to niech kupi sobie nowe a nie używane ja swoja sprzedaje alfe jest malowana bo klar schodził załatwiona w myjni szczotkami była nawet zdjecia posiadam jak wygladala przed auto ma 15 lat bylem z gosciem w serwisie na kompie i stan techniczny chcial sprawdzic i wykazalo wszystko oki to gosciu zaczol sie czepiac np.sprawdzal wysokosc bieznika opon ,czepial sie nieorginalnego koloru zaciskow i silnika ,albo ze radio nieorginalne i o wszystkie duperele a na koniec zaproponowal mi smieszna cene jak za rower odeslalem go do salonu i krzyzyk na droge. a przyjechal golfem 2 na ktorym wiecej rdzy niz lakieru i biala chmura za nim.
    tacy ludzie są najgorsi. Kiedyś sprzedawalem malucha eleganta z 99 roku, ktory mial przebieg jedyne 35 tys km. Byl w stanie idealnym. Ale typ sie targowal ile wlezie. Wreszscie doszlo do tego ze powiedzialem iz wiecej nie opuszcze a ten dalej i o 50 zl sie targowal. Pozniej po testowej jezdzie pytal sie czemu tak drogo ogolnie chce sprzedac. Powiedzielm mu zdenerwowany ze jak nie chce to niech nie kupuje albo kupi sobie jakiegos zloma. Wreszcie transakcja sie zakonczyla pomyslnie po dluuugich niepotrzebnych gadkach. Zeby nie było OT, to powiem, że wiele jest Alfa w kiepskim stanie, ale wystarczy poszukac dobrze a na pewno sie znajdzie te jedyna. No chyb ze ktos ma mega wymagania to rzeczywiscie lepiej niech sie uda do salonu
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 25-07-2009 o 23:29 Powód: ortografia

sebastian1984me
    Gość

Domyślnie

tak juz bywa ja wiem ze u mnie silnik jest perfekt 1.7boxer16v a malo alf jest z sprawnym silnikiem boxera nie kopci,nie bierze oleju nowy wal korbowy i teraz na dotarciu tak jak jezdze teraz to srednio spala mi 6-7litrow na 100km dziwi mnie to bo wiele osob srednia ma 10-12litrow

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał sebastian1984me Zobacz post
    dziwi mnie to bo wiele osob srednia ma 10-12litrow
    Czemu dziwi? Jak ktoś ciśnie powyżej 4 tys obrotów albo stoi w korkach to na pewno mu przekroczy 10 litrów.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi