Trasa Kolonia DE -> Lubin PL
Autostrady wg kolejności: 1 -> 44 -> 7 -> 38 -> 14 -> 4 i potem pod sam dom przez Chojnów.
Prędkości 110-120 trzymane na tempomacie, dwa małe koreczki max 20 minut każdy. Jazda w dzień.
2.4 JTDm z DPFem, bez EGRu i wywalone klapy. Sedan, jedna osoba na pokładzie bez bagażu.
Zanim zaczniecie hejtować dodam, że do Kolonii trzymałem 170km na tempomacie i średnia prędkość wyszła 143km/h... spalanie wyszlo 9,15 l/100km.
Wracałem spokojnie bo już na dwa auta z czego jeden to był bus.
Opony 255/50/R17 czyli standardowe.
Z tankowania wyszło 5,78 l/100km
Wg map google przejechałem 816km.
Cała trasa (Lubin Kolonia Lubin) wyszła mi 7,46 litra
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
[notranslate]Alfa[/notranslate] 159 silnik 1.9jtdm 120koni sportwagon z DPF, obladowane na Maxa tj. dwie osoby dorosłe i dziecko plus walizki torby itd, Trasa Chełmek-Bolonia-Lecce średnie pokazuje 6.0( do Bolonii było 5.8) , gdzie się dało to był Tempomat, na autostradach np 130-135, czyli takie max 5km/h powyżej ograniczenia prędkości, sama trasa wynosi około 2000km w jedną stronę. Pewnie szło by lepiej zejść, ale chyba nie ma tragediiopony uniroyal Rain sport 3 17"
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
No to pojadę i ja po bandzie![]()
Kilkanaście dni temu padł rekord spalania- 6,5 l przy średniej 70 km/h! Trasa Gorlice- Nowy Sącz z licznymi górkami i w ciągu dnia z 4 osobami oraz lekkim bagażem (2 dorosłych i 2 dzieci). Jazda bez klimatyzacji. Ogólnie z 6000 km mam średnią 8,8. Najwyższe w trasie to 9,6 ze 115 km (Gorlice- Chabówka) ale nie podam średniej prędkości bo ITD czuwa. Błąd wskazania jest tutaj minimalny i oscyluje w granicach 0,1-0,2 l w górę.
Sobotnia trasa Gorlice- Kraków (135 km) na Włoskie Lato ze średnią 87 km/h i spalanie 8,8. Na autostradzie kilka razy wyskoczyła podwójna stówa a poniżej 140 praktycznie nie schodziłem poza hamowaniem. Oczywiście do autostrady mam około 80 km i do wjazdu na A4 średnia była na poziomie 70 km/h a prędkości bardzo przepisowe.
Mowa o TBi...
u mnie trasa prędkośc ok . 90 km.h spalanie 4,8- 5,4 l.
2.0 seria, średnia z 1000km 6,4
Ps. nie zamulam, kiedy trzeba depnę, ale generalnie jazda z głową.
To ja mam cos popsute jak widzę wasze spalania2.4 Jtdm Q4 12,1l/100km poniżej 11,5l/100km nie udało mi sie zejsć
![]()