Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Cytat Napisał Don Pedro Zobacz post
    Dziwne to wszystko.
    Tutaj np. jest wersja SUPER bez chromów i nic nie ma o tym, że jest to opcja dodatkowa. Jeszcze kilka podobnych znalazłem.

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-150km-super-2017-samochod-nowy-ID6yVHDF.html

Nie chodzi mi już o te chromy, bo wcale mi się nie podobają, ale czy potem w przyszłości przy odsprzedaży klient nie będzie cię czepiał, że coś tu było kombinowane?
    Kupujesz auto dla siebie, czy dla drugiego wlasciciela?
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

ZBANOWANY Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Dmucham na zimne. Niby samochód jest OK, jego właściciel też, ale już raz się przejechałem na kupnie mieszkania od polecanej osoby.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Julka

Domyślnie

Cytat Napisał MEchan Zobacz post
    wiesz co no najgorsze jest to, że pod spód sobie zajrzałem i te sprężyny z tyłu wchodzą w taki plastik, jedna miała ten plastik pęknięty, ale aż tak się nie znam, silnik no to tak jak mówię, trochę za głośno pracuje moim zdaniem, a trochę ich już słyszałem. Kobieta też widać, że jeździ nim dość przypałowo i niezbyt się zna
    To może kup sobie nowe z salonu i wtedy będziesz miał wszystko igiełka i nie będziesz miał też dylematów jak u niej na 6 biegu nie czuć drgań to może tylko po mieście dusiła samochód i nie miała okazji zbyt często wrzucać 6 ;P

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

może skończmy z hasłami typu kup se nowe bo to niezbyt eleganckie ale z drugiej strony ludziska oczekują od UŻYWANYCH samochodów stanu IDEALNIE NOWEGO i najlepiej za połowę ceny rynkowej.
    Inna sprawa że rynek jest mocno zepsuty- ludzie pieprzą dyrdymały o idealnym stanie a przyjeżdżasz i gruz. Niestety utrzymanie autka kosztuje. Tez sprzedaję swoją julkę cena nie jest niska ale dobre auto musi kosztować- dobre w sensie że serwisowany bezwypadkowy nowy właściciel nie zacznie od napraw hebli serwisować etc.
    Jedynie za 10 tkm trzeba będzie zrobić rozrząd i tyle
    Ostatnio edytowane przez Dareek ; 04-09-2017 o 13:16

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Pomorskie
    Auto
    Giulietta Quadrifoglio Verde

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    może skończmy z hasłami typu kup se nowe bo to niezbyt eleganckie ale z drugiej strony ludziska oczekują od UŻYWANYCH samochodów stanu IDEALNIE NOWEGO i najlepiej za połowę ceny rynkowej.
    Inna sprawa że rynek jest mocno zepsuty- ludzie pieprzą dyrdymały o idealnym stanie a przyjeżdżasz i gruz. Niestety utrzymanie autka kosztuje. Tez sprzedaję swoją julkę cena nie jest niska ale dobre auto musi kosztować- dobre w sensie że serwisowany bezwypadkowy nowy właściciel nie zacznie od napraw hebli serwisować etc.
    Jedynie za 10 tkm trzeba będzie zrobić rozrząd i tyle
    Dokładnie, zgadzam się w 100 procentach, bo ja rozumiem, że ona ma te zawieszenie dowalone, wiem też czemu, bo widziałem po jakich drogach jeździ dookoła jej domu i ja to mogę zrobić, to nie ma problemu, bo wiem, że samochód nie jest nowy. Tylko tutaj sprawa jest chociażby tego, że samochód ma 5 lat... kupić nowy z salonu? serio nie mogę chociażby wymagać, żeby silnik nie chodził głośno albo nie miał pomalowanej osłony termicznej nie wiadomo czemu?..

inne porównanie w takim razie: mój tata kupił sobie 3 lata temu pięcio letni samochód i był jak nowy, a jest to Dodge Ram, pełna wersja z największym silnikiem 5.7 Hemi, niby łatwo by było go rozbić. można? Nie plećmy bzdur, że samochód 5 letni już ma wyglądać jak gniot albo mieć pełno niedoróbek, bo ,,jest stary"... już na tą chwilę widziałem około 10 Giuliett QV i mam pewne porównanie, więc tak jak mówisz [MENTION=34131]Dareek[/MENTION], jeśli w 2012 roczniku są Giulietty na allegro za 50-60 tys. to rozumiem, jeśli ktoś ma zadbaną, serwisowaną, bezwypadkową i PL salon, to wystawi ją za 65 albo więcej. To jest zrozumiałe i jak dla mnie wtedy się to opłaca. Jak fura ma dużo nazwijmy to nieścisłości, to nie dziwne, że wisi na allegro (pomijam fakt, że sprawdzam od 4 miesięcy codziennie rynek zarówno QV jak i Focusa ST czy też innych sportowych samochodów i one wiszą i wiszą, bo ludzie teraz nie kupują samochodów za bardzo)
    Ostatnio edytowane przez MEchan ; 04-09-2017 o 14:12

Użytkownik Maniak resoraków Avatar domin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Mam do Was pytanie, bo nie widzę przeglądając wstecz, czy ktoś był, widział, oglądał?
    https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#3f9d63c218
    Wiecie jak wygląda spalanie w tym silniku oraz ewentualny gaz?

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał domin Zobacz post
    Mam do Was pytanie, bo nie widzę przeglądając wstecz, czy ktoś był, widział, oglądał?
    https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#3f9d63c218
    Wiecie jak wygląda spalanie w tym silniku oraz ewentualny gaz?
    Coś za tanio. W grudniu sprzedałem swoją w nieco lepszym wyposażeniu z 2011 za 10k więcej i to było tak średnio jak na pierwszego właściciela i ASO. Niech Ci w ASO sprawdza przed zakupem czy jest jak piszą. Porównaj też ceny na mobile.de - jeśli taki dobry to dlaczego taki tani?

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar domin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

No właśnie to mnie zastanawia bo "na zdjęciach" nie dostrzegam jakiś wad. A ktoś może na forum ma jakąś koło 30 k z blue&me może być ewentualnie 120 (choć wiadomo 170 kusi)

Auto
    Julka

Domyślnie

Cytat Napisał MEchan Zobacz post
    Dokładnie, zgadzam się w 100 procentach, bo ja rozumiem, że ona ma te zawieszenie dowalone, wiem też czemu, bo widziałem po jakich drogach jeździ dookoła jej domu i ja to mogę zrobić, to nie ma problemu, bo wiem, że samochód nie jest nowy. Tylko tutaj sprawa jest chociażby tego, że samochód ma 5 lat... kupić nowy z salonu? serio nie mogę chociażby wymagać, żeby silnik nie chodził głośno albo nie miał pomalowanej osłony termicznej nie wiadomo czemu?..

inne porównanie w takim razie: mój tata kupił sobie 3 lata temu pięcio letni samochód i był jak nowy, a jest to Dodge Ram, pełna wersja z największym silnikiem 5.7 Hemi, niby łatwo by było go rozbić. można? Nie plećmy bzdur, że samochód 5 letni już ma wyglądać jak gniot albo mieć pełno niedoróbek, bo ,,jest stary"... już na tą chwilę widziałem około 10 Giuliett QV i mam pewne porównanie, więc tak jak mówisz [MENTION=34131]Dareek[/MENTION], jeśli w 2012 roczniku są Giulietty na allegro za 50-60 tys. to rozumiem, jeśli ktoś ma zadbaną, serwisowaną, bezwypadkową i PL salon, to wystawi ją za 65 albo więcej. To jest zrozumiałe i jak dla mnie wtedy się to opłaca. Jak fura ma dużo nazwijmy to nieścisłości, to nie dziwne, że wisi na allegro (pomijam fakt, że sprawdzam od 4 miesięcy codziennie rynek zarówno QV jak i Focusa ST czy też innych sportowych samochodów i one wiszą i wiszą, bo ludzie teraz nie kupują samochodów za bardzo)

MEchan ale czepiasz się rzeczy np. osłony która malowałem w każdym swoim aucie choćby ze względu estetyki i np. nie jesteś w stanie zrozumieć że nic tam nie jest grzebane , fakt do malowania je odkręcałem. Jak przyjechałeś po auto bo wiem że do mnie akurat tu piszesz, to powiedziałem Ci każdą jedną rzecz do której można się przyczepić łącznie z 2 wgniotkami, drgającym drążkiem czego nawet nie widać i podejrzewam że nawet byś na to uwagi nie zwrócił, a czepiasz się nowych kół bo mają dużo ciężarków które są nowe, jeżeli byłyby używane to bym jeszcze zrozumiał, że mogło by być z nimi coś nie tak, a ty twierdzisz że są "PRZEHAMOWANE" co kolwiek to nie znaczy, ale nie możesz wytłumaczyć co to znaczy . Drogi u nas też są idealne bez dziur. I tak jak powtarzam 1000 razy nie mam parcia na $$ co za tym idzie, nie ciśnie mnie na sprzedaż, zwłaszcza że z samochodem nic się nie dzieje, zresztą Darek wie jak z samochodem się obchodzę. Jeżeli chodzi o ten samochód z KRK, to jak najbardziej, jestem za tylko to o czym piszesz, że coś jest pęknięte to jest jakiś drobny mankament, nie kupisz 5 letniego auta w stanie perfekcyjnym, ja o auto też dbałem jak mogłem, ale np. zostawisz gdzieś auto na chwile i ktoś Ci zaraz drzwiami prz.... i nic z tym nie zrobisz.

Jak kupujesz QV to Patrz na silnik, skrzynie, a zawieszenie to najmniejszy problem w julce.

Mieszka w
    Grudziadz
    Auto
    AR Giulietta 1,4 TB, CC 900

Domyślnie

Ponieważ jak to mówią: mądrego posłuchać warto...
    Cud-miód? Pułapka?
    Jak sądzicie panowie?
    otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-turbo-33-tys-km-przebiegu-unikat-z-niemiec-jak-nowa-po-oplatach-ID6z4G8X.html#e867c2b328