A niby jak to ma działać jak nie masz nawigacji, a więc i odbiornika GPS?
A niby jak to ma działać jak nie masz nawigacji, a więc i odbiornika GPS?
Nie mm pojęcia... Chyba przez powiązanie aplikacji w telefonie z samochodem... Sam się nad tym zastanawiam.
chyba, że tylko w takim zasięgu jaki ma bluetooth... Ale dzisiaj byłem jakieś 50 metrów od auta....
To inaczej.. Przydatna funkcja jak nie wiesz gdzie jesteś i nie masz nawigacji....
Ostatnio edytowane przez Adam100 ; 03-09-2017 o 21:38
To się powinno raczej nazywać "Znajdź mojego smartfona".
Panowie,
Takie pytanie bo ostatnio przez kilkanaście lat jeździłem dieslami...
Do jakich obrotów bezpiecznie, czyt. Zdrowo dla silnika kręcić Giuliettę...??
na razie w tym dopieszczaniu silnika, kręcę max 3500 obrotów ale ten okres powoli się kończy i chciałbym normalnie jeździć...
Włączę wreszcie tryb dynamic i jak tak stoję na światłach to nie chciałbym żeby inni trzymali mi się tyłka... Benzyna lubi obroty, czy 4000-4500 są w porządku dla turbiny i silnika?
nie mówię tutaj o nagminnym kręceniu do tych obrotów ale nie lubię jak ktoś z tyłu jest niecierpliwy bo sobie spokojnie ruszam...
drugie pytanie, myślałem, że tutaj nie ma koła dwumasowego z którym mam złe doświadczenia.. Czy ktoś już wymieniał w Giulietta tę część. Wiadomo, że benzyna mniej obciąża ten element ale jestem ciekawy..
Dzięki za porady![]()
a po co ? looknij przy ilu obr masz max moment i nieco powyżej zmieniaj. pałowanie wyżej nic nie da oprócz hałasu i spalania. dwumas jest ale troszkę innej budowy nisz w dieslach i nie słyszałem o jego usterce. na marginesie koszt zakupu ok 500-600 pln
Dzięki Dareek, jesteś niezastąpiony..
Zauważyłem, że tak od 3000 obrotów moja zaczyna fajnie ciągnąć. Bieg 2,3,4... Na razie próbowałem do 3500 że względu na okres ochronny i myślę, że do 4000 będzie fajnie szła ale na razie nie próbowałem...
Co do koła to chyba też wysprzeglik i sprzęgło trzeba wymienić jak w dieslu a za taki komplet ostatnio płaciłem z wymianą 2600pln... Tak z ciekawości pytam bo i tak traktuję tę część jak eksploatacyjną a niektórzy nie rozumieją, że to się zużywa jak klocki hamulcowe i przy sprzedaży tak jak teraz mojego smaxa pierwsze pytanie kiedy był wymieniany cały zestaw....
Swoją drogą odnośnie hałasu... Fajny tn dźwięk silnika w alfie
Napisałem posta w dziale Hyde Park odnośnie odzieży ale zero zainteresowania...
zajebiste bluzy maja w USA ale nie wiem jak z jakością. Może tutaj ktoś zauważy bo do tamtego działu nie każdy zagląda. To taki off topic![]()
Ostatnio edytowane przez Adam100 ; 05-09-2017 o 21:58
Obejzyj sobie na YouTube filmiki z przyspieszeniami - najlepiej ze skrzynia automatyczna, aby nie bylo ze kierowca zmienia bieg w zlym momencie .
Zobaczysz ze bieg jest zmieniany na wyzszy "troche" powyzej mocy maksymalnej .
Mozesz tez zrobic sobie eksperyment i przyspiesz raz zmieniajac bieg na wyzszy w zakresie maksymalnego momentu , a drugi raz zmieniaj biegi przy mocy maksymalnej .
Po tych dwoch przyspieszeniach bedziesz znal odpowiedz.
Adam, wiem, że chciałbyś, aby Twoja Julka jeździła wiecznie lecz z tym może być problem. Nie stresuj się co będzie gdyby ... Jak pojeździsz na początku spokojnie (a widzę, że tak robisz), to nawet krótkotrwałe "brutalne" traktowanie w niczym nie powinno zaszkodzić (oczywiście po takiej jeździe daj odetchnąć turbinie - niech się schłodzi na wolnych obrotach). Moja Giulietta wielokrotnie informowała mnie odcięciem paliwa, że przesadzam i nic złego przez 7 lat użytkowania się nie stało. Powiedział bym nawet więcej, co jakiś czas należało by trochę ją przegonić, coby się silnik nie "zamuli". Czekam z niecierpliwością na przebieg pozwalający sprawdzić co potrafi moje auto i chyba w październiku ruszę na południe, aby w trasie lepiej je dotrzeć i móc później skorzystać z maksymalnych osiągów!
Byłem właścicielem AR: 147, GT, Giuliett, Guliia
W sumie się nie doszukałem, a temat właściwy do pytania.
Jaki polecacie filtr paliwa do Julki 1.6 w dieslu (105km). Przy poprzednim aucie mechanik mi mówił, żeby nie żałować na tym elemencie. Do końca nie wiem, czy to prawda, ale co polecacie?
Pozdro.
Witam, mam okazje kupic Giuliette z silnikiem 1.4 multiar 170KM. Chcialem zapytac czy ten silnik powinien oddawac odglosy typu cyk cyk cyk cyk. Cos jak praca wtryskiwaczy. Auto jest mocne nie daje objawow spadku mocy. A moze ten dziwek jest normalny w tych silnikach? Dziekuje