Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Hej wszystkim! Jako, że jest to w zasadzie mój pierwszy post na forum, wypada się najpierw przywitać!
Właśnie zasadzam się na kupno Alfy GT z dieslem 1.9, najlepiej po liftingu (roczniki 2007 wzwyż). Mój budżet na na samo auto to 20-25tys.
Przeglądając aktualne ogłoszenia widzę, że widełki cenowe kształtują się mniej więcej w granicach od 11 do 22 tys.
Czy moglibyście powiedzieć, ile środków mniej więcej trzeba przeznaczyć na zadbany egzemplarz (pomijając oczywiście, że koniec końców i tak najlepiej namacać auto osobiście)?
Panie i Panowie, nadal szukam swojej sztuki, ale ostatnio zacząłem się niepokoić... Dzwoniłem do handlarza z niemiec o GT którą miał na sprzedanie i sam handlarz mi ją odradzał, to już drugi taki przypadek, mówią o elektryce. Ja wiem że w alfie jest trochę bardziej podatna, ale czy jest aż tak źle? Opisywał mi, że jakieś błędy mu wyskakiwały z klapą bagażnika, albo jak zaczął padać deszcz to nagle wycieraczki nie działają, albo wlew od paliwa, albo szyby się rozprogramowują bardzo często.. Naprawdę to jest u Was aż tak uciążliwe, czy oni to wyolbrzymiają? Z góry dzięki.
Mam dwie GT, i parę słabych punktów te auta mają (np. termostat, wahacze, urywające się zawiasy klamek, pogięte progi), ale nie mam póki co żadnych problemów z elektryką i z elektroniką. Jedną GT mam 3 lata, przejechane 38 tys. km, drugą niecały rok, przejechane 13 tys. km.
Wszystko zależy jak trafisz.
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
powiedz handlarzowi z Niemiec żeby zaczął od zakupu dobrego akumulatora
...
Tyle, ile wynosi Twój budżet, powinno starczyć na GT 1.9 w dosyć dobrym stanie, zakupione w Polsce.
Gorzej, jak ktoś szuka "zadbanej" za 10 tys. zł.
- - - Updated - - -
O kręceniu licznika nie wspomni, ale o szybach już tak.
Warto też wspomnieć, że dużo części do GT jest w cenie przyjaznej dla kieszeni właściciela.
Po zakupie tak ładnego coupe, a jednak używanego i w którym trzeba mniej lub więcej grzebać, dostęp do części i koszt ich zakupu jest mocnym argumentem na "tak".
Cześć.
Generalnie jestem nastawiony na zakup Gtv ale ostatnio chodzi mi po głowie GT z silnikiem 2.0 JTS. Co możecie mi powiedzieć o tym silniku? Ile trzeba zapłacić za sensowny egzemplarz z tą jednostką i czego sie spodziewać? Pozdrawiam
Moje Gtv:
https://www.forum.alfaholicy.org/nas...079-_gtv_.html
https://petrolicious.com/articles/mo...alfa-romeo-gtv
Lista Gtv'ek + poradnik zakupowy.
https://docs.google.com/spreadsheets...gid=2070750564
Pewnie każdy może powiedzieć co innego, w artykułach motoryzacyjnych opisywany jako najgorszy silnik Alfy. Ja jeżdżę JTSem ponad rok i jedyna awaria to wymiana termostatu. boli trochę wymiana oleju bo 10w-60 dobrej marki tani nie jest ale raz do roku można przeboleć
Ostatnio edytowane przez michalknw ; 07-09-2017 o 11:08
Awaroa a trzymanie fabrycznych parametrow to 2 zupelnie inne bajki.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No i przed zakupem byłem nastawiony na ciągle dolewanie oleju a nie jest tak źle ku mojemu zaskoczeniu, ale może dla tego, że to ja nie robię jakiś dużych przebiegów