Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Temat: Opinie o crosswagonie

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Vw touareg 4.2 v8

Domyślnie

Rozwiń trochę swoją wypowiedź jeśli możesz. Jeśli masz 3 lata to wiesz już sporo o nim

Użytkownik Świeżak Avatar czalson
    Mieszka w
    Pożdżenice woj.Łódzkie
    Auto
    Mito 1.4 2012r ,Stelvio B-tech 2018r

Domyślnie

Wczesniej jezdzilem 156 115km auto wygodne w miare ciche a cross mega prowadzenie ale slabe wyciszenie, silnik jtd bezawaryjny gozej z czesciami tylko oryginal albo rozbitki amorki tyl nie do zdobycia przod 700zl jeden ,czesci blacharskie blotniki ,zderzaki inne niz w 156.Zawieszenie wiekszosc jak w 156

Auto
    Vw touareg 4.2 v8

Domyślnie

No właśnie o to mi chodzi. Nie chcę szukać części nie wiadomo gdzie i potem fachowców którzy to podkładają. Potrzebuje auta na dojazdy do pracy i czasem na jakiś wypad.
    Dlatego crosswagon musi odpaść. Już mam touarega teraz i wiem jak wszystko jest skomplikowane w nim.

Ps. Pytanie z innej beczki. Może się wydać śmieszne.
    Otóż w alfie 159 te trzy zegary na konsoli środkowej mają jeden od ciśnienia Turbo czy da się jakoś zaadaptować zamiast zegarka taki do 156? Moim zdaniem ten zegarek tam jest zbędny a ciśnienie by się przydało. I jeszcze kilka innych.
    Ostatnio edytowane przez SZCZooR ; 15-09-2017 o 17:15

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

A do czego potrzebne może być ciśnienia doladowania?
    Ciśnienie oleju lub jego temp tak ,ale ciśnienie doladowania?

Auto
    Vw touareg 4.2 v8

Domyślnie

Ciśnienie oleju i temp też ale pytam o co innego.

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

SZCZooR, ja znalazłem idealne zegareczki, które pasują tam zamiast oryginalnych. Też chce wywalić ten z godziną i poprawić działanie dwóch pozostałych, bo kłamią. Już się miałem za to zabierać, wymontowuje to, a tam jest jedna płytka do wszystkiego, trzeba to rozdzielić, a że czasu nie mam to mi się odechciało Ponowie temat później, bo jeszcze chce dodać poziom oleju i ciśnienie z temperaturą.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

Nie masz poziomu oleju w infocenter?

Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS

Domyślnie

Ja mam JTS, to benzyna Pytałem tu kiedyś, czy można jakoś w benzynie wgrać to, albo aktywować, abym tylko podpiął czujnik i miał w info poziom oleju, ale cisza... A w Alfach bardziej poziom oleju przydałby się w benzynach jak w dieslach... Co prawda jeszcze oleju mi nie żre, ale wiem, że to będzie kwestia czasu, to nie moja pierwsza alfa Przejadę jeszcze z 100tyś km i będą problemy. Robię dużo km, a jeżdżę benzyną i potem takie efekty

Mieszka w
    Kuźnia Raciborska
    Auto
    W planie 156 Crosswagon 1.9 JTD

Domyślnie

Witam wszystkich,

jestem nowy na forum i prawdę powiedziawszy do tej pory nie miałem nigdy żadnego kontaktu z Alfą... ale zakochałem się w Crosswagon'ie. Ten samochód idealnie spełnia moje oczekiwania co do koncepcji... a dodatkowo jest przepiękny :-). Ponieważ widzę że temat jest świeży, nie chcę zakładać nowego.

Już troszkę poczytałem na temat potencjalnych kosztów utrzymania tego wozu, ale ponieważ ma być on jako drugi w rodzinie, chciałbym aby dostarczał troszkę emocji podczas jazdy. Do sedna: czy ktoś z forumowiczów ma na sprzedaż bądź orientuje się w dostępności sprawdzonego crosswagon'a? Wiem jak ważne jest aby model był zadbany i serwisowany regularnie. Generalnie, za dobrym samochodem mogę się wybrać w Polskę, ale muszę mieć pewność, że warto go zobaczyć.

Jako że jestem ze śląska najbliżej mnie mam jedną w miarę rozsądną alfę z Jaworzna na OLX - niestety nie mogę jeszcze wklejać linków ale jest łatwa do znalezienia :-). Czy ktoś zna ten samochód? Co o nim sądzicie? Byłbym wdzięczny za wszelkie opinie.

Dzięki i pozdrawiam
    Janusz

Użytkownik Świeżak Avatar Lk_
    Auto
    Alfa Romeo Crosswagon

Domyślnie

Wygląda OK. Jak masz blisko to jedź oglądaj. Zwróć uwagę na zawieszenie, wał i turbo. Crossów jest mało, więc trzeba brać to, co jest. Za swoją zapłaciłem podobnie, ale parę rzeczy miałem do poprawy.
    Średnie spalanie przy mojej jeździe: 5,7 l na 100 km