Rozwiń trochę swoją wypowiedź jeśli możesz. Jeśli masz 3 lata to wiesz już sporo o nim
Rozwiń trochę swoją wypowiedź jeśli możesz. Jeśli masz 3 lata to wiesz już sporo o nim
Wczesniej jezdzilem 156 115km auto wygodne w miare ciche a cross mega prowadzenie ale slabe wyciszenie, silnik jtd bezawaryjny gozej z czesciami tylko oryginal albo rozbitki amorki tyl nie do zdobycia przod 700zl jeden ,czesci blacharskie blotniki ,zderzaki inne niz w 156.Zawieszenie wiekszosc jak w 156
No właśnie o to mi chodzi. Nie chcę szukać części nie wiadomo gdzie i potem fachowców którzy to podkładają. Potrzebuje auta na dojazdy do pracy i czasem na jakiś wypad.
Dlatego crosswagon musi odpaść. Już mam touarega teraz i wiem jak wszystko jest skomplikowane w nim.
Ps. Pytanie z innej beczki. Może się wydać śmieszne.
Otóż w alfie 159 te trzy zegary na konsoli środkowej mają jeden od ciśnienia Turbo czy da się jakoś zaadaptować zamiast zegarka taki do 156? Moim zdaniem ten zegarek tam jest zbędny a ciśnienie by się przydało. I jeszcze kilka innych.
Ostatnio edytowane przez SZCZooR ; 15-09-2017 o 17:15
A do czego potrzebne może być ciśnienia doladowania?
Ciśnienie oleju lub jego temp tak ,ale ciśnienie doladowania?
Ciśnienie oleju i temp też ale pytam o co innego.
SZCZooR, ja znalazłem idealne zegareczki, które pasują tam zamiast oryginalnych. Też chce wywalić ten z godziną i poprawić działanie dwóch pozostałych, bo kłamią. Już się miałem za to zabierać, wymontowuje to, a tam jest jedna płytka do wszystkiego, trzeba to rozdzielić, a że czasu nie mam to mi się odechciałoPonowie temat później, bo jeszcze chce dodać poziom oleju i ciśnienie z temperaturą.
Nie masz poziomu oleju w infocenter?
Ja mam JTS, to benzynaPytałem tu kiedyś, czy można jakoś w benzynie wgrać to, albo aktywować, abym tylko podpiął czujnik i miał w info poziom oleju, ale cisza... A w Alfach bardziej poziom oleju przydałby się w benzynach jak w dieslach... Co prawda jeszcze oleju mi nie żre, ale wiem, że to będzie kwestia czasu, to nie moja pierwsza alfa
Przejadę jeszcze z 100tyś km i będą problemy. Robię dużo km, a jeżdżę benzyną i potem takie efekty
Witam wszystkich,
jestem nowy na forum i prawdę powiedziawszy do tej pory nie miałem nigdy żadnego kontaktu z Alfą... ale zakochałem się w Crosswagon'ie. Ten samochód idealnie spełnia moje oczekiwania co do koncepcji... a dodatkowo jest przepiękny :-). Ponieważ widzę że temat jest świeży, nie chcę zakładać nowego.
Już troszkę poczytałem na temat potencjalnych kosztów utrzymania tego wozu, ale ponieważ ma być on jako drugi w rodzinie, chciałbym aby dostarczał troszkę emocji podczas jazdy. Do sedna: czy ktoś z forumowiczów ma na sprzedaż bądź orientuje się w dostępności sprawdzonego crosswagon'a? Wiem jak ważne jest aby model był zadbany i serwisowany regularnie. Generalnie, za dobrym samochodem mogę się wybrać w Polskę, ale muszę mieć pewność, że warto go zobaczyć.
Jako że jestem ze śląska najbliżej mnie mam jedną w miarę rozsądną alfę z Jaworzna na OLX - niestety nie mogę jeszcze wklejać linków ale jest łatwa do znalezienia :-). Czy ktoś zna ten samochód? Co o nim sądzicie? Byłbym wdzięczny za wszelkie opinie.
Dzięki i pozdrawiam
Janusz
Wygląda OK. Jak masz blisko to jedź oglądaj. Zwróć uwagę na zawieszenie, wał i turbo. Crossów jest mało, więc trzeba brać to, co jest. Za swoją zapłaciłem podobnie, ale parę rzeczy miałem do poprawy.
Średnie spalanie przy mojej jeździe: 5,7 l na 100 km![]()