Przyjrzyj się też jak wygląda sprawa z korozją, szczególnie podłoga, progi i tylnie nadkola
Przyjrzyj się też jak wygląda sprawa z korozją, szczególnie podłoga, progi i tylnie nadkola
Dzięki za porady. Zainwestowałem w mierniki grubości lakieru, więc jak dojdzie to jadę pooglądać tego Crossa. Jeszcze się zastanawiam nad kupnem kabla do OBD, ale ponieważ nie mam doświadczenia w tym temacie to nie chce się wygłupiać przy sprzedającym. W każdym razie silnik w tym wozie to nie największy problem. Wydaje mi się , że najważniejsze to wziąć go na kanał i pooglądać od spodu.
Pozdrawiam
Janusz
Auto ma 13 lat, więc nie ma co się nastawiać na 100% oryginalny lakier. Kabelek możesz kupić od Viakena (niebieski) + MulitEcuScan - wydatek rzędu 50 zł, a spokojnie ogarniesz nim najważniejsze rzeczy.
To zależy kto jakich emocji oczekuje.![]()
Zawsze można zawirusować, jak 150 koni to za mało..
Ja mam podniesione do ok. 180 jeszcze przez poprzedniego właściciela i mocy jak i radości z jazdy nie brakuje
polecam przepis Jaras83
Nie widziałem nigdy wyników z hamowni więc nie jestem pewien na 100% ile mam tam kucyków (podobno około 180) i radości z jazdy nigdy nie brakuje.
Jedynie czasem zostawiam czarną chmurę za sobą![]()
A mi sie właśnie wydaje że cross nie miał klap. Q4 mogła mieć klapy
Mój jest z początku września 2005r i klap wirowych nie mam.
Tutaj filmik przedstawiający crosswagona:
https://www.youtube.com/watch?v=z0QYHO-ZezI
Ostatnio edytowane przez jaras83 ; 18-09-2017 o 17:37