Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Odgłosy z silnika

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    159

Domyślnie Odgłosy z silnika

Parę miesięcy temu tylko w czacie jazdy po przekroczeniu 2.500 obr. I odpuszczeniu gazu było słychać dziwny dźwięk coś jak warczenie dzwiek pojawia się między 3000 a 2500 obr..w środku bardziej niż na zewnątrz i tylko w czasie jazdy na jałowym biegnic nic, moc i dynamika ok ,jest dardziej głośniejszy od 2500 tys obr.
    Nie mogę zlokalizować tego dźwięku alfunia to 159 16v jtdm

radsky
    Gość

Domyślnie

dziwny dźwięk podobny do wiertarki ? Doładuj klimę. Drży drążek zmiany biegów ? Wyreguluj linki, może poprzedni właściciel założył jabłuszko od ursusa. Dzięki dochodzą z środka konsoli/podszybia ? - zdemontuj kratkę na środku deski przy szybie - dokręć wkręty mocujące elementy. Ci włoscy tandeciarze nawet tego porządnie nie potrafili zrobić....

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

w mojej byłej jtdm warczenie w takim zakresie obrotów, właśnie przy spadaniu obrotów (np zmiana biegu) powodowały gumowe przewody paliwowe do i z filtra paliwa które wpadały w jakiś rezonans a to przenosiło się chyba przez lecące w pobliżo przewody od klimy - spiąłem trytytkami gumower przewody w 3 miejscach (nie za mocno, nie za słabo, tak żeby je trochę ograniczyć tylkoi ) i problem zniknął. na pewno to występowało podczas jazdy, nie pamiętam czy na postoju też. warto sprawdzić, wiem że nie tylko u mnie to występowało.

pewnie jakbyś dopisał w profilu jaki masz silnik, łatwiej byłoby spekulować
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    159

Domyślnie

Silnik to 1.9 jtem 16v 150 km,alfunian to Anglik 160000 km na zegarze,ktoś mi doradził że będzie to zmienna geometria turbiny,lecz nie jestem pewny auto jest dynamiczne nie ma spadków mocy.tylko ten warkot i buczenie przy 2500.