Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Temat: Wahacze QAP

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Rzepin
    Auto
    AR156 1.6

Domyślnie

Sprzedawca daje 2 letnia gwarancje z f-ra lub paragonem zakupu i z paragonem z warsztatu w ktorym te czesci zostaly zamontowane Wiec chyba mozna polegac na takiej gwarancji SZukam konkretnie ludzi ktorzy zalozyli do swoich wozow czesci tej firmy i moga wyrazic konkretne opinie o tym produkcie Mam do wyboru draga oryginalna czesc i tani zamiennik wiec wybieram zamiennik bo po co przeplacac Samochod tez juz leciwy wiec nie bede tlukl go jeszcze 5 lat moze za 1-2 lata sprzedam Po co ladowac sie w drogie czesci

ViP Rowerzysta Avatar b.piotrus
    Mieszka w
    Otmuchów
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD, Mazda CX-7 2,3

Domyślnie

A czy gwarancja obejmuje sam koszt wymiany i ustawiania zbieżności? Policz ile kosztuje robocizna, później policz ile tych wahaczy wymienisz w czasie jaki chcesz tym samochodem jeździć(z wcześniejszych wypowiedzi kolegów), dolicz do tego czas postoju samochodu przy realizowaniu praw gwarancyjnych-musisz wymontować wahacze- odesłać do reklamacji i do 2 tygodni czekać, a w tym czasie samochód stoi na kołkach. I dopiero teraz daj sobie odpowiedź czy warto.
    Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Popieram b.piotrus. Mnie Bella wozi codziennie do pracy 40km w jedną stronę, i gdybym miał co miesiąc zostawiać auto w warsztacie na wymianę zawiechy, nawet na gwarancji, to prędzej by mnie szlag trafił

Jeśli chcesz dobre zamienniki, to polecam włoską firmę VEMA, tylko uważaj na jej podróbki za połowę ceny.

Pozdrawiam,

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Rzepin
    Auto
    AR156 1.6

Domyślnie

Dzieki za wypowiedzi Ale nadal nie pisze nikt kto jezdzi na tych czesciach wiec te opinie sa jednostronne Zakladam je i musze sam sie przekonac jak to sie sprawuje Za jakis czas bede mial info z 1 reki i z mojego zawieszenia Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Opinie są jednostronne bo - nikt na nich nie jeździ, nikt się nie przyzna że jeździ. Padasz ofiarą nowoczesnego marketingu, 2 lata też bym dał na najbardziej badziewne wahacze bo- mało kto założy je w porządnym warsztacie, mało kto wymontuje żeby reklamować, a jak się znajdzie jakiś twardziel to się przetrzyma 2 tyg i stwierdzi że wjechałeś w dziurę i co? rzeczoznawcę wynajmiesz?
    Jak robisz 10-20tyś rocznie i trafisz przyzwoitą partię to pojeździsz i będziesz zadowolony, potem do ludzi co by podtrzymać "dobrą opinię o marce".
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesolatempra
    Mieszka w
    Warszawa - Żoliborz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD (115+) '01 oraz AR 156 SW 2.4 (150+) '02

Domyślnie

Mój sprzedawca daje mi gwarancję na VEMĘ i już raz reklamowałem wahacz (górny przedni) oraz łącznik stabilizatora po ok. 10kkm (niecałe 3 miesiące). Dałem mu stare części On dał mi nowe. Oczywiście wymianę musiałem robić we własnym zakresie.

Generalnie VEMA to dobry sprzęt (uwaga na podróbki za połowę ceny - jak pisze Ludvigus)
    "Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia "

Moje ex:
    Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
    Moje aktualne:
    AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
    AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.

Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Odświeżę troszkę temat jakiś rok temu moja 147 nie przeszła przeglądu ze względu na wybity wahacz górny wiec pojechałem do sklepu po ten "wdzięczny" kawałek aluminium.... Koleś miał na sklepie tylko wynalazek własnie "qap" pytam co to ku... jest za wynalazek on mi na to że niby niemiecki z 2 letnia gwarancja (chciałem trw, delphi lub febi miał tylko na zamówienie) więc wziąłem bo zależało mi na czasie zamontowałem przegląd od szczału przeszedł, po roku na następnym przeglądzie qap i prawie 25000km dziurawych dróg..... wynik pozytywny! teraz nie wiem czy trafiłem na dobra sztukę czy mam szczęście czy to może dobra firma... Nie wiem, fakt jest jeden wytrzymał 25tyś km i ciągle na licznik wskakują nowe. Pozdrawiam

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał Winiar00 Zobacz post
    Odświeżę troszkę temat jakiś rok temu moja 147 nie przeszła przeglądu ze względu na wybity wahacz górny wiec pojechałem do sklepu po ten "wdzięczny" kawałek aluminium.... Koleś miał na sklepie tylko wynalazek własnie "qap" pytam co to ku... jest za wynalazek on mi na to że niby niemiecki z 2 letnia gwarancja (chciałem trw, delphi lub febi miał tylko na zamówienie) więc wziąłem bo zależało mi na czasie zamontowałem przegląd od szczału przeszedł, po roku na następnym przeglądzie qap i prawie 25000km dziurawych dróg..... wynik pozytywny! teraz nie wiem czy trafiłem na dobra sztukę czy mam szczęście czy to może dobra firma... Nie wiem, fakt jest jeden wytrzymał 25tyś km i ciągle na licznik wskakują nowe. Pozdrawiam
    Trafiłeś na wybitnie dobrą partię, z własnego doświadczenie Ci powiem, że w V6tce QAPy rozpadły się w 7tys km, oba górne luzy na tulejach i sworzniach ....
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Ja te qupy kupiłem do innego auta, no i niestety nie wytrzymały nawet roku! Teraz żałuje wydanej kasy na nie... A nie zrobiłem na nich nawet 15tkm... stukają już niemiłosiernie i mają ogromne luzy - sam nie wiem jak to mogło sie stac, bo prawa i lewa strona jest do wymiany, ale nie w 156 tylko w Dedrze...

patigang
    Gość

Domyślnie

ja na Qapach zrobilem ok 10000 km nap... niemiłosiernie o masakrycznych luzach nie wspomne nigdy więcej !!! pozdro