Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 142

Temat: Czyżby KIA Stinger to konkurencja dla Giulii ?

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Z bardzo wielu stron dochodzą głosy, że ten Stinger to właśnie jak najbardziej auto dla kierowcy. Nic dziwnego skoro szefa M Performacne ściągnęli do budowy.
    I jakkolwiek nie jestem zwolennikiem blutufów, emaili i innych pierdółek na pokładzie, to Singer widzę ma HUD'a , ale takiego prawdziwego HUD'a - na szybie, a w zasadzie w złudzeniu przed nią, a nie na kawałku plastiku na desce rozdzielczej jak wiele aut obecnie tylko po to aby odznaczć na liście opcji - "my też to mamy" . To coś rzeczywiście fajnego , przeciw odwracaniu wzroku od drogi.
    Wielgachny faktycznie, ale to jak pan Pertyn zauważa - klasa GT, w trasy, a nie hothatch. No i kurcze... sześć cylinderków, pojemność konkretna... może jeszcze motoryzacja nie wymrze do końca tak zaraz
    (a komentarze wyżej przytoczone i porównania z Giulią p. Pertyna - cóż, znamienne...)

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Petryn zachwycony Kią... myślałem, że bardziej zna się na prowadzeniu i nie będzie tego ciężkiego kloca porównywał z Giulią. Nawet jeśli ten samochód dobrze się prowadzi to chyba nie lepiej od dzisiejszych BMW a tak by wynikało z jego komentarzy...

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Pertyn nie Petryn
    No, jakieś porównanie facet ma. Zresztą to nie tylko jego opinia. I nie zapominajmy, że mowa o prowadzeniu _drogowym_ .

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Hmm, czegoś chyba nie zrozumiałem. W tytule filmu jest GT line, autor opowiada o pełnym wyposażeniu testowanego samochodu, a jednocześnie mówi o cenie 149 tys zł, czyli cenie wersji podstawowej L.

Użytkownik Rowerzysta Avatar treboR L
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    AR Stelvio pełna opcja

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Petryn zachwycony Kią... myślałem, że bardziej zna się na prowadzeniu i nie będzie tego ciężkiego kloca porównywał z Giulią. Nawet jeśli ten samochód dobrze się prowadzi to chyba nie lepiej od dzisiejszych BMW a tak by wynikało z jego komentarzy...
    Nie zauważyłem w jego wypowiedzi porównania z Giulią, aczkolwiek wspominał o zawieszaniu BMW. Te peany słane w stronę KIA trochę mi dziwnie pachniały. Wyczuwałem sponsoring. Z doświadczenia wiem, iż nie ma idealnych aut. W każdym jest coś co nie w pełni pasuje kierowcy. W w/w materiale nie znalazłem, ani jednego słowa krytyki ! IDEAŁ ? Wątpię !!!
    Byłem właścicielem AR: 147, GT, Giuliett, Guliia

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał treboR L Zobacz post
    Nie zauważyłem w jego wypowiedzi porównania z Giulią, aczkolwiek wspominał o zawieszaniu BMW. Te peany słane w stronę KIA trochę mi dziwnie pachniały. Wyczuwałem sponsoring. Z doświadczenia wiem, iż nie ma idealnych aut. W każdym jest coś co nie w pełni pasuje kierowcy. W w/w materiale nie znalazłem, ani jednego słowa krytyki ! IDEAŁ ? Wątpię !!!
    porównania są w komentarzu pod artykułem na blogu (wyżej adres).
    Ja to odbieram jako nie tyle peany, a pozytywne zdziwienie i zaskoczenie - że jakaś tam niby kia, a mimo to takie wrażenie robi.

Użytkownik Rowerzysta Avatar treboR L
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    AR Stelvio pełna opcja

Domyślnie

... i nic negatywnego testujący nie znalazł ??? Rozumiem pozytywne zdziwienie (bo i ja takie przeżyłem zakładając ten temat po obejrzeniu Stingera), ale bezkrytyczne podejście do produktu to coś więcej niż zaskoczenie.
    Byłem właścicielem AR: 147, GT, Giuliett, Guliia

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

No co Wy, oczywiście, że tutaj nie może krytykować, bo niby jak by to miało wyglądać? Ktoś Cię zaprasza, organizuje Ci miły dzień w Grecji, a Ty opowiadasz jaki to jego produkt jest słaby. No to się zupełnie kupy nie trzyma.
    Poza tym przecież nawet tytuł brzmi "pertyn ględzi", czy jakoś tak. Świadczy to jednoznacznie i szczerze o tym, że nie ma to być jakiś suchy i obiektywny test, tylko materiał, którego celem jest przedstawienie opinii i wrażeń, ale subiektywnych. No i tak moim zdaniem to gość jakoś nie wygląda na wiarygodną wyrocznię w kwestii szybkiej jazdy, ale ok, pozory mogą mylić.

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Nie no, jest jak najbardziej ok jako przedstawiciel cywilnego entuzjasty motoryzacji, a z racji tych zaproszeń ma porównanie.
    Co do doświadczenia w szybkiej jeździe to takie sobie raczej ma - niedawno widziałem materiał z jego szkolenia Audikami R8 (takie cuś Audi organizuje) , podziwiał działanie transferu masy , choć na pewno większe niż 99% klientów docelowych Giulii czy Stingera.
    Ja tam wyłapałem wytykanie minusów - np. rozmiary wielgachne.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Starał się uwiarygodnić. A jak to wyszło to każdy sobie sam oceni. Szkoda tylko, że nie wrzucił ujęć z tej jazdy kiedy to poznawał podwozie auta. Ale podejrzewam, że po prostu były mało spektakularne.