Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    11 dni w północnych Włoszech.
    5 Gulii i 3 Stelvio.
    We wrześniu w USA sprzedało się 916 Giulii, a od początku roku 6 410 sztuk.
    W poprzednim miesiącu - sierpniu w USA nabywców znalazło... 916 Giulii Niezły przypadek.
    http://www.prnewswire.com/news-relea...300529877.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Giulia otrzymała IIHS Top Safety Pick+. The Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) announced Tuesday that the 2017 Giulia earned its Top Safety Pick+ award, the highest such accolade given out from the non-government organization.

In order to achieve this, the Giulia needed to withstand the IIHS' battery of crash tests, including the difficult small-overlap test. The Giulia did exactly that, achieving the highest rating of Good for each and every crash test.

https://www.youtube.com/watch?v=nQTGw3D9oPI

https://www.cnet.com/roadshow/news/2...ety-pick-plus/

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Panowie Julce brakuje kombi i wszyscy to wiemy. Według mnie zrobią SW. Największy błąd Alfy że od razu nie wystartowali z dwoma typami nadwozia.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Mam wrażenie że Pan Marek generuje 90% sprzedaży Alfy w tym kraju. Gdyby nie on to niewiele by sprzedawali.
    Podobno oni na Połczyńskiej sprzedają w jeden dzień więcej niż Bołtowicz w miesiąc...
    Carserwis Wawa i Auto Res w Rz nie raczyły dopowiedzieć na moją ofertę zakupu Giulietty. po wielkich bólach dodzwoniłem się do "Pana Marka" który miał przygotować ofertę - minął miesiąc i.... cisza. Wcale się nie dziwię ze sprzedaż AR kuleje, jak się żywcem olewa klientów. Cóż stare pomozbytowskie czasy i zwyczaje rodem z PRL-u nie wymarły!
    Dealer roku!!!
    Kupiłem w KRK u Zasady gdzie potraktowano mnie jak klienta a nie intruza.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Również polecam Sobiesława Zasade w Krakowie, świetna obsługa

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    Carserwis Wawa i Auto Res w Rz nie raczyły dopowiedzieć na moją ofertę zakupu Giulietty. po wielkich bólach dodzwoniłem się do "Pana Marka" który miał przygotować ofertę - minął miesiąc i.... cisza. Wcale się nie dziwię ze sprzedaż AR kuleje, jak się żywcem olewa klientów. Cóż stare pomozbytowskie czasy i zwyczaje rodem z PRL-u nie wymarły!
    Dealer roku!!!
    Kupiłem w KRK u Zasady gdzie potraktowano mnie jak klienta a nie intruza.
    Pan Marek nie wyrabia się ze sprzedażą wypasionych wersji Giulii i Stelvio i jak usłyszał, że ma robić ofertę na Giuliette w bieda wersji to pewnie sobie odpuścił Widocznie na obsługę tak dobrego sprzedawcy też trzeba sobie zasłużyć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

tak oczywiście - za darmo miał oddać i jeszcze przeprosić - gratuluje w takim razie podejścia do tematu. Widać po sprzedaży marki jaki jest "urobek", że do dziś kilkadziesiąt Giulii w pl zalega z ..2016 r. Nawet w 50 - tce sprzedaży nie ma - nie wiem czy w setce jakiś model się mieści.
    Cóż- tylko potwierdziłeś moje spostrzeżenia, że w AR Polska PRL głęboko jest nadal zakorzeniony.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Zobacz ile Chłop wyrabia procent sprzedaży marki - jeden człowiek ! Po prostu fizycznie się nie wyrabia, zawsze mnie dziwiło że nie ma do pomocy drugiego handlowca z prawdziwego zdarzenia. Pomimo braku czasu to i tak dziwne, że nie wysłał Ci oferty bo zawsze wysyłał mi i moim znajomym, często po godzinach swojej pracy. Nie zdziwiłbym się jak był błąd w mailu czy inny błąd komunikacyjny.

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    Cóż- tylko potwierdziłeś moje spostrzeżenia, że w AR Polska PRL głęboko jest nadal zakorzeniony.
    Na marginesie dyskusji o sprzedaży i obsłudze klienta zapytam: czy ktoś wie, jak wygląda sprzedaż ilościowa Giulii w PL?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Zobacz ile Chłop wyrabia procent sprzedaży marki - jeden człowiek ! Po prostu fizycznie się nie wyrabia, zawsze mnie dziwiło że nie ma do pomocy drugiego handlowca z prawdziwego zdarzenia. Pomimo braku czasu to i tak dziwne, że nie wysłał Ci oferty bo zawsze wysyłał mi i moim znajomym, często po godzinach swojej pracy. Nie zdziwiłbym się jak był błąd w mailu czy inny błąd komunikacyjny.

A co mnie to obchodzi- czy to jakoś usprawiedliwia że w Carserwisie jest taki bajzel? ale było zapytanie mailowe i 2 telefony - drugi tel z zapewnieniami że wyśle - cisza do dzis czyli...miesiąc. Cóż....... kompletny brak organizacji.
    Ale było minęło.
    Zasada Automotive w KRK potraktowało mnie poważnie i z poziomu obsługi jestem meega zadowolony, a i negocjacje cenowe przebiegały w mega sympatycznej atmosferze. Szczerze polecam