Przy naprawdę paskudnej pogodzie tzn mróz+gruby śnieg to ogrzewanie szyby też nie wyrabia i tak sie tworzy skorupa lodu na wycieraczkach .
Do pełni szczęścia brakuje fordowskiego rozwiązania które podgrzewa całą szybę.
Witam, miałem identyczny problem z klapką wlewu paliwa. Zamiast płynnie otwierac sie po lekkim naciśnieciu, blokowala się coraz bardziej. Ponieważ powtarzalo sie to non stop podjechałem do serwisu AR. Okazało się, że nie jest to problem nowy. 5 minut regulacji zapadki i wszystko działa już OK. damochód demo dealera miał ten sam problem ( co ciekawe w mojej Julce i w demo nie udalo sie otworzyc klapki przy użyciu awaryjnego otwierania jej od wnętrza bagażnika).
O... dobrze wiedzieć, w takim razie to na bank podjadę do serwisu. Dobrze, że mogą to bezproblemowo podregulować.
klapke naprawiaja od reki w servisiemoze to byla mala wada fabryczna?.....
U mnie linka awaryjnego otwierania klapki też nie działa. U kogoś działa?
Odświeżam temat. Wczoraj miałem problem z korkiem, dopiero za którymś razem zaskoczył. W bagażniku z prawej strony przy końcu ściągnąłem trochę tapicerki, ale poza kablami nie znalazłem awaryjnego sznurka.
Czy mógłby mi ktoś wysłać zdjęcie gdzie dokładnie znajduje się i jak wygląda awraryjna linka?
Dwa, czy da się sam zamek jakoś przeczyścić żeby lepiej działał (WD-40), czy od razu pojechać do serwisu?
W ogóle da się zamienić korek na jakiś z zamkiem. W moim byłym punciaku był po prostu zamek na korku i działało bez problemu![]()
Ale jaki problem z korkiem? Jeżeli już to zacina się centralny zamek klapki.
Mam taki sam problem. Na otwartej klapce wciśnij bolec i zamknij pilotem drzwi. Następnie ponownie pilotem otwórz. Jeżeli po naciśnięciu bolec nie wyskoczy to do
wymiany zamek klapki nr części 50552585. Cena około 150 zł