Jeśli nie ma DPF-a, to jest spora szansa na uniknięcie problemów z głowicą. Nie każdemu pękają.![]()
Jeśli nie ma DPF-a, to jest spora szansa na uniknięcie problemów z głowicą. Nie każdemu pękają.![]()
Tylko żebyś się nie nastawiał, że jak będziesz miał brerę 2.4, to będzie mało palićśrednio 9 to standard niestety. Ale faktem jest, że brera daje dużo przyjemności (nawet w dieselu. 5 cylindrowy brzmi dużo lepiej jak 4).
To fakt 5 cylindrów ładnie brzmi nie to co niemieckie klekoty. 9 litrów to średnio ale chyba po trasie przy spokojnej jeździe te 6-6,5 litra jest realne? Przynajmniej tak piszą ludzie. Ja swoją najmniej miałem 5,8 a podobno można jeszcze mniej ale wiadomo brera 250 kg cięższa. Ogólnie główny czynnik wyboru to wygląd i osiągi i dlatego będę szukał wersji 210 KM ponieważ jest szybsza o 0,4s od mojej obecnej( PS uwielbiam minę kierowców gdy próbują się ze mną jakimś bmw czy audi w miarę świeżym i 5 razy droższym i niestety muszą podziwiać mój tył [emoji16])a z tego co czytałem po wywaleniu klap dpfu egru i lekkiej modyfikacji mapy spokojnie można zejść do 7 s. Jeśli ktoś z kolegów ma doświadczenia w tym temacie i może się podzielić to byłbym wdzięczny bo zdaje sobie sprawę że ludzie różne bajki potrafią wypisywać :-)
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
W 147 miałem 1.9 16v podciągnięty do 195KM. To latało około 6s do setki! No i palił nawet 5 jak się delikatnie jechało (co było trudne ale realne). Brera przy tym to kloc. Niestety. Oczywiście ładniejszy i wygodniejszy. I daje ogromną przyjemność, ale to nie samochód do ostrych startów i ścigania.
Wiem co piszą inni o spalaniu w 2.4jtd. Ale ja jeżdżę już trochę tym samochodem i wiem jak jest. Miasto zabija. A na trasie też nie będziesz jechał cały czas 90km/h. Ale jeśli tak to zejdziesz poniżej ośmiu litrów![]()
Wiadomo, że dużo zależy od stylu jazdy. Nie wiem na ile duży wpływ mam chip tuning mojej, ale mój rekord spalania to 5,8 l/100km. Realnie w trasie przy płynnej jeździe bez większych szaleństw można liczyć 6,5-7. W moim trybie użytkowania 35% miasto, 65% trasa pali 8-8,5 l/100km.
Masa 159 i Brery jest podobna.
Posiadam Brere 2.4 JTDM od ponad roku i jestem zadowolony ze spalania. Jazda tylko w mieście, praca-dom, zmiana biegów do 2,5tyś - spalanie 8,5-9.
Trasa 600km po słabej drodze, prędkość 70-110 - spalanie 5,8.
Autostrada prędkość 140-150km/h - spalanie 6,8.
Klapy wirowe usunięte, kolektor wyczyszczony po zakupie. Na dniach usuwam dpf + remap. DPF jest uciążliwy ponieważ często, gdy już dojeżdzam do celu to rozpoczyna się proces wypalania.