Ta kwestia wymagałaby kilku przykładowych logów przed i po regeneracji wtrysków, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości dot. przydatności korekt pod obciążeniem z punktu widzenia diagnostyki układu wtryskowego CR. Ufff, ale mi długie zdanie wyszło ;-)
Ta kwestia wymagałaby kilku przykładowych logów przed i po regeneracji wtrysków, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości dot. przydatności korekt pod obciążeniem z punktu widzenia diagnostyki układu wtryskowego CR. Ufff, ale mi długie zdanie wyszło ;-)
Na jałowym mam OK, ale przy przyspieszaniu i jeździe ze stałą prędkością (jak na załączonym zdjęciu) właśnie 4ty wtryskiwacz tak ma.
I trzyma się w okolicach +1.5 do +2.5.
A u Ciebie jak jedziesz stabilnie powiedzmy 120-130km/h to czwarty identycznie jak u mnie?
I jak wygląda to na jałowym biegu?
Na jałowym biegu przy rozgrzanym silniku korekty nie przekraczają +/-1,2mm3/w. Podczas przyspieszania na zimnym korekty są bardzo dobre i nie przekraczają na wszystkich cylindrach +/-0,4mm3/w. Ciekawie robi się wraz z przekroczeniem temperatury 70 stopni. Tuż po jej przekroczeniu gwałtownie wzrasta korekta na 4 cylindrze (podczas jazdy oczywiście) dochodząc w stresie do +3,2mm3/w. Jak możesz to zloguj pod MESem korekty, obroty i temperaturę silnika od zimnego startu z chwilowym postojem na jałowym, przez normalną jazdę aż do rozgrzania silnika. Mój log znajdziesz poniżej:
korekty 17.09.2017.rar
bo kolego gdy sie wszystko nagrzewa wtrysk też to wtedy się lekko przyciera i dlatego koreka sie robi wyższa na plus.też tak miałem aż wtrysk padł całkiwm. tak mi mechanik powiedział![]()
Ostatnio edytowane przez maciek 2 ; 17-10-2017 o 05:54
wlej olej do 2t do paliwa i zobacz co sie bedzie dzialo w 90% przypadków pomaga jak korekty ida na +
Dolewam olej 2T w zalecanych proporcjach od dawna, ale bez żadnego, pozytywnego rezultatu.
ja też dolewam umnie poprostu padł.kupiłem używkę za 80 zł niby chodzi![]()
Witam,
Potrzebuje wymienic jedna koncowke wtrysku w 2.4 jtdm 200km (do wtryskiwaczy 0445110213), znalazlem takie na allegro z firmy Firad za 125zl i z Bosch'a za 200zl.
I tutaj pytanie czy ktos poleca lub odradza te z Firad'a ? Ew. czy ktos zna zrodlo gdzie znajde taniej?
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ogólnie firad najgorszych opini nie ma,jeżeli chodzi o cenę,znajdz na FB "Vag-Tuning" (nie moge wkleić linka ,bo mam za mało postów tu)gosć ma firady
ma tez dzioby WZM (jeszcze bardziej chwalone) a poza tym współpracuje z Dieselsystem w Nadarzyne więc obsługe masz kompleksową
Zagadaj,będziesz miał info z pierwszej ręki