Mi tak wyszło.Jeżdżę do 3tyś obr max, bo musze dotrzeć silnik jest na dotarciu wszystko wyrególowane i tak wyszło mi tankowalem do pełna 100km przejechałem znowu zatankowałem i tak 3 razy i taka średnia mi wyszła między 6-7litrów na 100km może przez to ze zero energicznej jazdy tylko ekonomicznie bez pokus
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 27-07-2009 o 17:36
Kolego Sebastian miałem już okazje czytać kilka twoich postów i nie obraź się, ale wypisujesz takie bzdury, że się po prostu nie chce wierzyć (np. post na forum z liczbą koni w twoim aucie). Wystarczy sprawdzić jakie podaje spalanie producent i od razu widać, że to jest niemożliwe (zazwyczaj spalanie jest zaniżone przez producenta, a i tak powyżej tego co opisujesz). To jest Alfa i te auta po prostu mają z natury duże spalanie. Pozdrawiam.
Moja 1,4 bx średnio, z przewagą 70% na trasie spaliła 8,1 l. Jazda w miarę możliwości eco.![]()
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
Tak wyszło mi i tyle wiem jak będzie jeździć sie powyżej 3tyś obr dynamiczniej to średnia skoczy do 9-10 ale wiem że da sie zejść do tylu ile piszę, ale 90-100km/h to max pojedziemy i to z górki żeby nie męczyć silnika,a z mocą jak pisałem na forum po dotarciu będę na hamowni i będzie wydruk wkleje na forum
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 27-07-2009 o 17:38
Zamieść im skany paragonów z przebiegiem (zdjęciem przebiegu przy tankowaniu).
Ja też mam 145 1.7 Boxer 16v. Pali dużo na trasie przy spokojnej jeździe 8,9 (prędkości 90-130) przy ostrej 9.8 (wyprzedzanie i szybka jazda) Miasto hmm... Raczej między 10-11 przy spokojej jeździe a przy szybszej napewno więcej
... Poprzedni właściciel powiedział że mu pali 8 w mieścieja go wyśmiałem (szybciej 18 a Nie 8)...
Teraz nie licze ile mi pali bo bym się dołował, a jak ktoś mie pyta ile pali to zawsze mówie "ILE MU WLEJE"... Taki to urok Boxsera ale to chyba jedyna wada że pali jak V6 ( AR 166 3.0 V6 znajomego pali ok 13l w mieście)
Ale żaden silnik tak nie brzmi...![]()
nawet zamieszczajac rachunki i zdjecia tak nie uwierzy nikt wiec pozostawiam to dla siebie a co do v6 mialem mazde 323f v6 2.0 24v i duzo nie palila wiec niewiem jak mozna porownywac boxera do niej dzis zrobilem alfa 140km i dolalem do pelna okolo 9,5litra wiecej nie weszlo przypominam ze silnik jest po kapitalce na nowym wale zlozony i wszyskie usterki usuniete w nim pozatym zmniejszone cisnienie wtryskiwaczy bo orgnalnie za duzo dostawal paliwa a za malo powietrza i kolektor sie grzal jakies spalanie stukowe czy cos?przed remontem spalala kolo 10w trasie a na miescie do 13dochodzila i kopcila przy odpalaniu z tego co pamietam a szczerze wiem ze nikt nie zabral sie z was naprawde pozadnie za remont silnika u mnie 3/4wartosci to silnik w samochodzie a pozatym ja sprzedaje i jak ktos pyta o spalanie to mowie niech sobie zerknie na strone alfy tu tylko napisalem jak jest naprawde a planuje zakup subaru impreza sti, w zyciu popelnilem jeden blad sprzedajac honde crx z swap1.6v-vtec b16a2 160koni. wady boxera silnika pompa olejowa po pierwsze mocowanie jej tu traci zawsze cisnienie jak sie nagrzeje wiec zmodyfikowane zostalo ,drouga sprawa wal i panewki a dokladnie ich spasowanie w polsce mozna kupic nowy wal drugiej kategori dlatego na wlasna reke mam z wloch 1kategori mechanik tokarz wie o co chodzi,3sprawa zle zalozone weze do glowicy miska olejowa , zle wykonane uszczelki orginalnewiec wykonywane mialem na zamowienie 4wada jest mocowanie poduszki silnika powinny byc przynajmniej 3 a jest jedna tylko sprzodu i na mocowaniu skrzyni z silnikiem wystepuja obciazenia poziome ktore zle wplywaja na wal korbowy powinnyy byc tam dwie a nie dopiero za przegubami i nic sie na to nie poradzi jedyne co mozna zrobic na wlasna reke zrobic kolyske planowalem ale ktos by sie czepial ze cos jest nie tak jak teraz to jest bo mam blysk silnik i nie cieknie to kazdy mysli ze umyty i jakies pierdoly mi wciska
Ostatnio edytowane przez sebastian1984me ; 27-07-2009 o 23:05