Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 142

Temat: Alfa Romeo 146

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Cytat Napisał DeeS
    2gi to standardowo traci obroty jak jade na luzie i potrafi zgasnac
    Nie, to nie jest standardowe kolego..

Użytkownik Alfa i Omega Avatar DeeS
    Mieszka w
    Zabrze-Ruda Śląska
    Auto
    AR 156 2.5 V6 Q2

Domyślnie

Gasnie dopiero jak mam prawie zerowa predkosc ale jak chamuje na biegu to wszystko OK gdy chodzi klima to obroty sa inne jak by wyzsze. Jestem naprawde zadowolony pokochalem ta marke :wink: jezdzi sie fenomenalnie jak to sie trzyma drogi masakra. Ponoc moja alfa ma 170 KM dzis testowalem 2 bieg i sie zdziwilem 115 KM/H ale juz wiece tego nie zrobie
    AR 156 2.5 V6 Q2
    AR 145 JTD '99 byla
    AR 156 2.0 TS byla

Ferrari-1
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał DeeS
    2gi to standardowo traci obroty jak jade na luzie i potrafi zgasnac
    Silniczek krokowy.

Użytkownik Ogier Avatar MICHAL-TBG
    Mieszka w
    Tarnobrzeg
    Auto
    Bravo 1.4 T-jet

Domyślnie

Cytat Napisał DeeS
    Ponoc moja alfa ma 170 KM dzis testowalem 2 bieg i sie zdziwilem 115 KM/H ale juz wiece tego nie zrobie

Turbo ma? Wymień sobie rozrząd i olej i potem zacznij ją wkręcać...

Przyjemnego użytkowania 8)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar DeeS
    Mieszka w
    Zabrze-Ruda Śląska
    Auto
    AR 156 2.5 V6 Q2

Domyślnie

Kompletny rozrzad + pompa + wariator , amory , wszystkei wachacze , klocki , filtry , akumulator wymienione wszystko ASO 12 tys km temu na wszystko mam fakture i gwarancje 2 lata na rozrzad. Jestem zadowlony z zakupu tescie i rodzice pod wrazeniem ze za tak male pieniadze mozna miec taka fure. Zdziwilem sie bo bagaznik nie jest az taki maly jak to opisywano. Musze szybko zrobic te obroty bo to troche nie wygodne w jezdzie . W czwartek wymieniam oleje ( juz zakupione ) w silniku i skrzyni bo maja juz 10.5 tys i przy okazji znow podlacze pod kompa :d jestem juz uzalezniony hehehe. Odpukac by sie dobrze spisywala bo napewno nastepnym autem bedzie alfa.

Strumieniaca daje taki efekt dzwieku? czy bez niej jest tak samo??

Bede sie musial przezucic na dzial z 156 :wink: wielkie dzieki za wasze cenne porady gdyby nie wy to bym chyba nie kupil alfy :wink: Dzis jechalkem porshe carrera z 1998 roku i ona nawet nie zrobila na mnie takie go wrazenia jak moja niunia
    :mrgreen:

Dzis wracajaz z pracy honda Civic chciala sie zlapac hehehe domyslacie sie chyba jak to sie skonczylo

Znacie jakis dobrych mechanikow na terenie slaska co sie znaja na alfach??

simeone
    Gość

Domyślnie

Gratuluję zakupu.
    Tylko skąd te 170 PS w profilu :?:

Kyrielejson
    Gość

Domyślnie Sprawny silnik.

Witajcie!

Mam pewne pytanie być może prośbe , otóż mam zamiar zakupić Alfę Romeo 145/146 (TS) i tu moje pytanie : jak te silniki powinny "chodzić" gdy są sprawne ; znaczy się , czy coś cyka , stuka (zwłaszcza wariator) . Najbardziej pomocny byłby film lub jakis plik audio , zależy mi na kupnie Alfy i nie chce kupić byle czego.

Oglądałem juz kilka Alf i każda jakos lekko postukiwała czy to normalne ? Czy te silniki tak mają?

Za wszelką pomoc uprzejmie dziękuje!

Jeśli temat znajduje sie w nieodpowiednim miejscu , uprzejmie przepraszam i prosze o przeniesienie
    Ostatnio edytowane przez Kyrielejson ; 24-07-2009 o 18:51 Powód: ...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał Kyrielejson Zobacz post
    Witajcie!

Mam pewne pytanie być może prośbe , otóż mam zamiar zakupić Alfę Romeo 145/146 (TS) i tu moje pytanie : jak te silniki powinny "chodzić" gdy są sprawne ; znaczy się , czy coś cyka , stuka (zwłaszcza wariator) . Najbardziej pomocny byłby film lub jakis plik audio , zależy mi na kupnie Alfy i nie chce kupić byle czego.

Oglądałem juz kilka Alf i każda jakos lekko postukiwała czy to normalne ? Czy te silniki tak mają?

Za wszelką pomoc uprzejmie dziękuje!

Jeśli temat znajduje sie w nieodpowiednim miejscu , uprzejmie przepraszam i prosze o przeniesienie
    Stukac to raczej nic nie powinno, klekot wariatora jest charakterystyczny, było o tym wiele razy na forum, na youtube też coś powinno byc.
    Kupienie dobrej 145/146 TS nie jest łatwe, sam przez to przechodziłem, ale po długich poszukiwaniach udało mi się kupic krajowe auto z udokumentowanym serwisem. Szukałem z silnikiem min. 1,6.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    Służbowe 500 koni

Domyślnie

Hehe ja też tak trafiłem 99 rok, 1.6, miała 70220km... poprzednim właścicielem była kobitka, która nawet żarówki jeździła wymieniać do Carsewisu na wszystko faktury of kors. No i była sobie taka bezwypadkowa... dopóki nie zrobiłem z niej powypadkowej po 14 tys kilometrów... ale silnik przełożyłem do innej budy (sprowadzona i przebieg raczej na stówę cofany, za to bezwypadkowa bo mierzyłem całą miernikiem) i Cuore Sportivo dalej śmiga na trasie
    Co do stukania to pewnie różne rzeczy mogą stukać, wariator raczej klekocze jak diesel. Jest o tym dużo na forum. Pozdrawiam!

Kyrielejson
    Gość

Domyślnie

Co do wariatora to wiem , ale chodzi ci mi o to jak w pełni spradna Alfa z TS chodzi , wszystkie ktore ogladałęm dotychczas lekko postukują , na Youtube nic nie ma , tylko kilka AR z popsutym wariatorem

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia