Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: [Giulietta] Ogłoszenie z allegro

Użytkownik Rowerzysta Avatar GUNIOZAUR
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    155 2.0 TS 16v 95, 155 2.0 8V 94

Domyślnie

do mnie właśnie brakuje wspomnianych tulei i wypukłych tłoków. Całą resztę mam do pełnej kapitalki, no z wyjątkiem panewek ale to najmniejszy chyba problem. O tej alfine myślałem właśnie pod kątem silnika bo pasi na bank do mojej rakiety i puki co mogłaby śmigać na 2.0l
    Chyba że ktoś ma 1.8 062.02 za który ręczy głową to chętnie kupię
    NO TO WPADŁEM...

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał GUNIOZAUR Zobacz post
    do mnie właśnie brakuje wspomnianych tulei i wypukłych tłoków. Całą resztę mam do pełnej kapitalki, no z wyjątkiem panewek ale to najmniejszy chyba problem. O tej alfine myślałem właśnie pod kątem silnika bo pasi na bank do mojej rakiety i puki co mogłaby śmigać na 2.0l
    Chyba że ktoś ma 1.8 062.02 za który ręczy głową to chętnie kupię
    Mam w kawałkach 1.8 wtryskowy, ale nie ręczę za niego, na pewno nadaje się do remontu, który chciałbym przeprowadzić jeszcze w te wakacje. To taki problem z tulejami i tłokami?
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto

Domyślnie

W przypadku szprycy nie bo są dostępne zestawy tulei z płaskimi tłokami, do moich gaźniorów idą z wypukłymi i jest właśnie z nimi problem. Oczywiście tuleje można dorobić do starych tłoków jeśli są dobre, założyć nowe pierścienie i jakoś to będzie ale tyle czasu i kasy poświęciłem na szukanie i zakup nowych części że byłoby to po mojemu poprostu partactwo. Jako że Alfinka stoi w suchym garażu i ciśnienia nie mam to poczekam jeszcze trochę aż się trafią gdzieś, a puki co kupię inną rakietę do jeżdżenia. Oczywiście ALFINE
    NO TO WPADŁEM...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

No to Giulietta kupiona! Już stoi u mnie. O własnych siłach przejechała 130 km. Na trasie nawet 150km/h poleciała. Silnik ogólnie spoko, do drobnej regulacji. Duzo pracy przedemną. Prosiłbym o namiary na jakies częsci bo koniecznie musze tą szybe kupić.

---------- Post dodany o godzinie 22:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:40 ----------

Postaram się na bieżąco informować jakie naprawy juz poczyniłem. Na razie jednak wyjeżdzam za granicę na jakies 3 tyg. W pierwszą niedzielę września postaram się nia wpaść na nasz lubelski zlocik.

Użytkownik Ogier Avatar Matka
    Mieszka w
    Żuławy
    Auto
    Lancia Delta Momo 1,9 D 190 KM

Domyślnie

no to widzę, że trafiła w dobre ręce;
    powodzenia przy dłubaninie - pokaż ją po dopieszczeniu;
    była Alfa GT Q2 1,9 JTD 170 KM
    nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...

Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto

Domyślnie

no nie mów że chcesz ją odbudować??? nie wiem gdzie znajdziesz szybę ale z namiarem na części będziesz miał problem, a jak już je znajdziesz to myślę że cena powali z nóg. Mimo wszystko gratuluje nowego nabytku Uderz do użytkownika "WlodekzPoznania" swego czasu miał taką zabaweczkę i troszkę serca w nią włożył więc może pomoże. Mam nadzieję że założysz temacik w odpowiednim dziale i na bieżąco będziesz dodawał relacje z sekcji Giulietty W końcu jest ich tak niewiele między nami. POZDRAWIAM
    NO TO WPADŁEM...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    chełm
    Auto
    33 16V

Domyślnie

no gratulacje , łukaszu, spodziewaj się mnie niebawem , jak tylko wrócisz z zagranicy daj znak. za ile ją połknołeś?? i kiedy?? ja jechałęm do kolesia w niedziele to w połowie drogi zadzwonił i powiedział że nieda rady niestety zobaczyć auta bo wyjezdza na 3 dni do prac i bedzie dopiero w czwartek ;/ a ktowie czy teraz nie była by moja jak bym dojechał na miejsce
    2xIMOLA; 33 16V;164 3.0 12V ;155 V6 - było
    33 16V- aktualny biały obiekt do dopieszczenia
    www.LKAR.pl - Lubelski Klub Alfa Romeo

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Pierwszy raz oglądałem ją w sobotę. A w niedzielę zadzwoniłem do typa że ją zawijam i specjalnie dla mnie przyjechał z roboty. Łyknąłęm ją za 1200 i jeszcze zbiornik gazu był. Ogólnie rzecz biorąc to chyba nie trzeba mówić o odbudowie tylko raczej o remoncie. Samochód w tej chwili nie jest w takim złym stanie. W sumie to wsiadasz i jedziesz. Pojechaliśmy po nią moją 156 1,9jtd 115km i chwilami Giulietta odjeżdżała. Najgorsza ta szyba ale w ostateczności wiem gdzie robią na zamówienie. Cena raczej nieprzystepna ale trzeba to zrobić. Własnie teraz siedzę w kijowie na ukrainie ale mam tu neta. qdlacz jak możesz po przyslij mi na pm numer tel bo dzwonie do Ciebie i cos jest nie tak.

dominik156
    Gość

Domyślnie

To ja nie mogę się doczekać do września aż zawitasz na spot