Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

bylem w weekend w warszawie, na a2 w sobote minela mnie jedna giulia, a w warszawie widzialem inna veloce, nawet goscia strabilem bo zajechal mi przed maske na moj pas gdy przyspieszalem i musialem depnac po hamulcu (jesli to czyta to nie pozdrawiam, rej bodajze wi6778h).

co do ilosci giuli, w europie sprzedalo sie od poczatku produkcji blisko 30tys szt giuli, pewnie na jakies 250milionow samochodow lacznie w europie, to czego sie spodziewac,giulia poki co musi byc rzadkim widokiem

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post

Nie do konca się można zgodzić. Problemy z turbo ma każdy silnik turbo, który jest nieumiejętnie eksploatowany. A taka nieumiejętna eksploatacja jest nagminna. Ludzie wierzą w skuteczność układów podtrzymywania olejenia po wyłączeniu rozgrzanego silnika, tymczasem takie układy działają w ograniczonym zakresie. Zelazna zasada: po szybkiej jeździe autostradą, nie gaś silnika, niech popracuje minimum minutę na wolnych obrotach. Nie wiem, może z 10 procent kierowców się do tego stosuje. A policja to już w ogóle. Więc im się 159-tki sypały i sypią.
    Popatrzcie choćby na stacjach benzynowych.
    Subiektywnie nigdy nie miałem problemu z turbo przez użytkowanie. Giuliette miałem 5 lat Giulie prawie rok. Gaszę auto jak dojeżdżam i wychodzę. Giulia jeszcze zawsze chodzi po wyjściu, jeśli producent nie ogarnął chłodzenia poprawnie będzie miał dużo zwrotów. Nie widać coś kolejek w ASO, więc działa. To nie czasy kiedy kierowca musi cokolwiek wiedzieć, nie po to kupuje auto z komputerem żeby zaglądać pod maskę.

Pod maskę mogę zajrzeć dla przyjemności w klasyku

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar latem666
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Były: Corsa B 1.2 16V, AR 156 1.6 TS SW R.I.P., AR 156 SW FL 1.9 JTD 8v, AR Giulietta 1.4MA

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Przejechałem całe Niemcy wpoprzek i całą Francję, do Hiszpanii północnej. Przez półtora tygodnia na autostradach i w miastach nie widziałem żadnej Giulii i jedno Stelvio. Przez 4 i pół tysiąca kilometrów.
    Przejechałem wczoraj 50 kilometrów i na moim osiedlu zobaczyłem Giulię. Widać jak fantastycznie się sprzedaje.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

W moich okolicach sprzedaje się dużo lepiej. Dwa razy lepiej. Widuję jedną na 25km.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Przasnysz
    Auto
    Giulietta 1.4 TB 120 Distinctive 2015 Fiat Punto Evo 1.4 77 2010

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Subiektywnie nigdy nie miałem problemu z turbo przez użytkowanie. Giuliette miałem 5 lat Giulie prawie rok. Gaszę auto jak dojeżdżam i wychodzę. Giulia jeszcze zawsze chodzi po wyjściu, jeśli producent nie ogarnął chłodzenia poprawnie będzie miał dużo zwrotów. Nie widać coś kolejek w ASO, więc działa. To nie czasy kiedy kierowca musi cokolwiek wiedzieć, nie po to kupuje auto z komputerem żeby zaglądać pod maskę.
    Komputery są w samochodach od co najmniej 15tu lat turba czy dwumasy zużywają się tak samo jak się zużywały 15 lat temu. Przeważnie właśnie to kierpwca ma największy wpływ na to, po jakim czasie te części się zużyją. Dwumasę można zajechać i w 80 tys km, a może ona służyć bez problemów i 200 tys km. Tak dziś są takie czasy, że samochód sam parkuje równolegle, a kierowca bez asystenta parkuje na dwóch miejscach parkingowych.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Sobieslaw Zasada zabiera sie za marketing Alfy. I bardzo dobrze!

https://www.zasadaauto.pl/aktualnosc...fa-romeo-lodz/

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

Na Auto Swiat rzadko kiedy można znaleźć ciekawe informacje, ale tym razem jest inaczej. Opublikowali dane sprzedażowe marek premium w Polsce. [notranslate]Alfa[/notranslate] po 3 kwartałach sprzedała 844 auta - wzrost o 70%, a najlepiej sprzedającym modelem się jest... Giulia.

http://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/...ix-2017/kfwbxy

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    co do ilosci giuli, w europie sprzedalo sie od poczatku produkcji blisko 30tys szt giuli, pewnie na jakies 250milionow samochodow lacznie w europie, to czego sie spodziewac,giulia poki co musi byc rzadkim widokiem
    W Bielsku masz chyba 8 Giulii i 4 Stelvio I nie mówię o tych z Fiata

Użytkownik Pirat drogowy Avatar mcwaw
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Giulietta 1,4 170 KM, MT, 2015

Domyślnie

Cytat Napisał sailor_p Zobacz post
    Na Auto Swiat rzadko kiedy można znaleźć ciekawe informacje, ale tym razem jest inaczej. Opublikowali dane sprzedażowe marek premium w Polsce. [notranslate]Alfa[/notranslate] po 3 kwartałach sprzedała 844 auta - wzrost o 70%, a najlepiej sprzedającym modelem się jest... Giulia.

http://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/...ix-2017/kfwbxy
    To już jest sprzedaż większa niż w ub. roku - w 2016 sprzedano w Polsce 699 sztuk AR.
    Sprzedaje się prawie 100 sztuk miesięcznie - jest szansa, że za cały rok będzie ok. 1200, w końcu sprzedaż Stelvio dopiero się rozkręca.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

Cytat Napisał mcwaw Zobacz post
    To już jest sprzedaż większa niż w ub. roku - w 2016 sprzedano w Polsce 699 sztuk AR.
    Sprzedaje się prawie 100 sztuk miesięcznie - jest szansa, że za cały rok będzie ok. 1200, w końcu sprzedaż Stelvio dopiero się rozkręca.
    Myślę, że będzie 1200 szt., gdyż zawsze ostatni i pierwszy kwartał jest największa sprzedaż.
    Obstawiam za caly rok:
    Giulia: 450
    Giulietta:400
    Stelvio:250
    Mito:100

Trzeba pamiętać jednak, że jeszcze w 2003 w Polsce AR sprzedawało ponad 3 tysiące aut rocznie