Problem otwieranie szyb GT

Kasorti1

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT2
Witam

A więc szyba pasażera nie otwiera się w ogóle nawet przy otwieraniu drzwi a od strony kierowcy otwiera się lecz zamykana jest ,,skokowo" i nie jest domykana po każdorazowym otwieraniu drzwi

Przy klikaniu przycisku od szyby pasażera słychać pstrykanie w drzwiach ale siłownik ani drgnie

dodam ze szyba pasażera działa mi jakiś tydzień temu normalnie bez zarzutów lecz pewnego dnia nagle odmówiła posłuszeństwa
a od strony kierowcy mam problem od zakupu samej alfy

Chciałbym rozwiązać ten problem tanim kosztem ale jeżeli trzeba będzie kupić nowy sterownik to nie widzę innej opcji
Proszę o porady

Z domykaniem okna kierowcy może wystarczy ponowne zaprogramowanie. Naciskasz przycisk opuszczania szyby i trzymasz go przez 15 sekund, później naciskasz podnoszenie szyby i też trzymasz 15 sekund. Za pierwszym razem może się nie udać.

może wilgoć się dostała do sterownika w drzwiach u mnie tak było i obecnie po deszczach też szyba nie działa od pasażera nie mam na razie czasu ogarnąć ale ostatnio pomogło kilka razy odpiąć wtyczkę od zasilania i wszystko wróciło do normy tak jakby przekaźnik się zawiesił

Amortyzatory
Powrót