Nie wiem czy były już wymieniane opony Nexen Winguard Snow'G WH2 ? Używał ktoś takich opon ? Jaką opinie można im wystawić.
Nie wiem czy były już wymieniane opony Nexen Winguard Snow'G WH2 ? Używał ktoś takich opon ? Jaką opinie można im wystawić.
Opony kleber w ostatnich testach zdobyly 3 miejsce, ale jak sie wczyta w szczegóły to wsumie takiej rewelacji nie ma, wiec to 3 miejsce to chyba cena w porównaniu do marek premium. Kiedys mialem fuldy i byly calkiem spoko, obecnie Firestone winterhawk sa ok i maja swoje lata(6sezon). W drugim aucie mam baruma i przez 3-4 sezony byly ok, ale od ostatniego to masakra. Guma sztywna, na mokrym jak na plastikach, po sniegu jak na letnich. Wiecej tego nie bedzie...
Porwierdzam barum po 3-ch sezonach przebieg ok.20tys. Na mokrej nawierzchni jest bardzo śliski.
Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
Czyli to kolejny orgument żeby jednak celowac w klasę srednia
W ogolnej nocie zajęły 3 miejsce, ale jak juz popatrzysz w poszczegolnych kategoriach to oceny byly srednie, czyli np. gorsze zachowanie na mokrej... Niz opona z 4 czy 5 miejsca...
Panowie jezdzi ktos z was zima na oponach 225/55/17 ?
Jakby się ktoś zastanawiał jak wygląda ALFA 159 na oponie 215/60 R16 przy Eibachu to wrzucam fotki z setupu zimowegoCo do aspektów wizualnych - moim zdaniem nie jest źle, na zimę jak najbardziej OK. Samo prowadzenie też bez zastrzeżeń, komfort wyższy a sztywniejsze zawieszenie Eibach niweluje trochę wysoki balon pod kątem sterowności. Same zimówki Dębica FRIGO HP2 są ciche i co dzisiaj można było sprawdzić prowadzą się bardzo poprawnie na mokrej nawierzchni
![]()
Hej.
Czy jest tu osoba która ma opony 225/50/17 założone w 159 Ti?
Jeśli tak, mogę prosić o zdjęcie jak się prezentuje prześwit.
Zajechalem 19" zimowki już, i w tym roku przechodzę na 17". Tylko nie jestem pewien czy 225/50/17 zgodnie z książką czy jednak 215/55/17.
Sugestie mile widziane.
Sent from my E6633 using Tapatalk
Always Loking For A drive