Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: osłona górna chłodnicy - jak zamocować?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie osłona górna chłodnicy - jak zamocować?

Witam. Jak w temacie. Oddawałem jakiś czas temu swoja alfe do polakierowania błotnika. Lakiernik ściągał do tego błotnik oraz przedni zderzak. Było to w tamtym roku. Niedawno zauważyłem, że plastikowa osłona która znajduję się u góry i osłania chłodnicę luźno lata i nie jest zamocowana. Jednym słowem gośc spieprzył robotę. Osłona ma jakieś dziurki, chyba na śruby, ale nie bardzo wiem jak ją zamontować, bo w miejscu gdzie ma otwory nie bardzo widzę aby były tam wkręcane jakieś śruby. Czy ktoś wie jak to zamocować. Dla zobrazowania o co mi chodzi załączam zdjęcie poglądowe tej osłony i miejsca gdzie ona się znajduje
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2bae5c0d4e83ba1abc761fd25525.jpg
Wyświetleń:	21
Rozmiar:	195.3 KB
ID:	237133   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	159ti_4.jpg
Wyświetleń:	24
Rozmiar:	64.0 KB
ID:	237134  
    "Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson

Pomogłem? Dodaj punkt reputacji (gwiazdka pod postem)

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Szukam

Domyślnie

Do tych otworów wchodzą spinki nr chyba 10093. Niestety do założenia tej osłony trzeba zdjąć zderzak, zamek maski, obie lampy itd. aby na końcu wyjąć pas przedni i do niego zamocować ten plastikowy element... Ogólnie to zdjęcie pasa zajęło mi godzinke, ale przy okazji urwałem jedną srube, także nie wiem czy chce ci się z tym bawić.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak Avatar misterdiabolo
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    AR 156 1,8TS + LPG 1998r była 147 1.9 JTDM 16V 150KM 2005r była 159 2.4 JTDM 20V 200KM 2007r jest

Domyślnie

Jak zdejmiesz zderzak(co trwa chwilę) te spinki można zamontować (wcisnąć)bez rozbierania całej reszty. Potrzebne będą długie cienkie szczypce i płaski śrubokręt oraz trochę cierpliwości. Ja tak montowałem po tym jak mechanik rozbierał przód żeby dostać się do altetnatora i przy składaniu olał te spinki i położył osłonę lużno na chłodnicy. Same spinki możesz za parę zł. kupić w motoryzacyjnym

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Ok dzięki koledzy za pomoc, jakbyście mogli podajcie namiary na te spinki pzdr
    "Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson

Pomogłem? Dodaj punkt reputacji (gwiazdka pod postem)