Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Statyczny Zobacz post
    Oczywiście, że AR nie jest marką premium. Może była, ale nie jest.
    Marka jest "premium", bo jest. I tu nie ma okresów - jak Mercedesy rdzewiały na potęgę na początku lat 2000, to marka przestała być premium? Jak kupują silniki od Renault, to nie są premium? Jeśli BMW montuje, średnio udany, silnik taki sam, jak Peugeot to nie jest premium? Premium to historia, postrzeganie rynkowe, wreszcie rozwiązania techniczne itp. Chcecie czy nie, Giulię porównuje się z BMW czy Mercedesem nie dlatego, że ktoś ma taki kaprys, tylko dlatego, że to są porównywalne marki. Może i część wyrobów nie do końca, ale sama marka tak. Nie zapominaj również, że w tym czasie AR wypuściła 8C czy 4C, które ciężko zaliczyć do przeciętnych samochodów.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    A niemiecki czy szwajcarski lekarz nie da psu na Alfę nasikać, bo jeszcze się czymś zarazi.
    To przejrzyj sobie serwisy aukcyjne w Szwajcarii (chociażby tutti.ch), jakie wychuchane GTV-ki, 75-ki, 164-ki czy 166-ki można tam znaleźć. Pewnie jeździ nimi szwajcarska biedota:
    75 (ceny od 12 tys. CHF w górę) - http://www.tutti.ch/ganze-schweiz/fa...6&re=2000&sp=1
    GTV (od 13 tys. CHF w górę) - http://www.tutti.ch/ganze-schweiz/fa...7&re=1990&sp=1
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 07-11-2017 o 10:43
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Już nie chce mi się słuchać waszych bzdur i narzekania na Julkę. Najpierw na stylistykę , a teraz sam już nie wiem na co. Zamiast się cieszyć że [notranslate]Alfa[/notranslate] wypuściła produkt który konkuruje jak równy z równym z Niemcami, to narzekacie za każdym razem. 159 jest pięknym autem ,ale silniki benzynowe w niej oprócz TBI to porażka i nikt jej nie stawiał na równi z BMW. Teraz [notranslate]Alfa[/notranslate] ma produkt który konkuruje z Niemcami, a wersja Q to [notranslate]Alfa[/notranslate] z której powinniśmy być zadowoleni, bo takiej Alfy od lat 90 tych nie było. Owszem są wpadki marketingowe, czy zbyt uboga gama silników , do tego brak kombiaka, ale na litość boską dajcie już spokój z tym narzekaniem. Jak nie było nowego modelu to zle. Jak teraz jest też zle , bo nie taki. Ludziom to nigdy nie dogodzi.

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Marka jest "premium", bo jest. I tu nie ma okresów - jak Mercedesy rdzewiały na potęgę na początku lat 2000, to marka przestała być premium? Jak kupują silniki od Renault, to nie są premium? Jeśli BMW montuje, średnio udany, silnik taki sam, jak Peugeot to nie jest premium? Premium to historia, postrzeganie rynkowe, wreszcie rozwiązania techniczne itp. Chcecie czy nie, Giulię porównuje się z BMW czy Mercedesem nie dlatego, że ktoś ma taki kaprys, tylko dlatego, że to są porównywalne marki. Może i część wyrobów nie do końca, ale sama marka tak. Nie zapominaj również, że w tym czasie AR wypuściła 8C czy 4C, które ciężko zaliczyć do przeciętnych samochodów.

- - - Updated - - -

To przejrzyj sobie serwisy aukcyjne w Szwajcarii (chociażby tutti.ch), jakie wychuchane GTV-ki, 75-ki, 164-ki czy 166-ki można tam znaleźć. Pewnie jeździ nimi szwajcarska biedota:
    75 (ceny od 12 tys. CHF w górę) - http://www.tutti.ch/ganze-schweiz/fa...6&re=2000&sp=1
    GTV (od 13 tys. CHF w górę) - http://www.tutti.ch/ganze-schweiz/fa...7&re=1990&sp=1
    To nie użytkownicy klasyfikują markę do premium lub nie, tylko producent poprzez pozycjonowanie cenami. I taka jest decyzja AR, że robi auta premium bo tak je wycenia. Inna sprawa czy robią wszystko by tą cenę uzasadnić obsługą i wykonaniem premium. Ale to też nie krytyka na forum jest wyrocznią skuteczności, a sprzedaż.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Cytat Napisał andrzej1980 Zobacz post
    Już nie chce mi się słuchać waszych bzdur i narzekania na Julkę. Najpierw na stylistykę , a teraz sam już nie wiem na co. Zamiast się cieszyć że [notranslate]Alfa[/notranslate] wypuściła produkt który konkuruje jak równy z równym z Niemcami, to narzekacie za każdym razem. 159 jest pięknym autem ,ale silniki benzynowe w niej oprócz TBI to porażka i nikt jej nie stawiał na równi z BMW. Teraz [notranslate]Alfa[/notranslate] ma produkt który konkuruje z Niemcami, a wersja Q to [notranslate]Alfa[/notranslate] z której powinniśmy być zadowoleni, bo takiej Alfy od lat 90 tych nie było. Owszem są wpadki marketingowe, czy zbyt uboga gama silników , do tego brak kombiaka, ale na litość boską dajcie już spokój z tym narzekaniem. Jak nie było nowego modelu to zle. Jak teraz jest też zle , bo nie taki. Ludziom to nigdy nie dogodzi.
    Dokładnie. Niektórzy roztrząsają sytuację fca i alfy jakby mieli udziały i martwili się o swój portfel. Kupiłem veloce, cieszę się zajebistym autem i mam wywalone na marketingowe wpadki AR, sytuację z lat 2000, wielkość sprzedaży i czy ktoś mnie uważa za kierowcę marki premium.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Azalgo Zobacz post
    Dokładnie. Niektórzy roztrząsają sytuację fca i alfy jakby mieli udziały i martwili się o swój portfel. Kupiłem veloce, cieszę się zajebistym autem i mam wywalone na marketingowe wpadki AR, sytuację z lat 2000, wielkość sprzedaży i czy ktoś mnie uważa za kierowcę marki premium.

Jak większość lub wszyscy posiadacze Giulii i to jest najistotniejsze w tym wątku... a nie marudzenie dla marudzenia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Z alfą jest tak źle, że aż ludzie cykają fotki mojej giulii a co śmielsi podchodzą pogadać i popytać co i jak.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Cytat Napisał sebol75 Zobacz post
    Jak większość lub wszyscy posiadacze Giulii i to jest najistotniejsze w tym wątku... a nie marudzenie dla marudzenia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    amen,

czy możnaby zabronić mówić o sytuacji rynkowej i założyć wydzielony wątek: "wątek managementu i akcjonariuszy alfa romeo/fca"?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Azalgo Zobacz post
    Z alfą jest tak źle, że aż ludzie cykają fotki mojej giulii a co śmielsi podchodzą pogadać i popytać co i jak.

Cykania fotki jeszcze nie doświadczyłem, ale widać obracające się głowy Z pogadaniem i popytaniem też doświadczyłem.

Ale najciekawszą akcję miałem w zeszłym tygodniu - z naprzeciwka jechało Ghibli. I gość pierwszy machnął mi ręką! Tego jeszcze nie grali

Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Ghibli Q4 brałem na serio pod uwagę ale jak się dowiedziałem, że ma układ kierowniczy z chryslera 300C to odpuściłem sobie jazdę testową inpostawiłem na giulie. Wciąż niezmiernie podoba mi się dźwięk maserati i stylistyka nadwozia...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Dokladnie... Do cholery jestesmy tez na forum Alfy Romeo a nie BMW, Skody czy innej marki. Konstruktywna krytyka jest jak najbardziej ok ale wieczne narzekanie jest meczace. Do tego jak zwykle najwiecej do powiedzenia maja osoby, ktore nigdy nie mialy z modelami do czynienia. Jezdzilem wieloma samochodami tymi nowymi i uzywanymi mam wiec jakas perspektywe i moge sie wypowiadac tak a nie inaczej. Dlaczego mam krytykowac produkt, ktory jest swietny i moim zdaniem bije na glowe konkurencje?

Co do marki premium... [notranslate]Alfa[/notranslate] jest tak pozycjonowane i zestawiana z konkurencja, koniec kropka.