A później zasłaniają sie niewłaściwym montażem lub złym uzytkowaniem a za wyjecie nie zapłacą
A później zasłaniają sie niewłaściwym montażem lub złym uzytkowaniem a za wyjecie nie zapłacą
Do 20v TYLKO nowy dwumas. Kupilem auto ze zregenerowanym - wytrzymalo 30 tys km i mialo makabryczne luzy. IMO pieniadze wyrzucone w bloto. Duzy moment w mig niszczy sprezynki (ja mam zaczipowana). Nie pozostaje Ci nic innego jak wybulc 2500zl plus wymiana. A skoro juz bedziesz to robic to warto wymienic sprzeglo,docisk, wysorzeglnik jezeli maja widoczne objawy zuzycia. Optymistycznie zamkniesz sie w 3000zl, a pesymistycznie... ;-)
Nic innego w tym temacie nie wymyslisz.
HMP dobrze prawi. Miałem regenerowany prosto z serwisu Fiata. I po 30 tys. już nie miałem...
Tanifiat na allegro miał za 1890, ale w styczniu
Czyli jestes typowym polskim alfista. Kupiles bo tanie i ladne, bez wczesniejszego researchu na forum. Gdybys to zrobil to kupilbys pewnie 1.9, ktory jest najmniej 2x tanszy w serwisie. 20v to auto tanie w zakupie i bardzo drogie w ekspolatacji (poziom e46 330d).
Zeby Cie zdolowac to sprawdz sobie koszt wymiany polosi (a sa "papierowe"), nowej turbospezarki lub kompletnego wydechu. 20v ma kilka takich unikalnych cenowo smaczkow, ten motor nie wystepowal w zadnym innym modelu.
Ja sprzegla nie robilem, bylo dosc swieze,raptem 30 tys km przejechane hehe.
Dajcie sobie spokoj z okazjami regenerowanych kol od tanifiat etc, tansze o 600zl, kupujac oryginal luka macie pewnoac ze bedzie jak nowka z fabyki.
Jaki janusz
Półosie już dawno wymieniłem.
Ale dzięki za reserch na forum ,niepotrzebuje ,to moja szósta alfa , druga z tym silnikiem i o dziwno mimo ze znawco twierdzisz że nie występuje w innym modelu to sześć lat temu miałem go w 166. Dla twojej informacji ten silnik występuje nawet w innej marce . Zrób sobie reserch na forum ,może się dowiesz.
Wiec dzięki za rady , nie jesteś raczej kimś kto może mnie czymś zaskoczyć. No chyba tylko tym że ty nie jesteś ,,polskim alfista" choć jesteś na polskim forum i piszesz po Polsku.
Ostatnio edytowane przez jarek1986 ; 09-11-2017 o 07:30
W 166 w sumie to samo ale z innym programem i wekszym boostem.
Croma ma inny motor.
To znaczy ze jestes zwykly dziad skoro placzesz nad wymiana dwumau. Idz sprzedaj po cenie zlomu hehe. Ja tam zadnym alfista nie jestem. Smiesza mnie gorzkie zale forumowiczow, na koszty serwisu, skoro "sie sypie" to pchnij dalej jak napisales. Nie pozdrawiam
- - - Updated - - -
A btw jestes zwyklym spamerem, bo gdybys uzyl szukajki to zobaczylbys ze niedawno sam zalozylem identyczny temat i padly w nim te same argumenty i stwierdzenia.
1000 postow, 6 alf po dyche kazda, prawdziwy samiec alfa z ciebie. Taki gdy trza wsadzic troche grosza to sprzedaje, ach ci internetowi pasjonaci marki.
Baranie jeden w thesis jest ten motor. Będę sobie pisał na forum co mi się podoba ,bogaczu z alfy
Jak nie potrafisz wyczuć żartu to się powstrzymaj z komentarzem.
Kim ty w ogóle jesteś pajacu żeby oceniać w taki sposób kogoś kogo nie znasz?
Ostatnio edytowane przez jarek1986 ; 09-11-2017 o 12:08