głównie chodzi o kopcące auto przed nami, automat przełącza na cyrkulację wewnętrzną powietrza. miałem w poprzedniej 159, mam i w nowej, i działa dość sprawnie. czasem we mgle też przełączyło. chyba była to opcja za dopłatą, albo w wyższych poziomach wyposażenia w 159. w Giuli wchodzi w skład pakietu Komfort.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Orientuje się ktoś, czy przy odbiorze samochodu z salonu przy zakupie soft jest aktualizowany do najnowszej dostępnej wersji, czy też jest wydawany z taką wersją jak przychodzi z fabryki?
Z informacji z ASO jest aktualizowany.
lepiej sprawdzic. wszedzie pracuja tylko ludzie, maja lepsze lub gorsze procedury I roznie to moze wygladac. ja mam zle doswiadczenia z ASO Hondy (motor) - przy wydaniu nie sprawdzili jakimi akcjami jest objety moj motor, odebralem i mialem jaja bo check engine sie zapalal, komputer wariowal. poczytalem forum anglielskie, dowiedzialem sie o wymianie komputerow, sprawdzilem sam swoj VIN na stronie Hondy, podlegal pod akcje. problem byl znany od roku, a motor kupowalem ze stocku jako wyprzedaz rocznika - stal w salonie cala zime a po moim zaliczkowaniu jeszcze miesiac, a tym dziadom nie chcialo im sie nawet sprawdzic podstawowej sprawy przed wydaniem.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Jak kupowałem swoje auto aso nie sprawdziło poziomu płynu od wspomagania kierownicy, po tygodniu trzeba było już montować nowe wspomaganie.
Ja przy odbiorze samochodu dowiedzialem sie, ze ASO nie ma obowiazku sprawdzac aktualizacji i samochod otrzymalem taki jak "wyszedl" z fabryki.
Dotyczylo to rowniez aktualizacji nawigacji - na szczescie to akurat mozna ogarnac samemu, chociaz podejscie ASO, wedlug mnie, slabe.
Ciekawi mnie czy maja jakies wewnetrzne wytyczne co do tego, czy tez zalezy to od humoru sprzedawcy.
No dobra to gdzie sprawdzić jaki jest najnowszy soft?
Strony AR nie działają...
Moja wersja nawigacji to:971.7832
widzialem ze na alfaowner.com w ktoryms watku wymieniali sie uzytkownicy informacjami o wersji map I innych softow przed/po updatach w ASO czy tam jak sami cos wgrywali. cos mi sie kojazy, ze ich aktualne to bylo cos z 981 czy cos takiego? pytanie tylko czy na rynku brytyjskim numeracja zgadza sie z nasza.
Znów jak zwykle nie do końca sprawdzone - wszystko zależy od tego co rozumiemy przez słowo SOFT. Akcje serwisowe typu 6117,6118 muszą być zrobione w czasie przeglądu "zero" ale update map lub soft radia już niekoniecznie. Jest to spowodowane niejednokrotnie zwykłą niewiedzą serwisów (niezrozumiała oszczędność i lenistwo). Dopiero we wrześniu z strony Mopar można było ściągnąć update map. Ale czy kupujący dostał informację, iż po zakupie i ochłonięciu ma zarejestrować się na stronie Moparu w celu otrzymania update map. Podczas każdego przeglądu (po kilometrach) serwis winien sprawdzić i ewentualnie zaktualizować wszelkie oprogramowanie za które odpowiedzialny jest producent.
- - - Updated - - -
Zarejestruj się na stronie Mopar.eu i tam dostaniesz najnowszy update (996).