Dziś 6C odpalił idealnie, ale też chyba spróbuję wypiąć 4 cewkę.... A po czym poznajcie że pracuje na 3 lub 4 cylindry?
A rozbieranie zostawię na potem
Dziś 6C odpalił idealnie, ale też chyba spróbuję wypiąć 4 cewkę.... A po czym poznajcie że pracuje na 3 lub 4 cylindry?
A rozbieranie zostawię na potem
Dzięki Panowie za odpowiedzi. Właśnie jechałem przed chwilą znowu strzelił check engin stracił moc na jakieś 10 sek i potem już wszystko ok (ale kontrolka wisi). Oczywiście S&S i DNA odcięte.
a po ponownym uruchomieniu silnika check zostaje?
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Tak, nadal się świeci. Ale auto pracuje normalnie, ani nie trzęsie, przyspiesza normalnie ale za 2h jadę znowu to sprawdzę jeszcze i dam znać
Co do tego numeru co mi podałeś, to na 100% jest ta część, bo to wg. eper jakiś czujnik jest to raz a dwa kosztuje <300 (choć to mnie akurat nie martwi w stosunku do 3500)
EDIT:
Nic się nie zmieniło nadal się świecił P1064. Zamieniłem jeszcze cewki dla świętego spokoju i powoli oswajam się z myślą rozbiórki ponownej....
Ostatnio edytowane przez domin ; 16-11-2017 o 16:57
Tym razem tak, nie widzi mi się kolejny raz placik komuś za rozebranie I nie zrobienie niczego...
Dziś rano znowu telepka (może 1 minuta). Cewki wczoraj zamienione kolejnością, mimo to ciągle wygląda na to, że ten sam cylinder nie pali (cewka zapłonowa ma połamaną wtyczkę - zamówiona już nowa). Jak zwykle zero błędów i brak checka. Powypinałem po kolei cewki i silnik się uspokoił, ale to chyba nie ta przyczyna. Zauważyłem, że już ktoś wcześnie wymienił cewkę na problematycznym cylindrze, ale jak się zorientował, że to nic nie daję, to sprzedał auto. I teraz ja mam problem
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Jeden z userów miał tak samo jak ty i pojechał na tor i .....znikły problemy[emoji3]
Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest