Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Alfa Romeo Giulia Veloce - evo Car of the Year best sports saloon:
    http://www.evo.co.uk/alfa-romeo/giul...-sports-saloon

"Giulia Veloce is the best sports saloon you can currently buy. Alfa is back (again), hopefully this time it’s here to stay"

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio - evo Car of the Year best super saloon:
    http://www.evo.co.uk/features/20566/...t-super-saloon

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    I to jest konkretna opinia. Oczywiście masz rację, że jak się autem rok pojeździ, to można dużo więcej powiedzieć niż po jeździe testowej. Sam wiem po sobie, dlatego też nie lubię, jak ludzie psy wieszają na Mazdach nie znając tych aut.
    Być może faktycznie gdybym poobcował z Giulią miesiąc czy dwa, to znalazł bym to coś i nie chciałbym wysiadać. Jest duża szansa że masz rację, bo faktycznie jedzie świetnie
    Wkurza mnie ślepe przyklaskiwanie Giulii "bo to Alfa", co innego poparte konkretnymi porównaniami i argumentami.

Powiedzmy szczerze: wersja Q jest idealna, tylko ta cena... ja wiem, że przy konkurencji to i tak okazja, ale dla szarego obywatela, wiadomo...
    A jak wieszaja znając? mało jest tak gownianych aut jak Mazda. Miałem półtora roku, sprzedałem bez mrugnięcia okiem. W zasadzie prócz subiektywnie ładnej bryły nie potrafię o niej powiedzieć wiele dobrego - jazda słaba, skrzynia słaba, materiały słabe, audio beznadziejne, wydech słaby, inforozrywka słaba. Beam ledy słabe i awaryjne.

Do tego społeczność do dupy. Nie wiem co ludzie widza w tym aucie - mojej narzeczonej się nim dobrze jeździło. Ale to nie jest akurat in plus, bo jej się tez dobrze jezdzi 20 letnia astrą.

Może jakaś zaleta jest przestronne wnętrze i bezawaryjność, ale to chyba lepiej kupić jakieś starsze bmw5 w kombi albo tysiąc innych aut

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Makaronek rozumiem, że miałeś wszystkie modele Mazdy i każdym jezdziles z pól roku? Bo jeśli nie, to wiesz... nazywanie całej marki gowniana na podstawie doświadczenia z jednym modelem jest delikatnie mówiąc objawem głupoty...
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Świeżak Avatar Michalwawa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Panowie, czy możecie przestać porównywać na tym forum Giulie do Mazdy? Rozważający zakup Giulii to raczej klienci BMW, Mercedesa, Audi, Lexusa, Infinitti, może Volvo. W żadnym teście, opinii i artykule nie ma zestawienia z mazdą. Może to sie zmieni przy nowych modelach Mazdy ale teraz.. bez porównania. Sam przed zakupem jeździłem dużo Volvo s60 t6 polestar i miałem dylemat. Jeździłem Mercedesem C300, BMW i330 xdrive. To są konkurenci.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Rozumiem, że to do makaronka tekst? Bo ja nie porównuje.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Świeżak Avatar Michalwawa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Rozumiem, że to do makaronka tekst? Bo ja nie porównuje.
    Do porównywaczy Mazdy z AR

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Czyli do makaronka, zuczka tak z ost 2 stron, dobrze ze juz sam nie musze ich i kolejnych naprowadzać na ta myśl, ze to inne auta.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Oglądałem na yt film sprzed roku o giulii i była mowa o hamulcach brake by wire. Przypomniało mi to(przypomniało jest tu słowem kluczem), że na początku użytkowania giulii, hamulce na niskich prędkościach, były mało naturalne w czuciu. Zadałem sobie sprawę, że całkiem o tym już zapomniałem, albo nauczyłem się ich, może to hamulce nauczyły się mnie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Porównuje mazdę 6, której jak rozumiem najbliżej do giulii - także doprecyzowując, tak - może nie cała Mazda jest beznadziejna, nie wiem, Mazda 6 - jest

A co do hamulców to fakt, mnie tez już zupełnie nie przeszkadzają (dodatkowo działają super skutecznie wg mnie).

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Michalwawa Zobacz post
    Panowie, czy możecie przestać porównywać na tym forum Giulie do Mazdy? Rozważający zakup Giulii to raczej klienci BMW, Mercedesa, Audi, Lexusa, Infinitti, może Volvo. W żadnym teście, opinii i artykule nie ma zestawienia z mazdą. Może to sie zmieni przy nowych modelach Mazdy ale teraz.. bez porównania. Sam przed zakupem jeździłem dużo Volvo s60 t6 polestar i miałem dylemat. Jeździłem Mercedesem C300, BMW i330 xdrive. To są konkurenci.

Jasne, zgadzam się - głównie z jednego powodu, nie bynajmniej przynależności alfy do premium (nieco na wyrost póki co), tylko dlatego ze Mazda po prostu nie jezdzi, przemieszcza się tylko.

I uważam ze porównanie najdroższej 6ki z najtańsza giulia ma sens - podobna moc, ten sam segment, podobna efektywnie (licząc realne koszty) cena. Mazda oczywiście dostaje na każdym polu straszne baty, ale nie zestawianie ich tylko dlatego ze Mazda nie ma szans - jest błędne.