Witam. Chciałem założyć do swojej beli rozpórkę.
Wypatrzyłem taką OMP MA/1783, niby do 156 v6.
Czy ktoś może ma lub widział czy mieści się pod maską do GT?
Pytam bo dedykowana do gt/147 ale jtd, ma dużo niższe mocowania.
Witam. Chciałem założyć do swojej beli rozpórkę.
Wypatrzyłem taką OMP MA/1783, niby do 156 v6.
Czy ktoś może ma lub widział czy mieści się pod maską do GT?
Pytam bo dedykowana do gt/147 ale jtd, ma dużo niższe mocowania.
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
http://allegro.pl/rozporka-alfa-rome...111309884.html
Zainteresował mnie temat, robią dedykowane, nie jest daleko.
Zobacz na zdjęcia, jak to wygląda.
Ja ja mam i z lewej strony usunąłem mocowanie wiązki bo przeszkadzało a z prawej troszkę podszlifowałem rozpórkę (od spodu) w dwóch miejscach i zeszlifowałem dwa albo trzy wyższe miejsca w tej łapie górnego mocowania silnika.
No i można zapomnieć o kontroli stanu płynu wspomagania bez ściągania rozpórki [emoji39]
Poza tym bez kolizji i problemów z maską [emoji3]
Pykne fote to wstawię [emoji846]
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Panowie, po co Wy to montujecie?
Rozumiem, że będziesz montował z przodu z tyłu na górze i na dole? Bo jak chcesz zamontować "patyk" pod maską, w dieslu to raczej możesz sobie odpuścić. Pomijając, że ja jak szukałem auta to z góry odrzucałem samochody z garażowymi modyfikacjami z allegro.
Tak czysto teoretycznie: jaki negatywny wpływ ma rozporka na stan auta przed zakupem ? Zakładając że jest to jeden jedyny element dodatkowy w aucie ?
Bo ja to bym omijał auta z pseudo ledami, lexusami dziwnymi spoilerami i ogólnie z agro tuningiem.
Zapytałem bez złośliwości a z czystej ciekawości [emoji846]
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Dla mnie rozporka to właśnie tez afro tuning, bo efektywnie nic nie daje, a po odwaru u maski laikom opadają pewnie łopaty jaki to super sport![]()
Negatywny wpływ za to może mieć taki, ze każda nawet lekka stłuczka może powodować odkształcenia elementów nośnych bo sztywna stalowa rura przeniesie siły które nadwozie by pochłonęło potencjalnie, a nie oszukujmy się, mało który 10-15 letni wóz nie miał żadnej nawet drobnej przeszkody,
Podobnie zawsze podobały mi się wydechy typu dupleks i gdyby moja Gt miała pojedyncza końcówkę to bym poważnie myślał nad dołożeniem drugiej, bo 4 rury w 1.9 jtd to dla mnie śmiech na sali, a na przerabianie połowy układu szkoda mi kasy.
Ale to moje osobiste zdanie![]()
Odpowiem wszystkim jednym postem, bo robienie statów off-topami to zabawa dla dzieci.
Jak robią na zamówienie to może podjadę i się dogadam.
No chciałem z góry i z dołu na przód, ale z tyłu nie. Tylko jak mi zrobią górna tylną taką żebym z bagażnika mógł korzystać. Ale zakładać będę nie do wersji z silnikiem od agro-maszyny.
Stary nie wiem czemu wypowiadasz się w ten sposób, marudzisz gorzej niż "moja stara". Nikogo nie interesuje czego nie zrobisz lub może zrobisz. Napisz jak coś zrobisz, zobaczysz lub przeczytasz (tylko z pewnego źródła a nie tylko forum i fb).
A czemu nie masz oryginalnego wydechu? Bo diesel ma jedna rurkę ;]
P.s. Ja mam zrobiony teraz wydech z dwururką, ale oryginalny też był taki.
Ostatnio edytowane przez gifwwl ; 08-01-2018 o 00:13
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
Nie montuję tego z zamiarem sprzedaży Ci czegokolwiek, poza tym, demontaż tego to kwestia minut.
Przecież każdy robi, co kto lubi. Ja bym tam pakował 4 rury bez zastanowienia i pewno tak zrobię. Dlaczego? Bo mi się to po prostu podoba. Mi kasy nie szkoda.
Czyli już AGROCar![]()