Strona 40 z 130 PierwszyPierwszy ... 30313233343536373839404142434445464748495090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1292

Temat: Zakup używanej Mito - pomoc

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    To nie jest wersja bieda. To jest wersja Distinctive z jednym dodatkiem (jak na rynek polski): regulacja lędźwiowa fotela kierowcy. Świetna tapicerka i wygodne fotele. Z ważnych rzeczy brakuje blue&me. Można wymienić radio na 2din z Android Auto za ok 2000 zł i sprawa rozwiązana.
    jest bieda bo w tym MiTo nie ma nic, nawet halogenów z przodu
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Znasz wyposażenie wersji z 2009 roku? Ja taką mam.
    Ma wszystko co potrzeba, jeśli akceptuje się słaby silnik, z wyjątkiem bluetooth. Należy zmienić radio i będzie ok.

Mieszka w
    TBU
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Znasz wyposażenie wersji z 2009 roku? Ja taką mam.
    Ma wszystko co potrzeba, jeśli akceptuje się słaby silnik, z wyjątkiem bluetooth. Należy zmienić radio i będzie ok.
    mam distinctive z 2009 i to co tu jest to jest golas. nie ma nic poza czujnikami parkowania i tempomatem który w aucie miejskim praktycznie się nie przydaje, ja w swojej użyłem raz, żeby sprawdzić czy działa. nie ma pakietu sport, nie ma czuników deszczu/zmierzchu nie ma B&M, nie ma grzania tyłka, nie ma szyberdachu czy choćby przydatnych halogenów. o Bose nie wpomne . wiem że cena nie jest kosmiczna ale to auto jest mega biednie wyposazone i wolał bym poczekać i ustrzelić coś lepszego.

Użytkownik Świeżak Avatar Campo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156, Giulietta, Junior

Domyślnie

Niektórym to już się chyba w głowach poprzewracało . Miejskie autko, aby przewieźć dziecko do szkoły i zrobić zakupy w biedronce, ale musi mieć pakiet sport, chromy, skóry, automatyczne światła i wycieraczki, szyberdach, grzanie tyłka, Bose i inne wodotryski . Kosmos .
    Cena fajna, silnik wytrzymały, czysto do miasta wystarczy w zupełności, jak ma żona i np z dzieckiem jeździć to najważniejsze - NAJWAŻNIEJSZE - co sprawdzić i być pewnym, to czy auto nie było składane z dwóch, bite lub amatorsko wyciągane - bezpieczeństwo rodziny przede wszystkim.
    Dopiero na drugim końcu 170KM i grzanie tyłka przez Bose B&M .

Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Volvo S80 2.5T

Domyślnie

Cytat Napisał Campo Zobacz post
    Niektórym to już się chyba w głowach poprzewracało . Miejskie autko, aby przewieźć dziecko do szkoły i zrobić zakupy w biedronce, ale musi mieć pakiet sport, chromy, skóry, automatyczne światła i wycieraczki, szyberdach, grzanie tyłka, Bose i inne wodotryski . Kosmos .
    Cena fajna, silnik wytrzymały, czysto do miasta wystarczy w zupełności, jak ma żona i np z dzieckiem jeździć to najważniejsze - NAJWAŻNIEJSZE - co sprawdzić i być pewnym, to czy auto nie było składane z dwóch, bite lub amatorsko wyciągane - bezpieczeństwo rodziny przede wszystkim.
    Dopiero na drugim końcu 170KM i grzanie tyłka przez Bose B&M .

Pozdrawiam
    Dokładnie - trafiłeś w sedno.

Mieszka w
    TBU
    Auto

Domyślnie

Jeden lubi jajka kurze drugi lubi cycki duże... pomyśl o późniejszej odsprzedaży, ludzie się wycwanili i golasów nie chcą, co widac po tym konkretnym egzemplarzu który wisi ponad pół roku. podobnie jak inne wersje bieda. Każda która ma dobre wyposażenie sprzedaje się w momencie. nawet po kolizjach. wiem bo pół roku szukałem MiTo dla żony. dla mnie lipa, dla Was może być rarytasem.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156, Giulietta, Junior

Domyślnie

Taaak, wiem, jak coś nie jest "na tłusto" i "na wypasie" to lipa, nie jeździ i wstyd przed rodziną .
    Wszystko i tak rozbija się o cenę - "tłuściocha" nie kupi się za 18 tyś, więc jeśli ktoś ma pewną graniczną kwotę, której nie przeskoczy, to wyposażenie schodzi na dalszy plan. A kupowanie Alfy z myślą o późniejszej odsprzedaży bez utraty wartości jest chyba trochę kiepską inwestycją .
    Kolega niech sam wybierze co dla niego będzie najlepsze.

PS. Wersja, o której rozmawiamy może i bida, ale automatyczną klimatyzację ma - to jest świetna rzecz zwłaszcza do jazdy w mieście, kiedy odpada potrzeba ciągłego kręcenia pokrętłami.

A kolega i tak sam wybierze co dla niego i Jego żony najlepsze

Mieszka w
    TBU
    Auto

Domyślnie

Zgodze się prawie ze wszystkim... utrata wartości jest nieuchronna ale odsprzedanie alfy z kiepskim wyposażeniem nie tylko wiąże się z utratą kasy ale wręcz graniczy z cudem. Przeglądam regularnie otomoto i niektóre ubogie wersje wiszą od roku... alfa MiTo jest autem nietypowym, rzadkim i niepraktycznym ze względu na brak tylnych drzwi. Jak ktoś szuka tego auta to już w większości wypadków ma wymagania. Wiem że niektórzy odpuszczają wyposażenie bo chcą np chodliwy silnik TB155KM ale 95KM i golas to auto naprawdę niesprzedawalne.... o wersjach 78KM czy 0.9cm3 już nawet nie wspomnę.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156, Giulietta, Junior

Domyślnie

Niestety z Alfami tak jest, auto aspirujące do miana premium, powinowactwo sportowe, więc musi być i full wypas i mocny silnik.
    Znajomi ostatnio sprzedawali Ibizę, w środku pusto plastikowo, silnik benzyna wolnossak, a auto poszło bez żadnego problemu. Cena wyższa o ok 3-4 tys niż porównywalne Mito z takiego rocznika.

Nic to, odbiegamy trochę od tematu.

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Utrata wartości Mito jest duża ale jak ja kupowałem nowe w 2009 r to o tym nie myślałem bo auto mi się bardzo podobało. Wsiadłem wtedy do nowego Polo a nawet Scirocco ale finezja niemieckiej deski rozdzielczej wypchnęła mnie z tych aut w sekundę. Żona jeździ już 8 rok i nie chce nowego, no może ewentualnie Guliette