Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

ad 1 pierwsze słysze nie miałem w poprzedniej i nie mam w obecnej jakichkolwiek stuków
    ad 2 też bez kłopotu
    ad 3- wystarczy wymiana przełącznika zespolonego czy montaż tempomatu i masz dziury ale przy umiejetnym przebiciu i podklejeniu NIE MA Śladu.
    ad 4 - wystarczy umycie detergentem komory silnika i te oznaczenia schodzą bez kłopotu.

skrzynia i dwumas- nie słyszałem o tego typu usterkach - to nie połączenie M32 i diesla.
    a co do malowania - wybacz ale nie masz racji i dalej nie rozumiesz jednego - w dobie ogólnego zdziczenia na rynku samochodów używanych nigdy nie masz pewności robiąc oględziny co się z autem działo - czy obcierka czy pół auta wstawione a tym bardziej przy autach sprowadzanych- to się musi handlarzowi opłacać a żeby sie opłacało auto musi być tanie w zakupie i tyle w temacie.
    tu ostatnio jeden nowy zachwycał się iglą kupioną od dealera - jak się potem okazało fajnie "testowano" ja jazdach próbnych zawieszenie za namową sprzedawcy po największych wyrwach i dołach.
    używane auto to zawsze ryzyko i tyle.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Julka

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    ad 1 pierwsze słysze nie miałem w poprzedniej i nie mam w obecnej jakichkolwiek stuków
    ad 2 też bez kłopotu
    ad 3- wystarczy wymiana przełącznika zespolonego czy montaż tempomatu i masz dziury ale przy umiejetnym przebiciu i podklejeniu NIE MA Śladu.
    ad 4 - wystarczy umycie detergentem komory silnika i te oznaczenia schodzą bez kłopotu.

skrzynia i dwumas- nie słyszałem o tego typu usterkach - to nie połączenie M32 i diesla.
    a co do malowania - wybacz ale nie masz racji i dalej nie rozumiesz jednego - w dobie ogólnego zdziczenia na rynku samochodów używanych nigdy nie masz pewności robiąc oględziny co się z autem działo - czy obcierka czy pół auta wstawione a tym bardziej przy autach sprowadzanych- to się musi handlarzowi opłacać a żeby sie opłacało auto musi być tanie w zakupie i tyle w temacie.
    tu ostatnio jeden nowy zachwycał się iglą kupioną od dealera - jak się potem okazało fajnie "testowano" ja jazdach próbnych zawieszenie za namową sprzedawcy po największych wyrwach i dołach.
    używane auto to zawsze ryzyko i tyle.
    No to mamy inne poglądy ty jeździsz 1.4, ja jeździłem 1x 1.4 155 1x 1.75tbi 1x 1.75 tbi i teraz znów 1.75 tbi tylko tct i w sumie zdania nie zmienię to są rzeczy które ja bym sprawdził, po 2 po co myć komorę ślinka, czyli jak ktoś ją mył to znaczy że jest lipa, osobiście nie chciał bym samochodu z mytym silnikiem

Auto
    Giulietta 1,4 170

Domyślnie

Witam.
    Szkoda , że tak późno się dowiedziałem o tym forum , ale też wcześniej nie miałem takiej potrzeby.Aktualnie jestem na etapie wymiany mojej Giulki na inną miłość.Taka mała dygresja odnośnie sprzedaży autka w dzisiejszych czasach . Ja się nie dziwię ludziom , że są ostrożni kupując używane auta.To co aktualnie jest sprzedawane na znanych portalach aukcyjnych , to przecież są auta z bardzo wątpliwą przeszłością , ale jedno co je wyróżnia , to świetnie wykonane zdjęcia , błysk nie do osiągnięcia nawet w salonie , nawet wypucowane są pedały od gazu , sprzęgła. I ludzie się na to łapią , a później są ździwieni , że to szrot.A jak się pojawi autko normalnie użytkowane , ze znaną przeszłością , które ma jakieś tam rysy , nie błyszczy się jak psu j...a , ale też więcej kosztuje jak te złomki , no to jest problem.
    Pozdrawiam wszystkich aktualnych i przyszłych użytkowników Giulietty . To świetne auto.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał J_J Zobacz post
    No to mamy inne poglądy ty jeździsz 1.4, ja jeździłem 1x 1.4 155 1x 1.75tbi 1x 1.75 tbi i teraz znów 1.75 tbi tylko tct i w sumie zdania nie zmienię to są rzeczy które ja bym sprawdził, po 2 po co myć komorę ślinka, czyli jak ktoś ją mył to znaczy że jest lipa, osobiście nie chciał bym samochodu z mytym silnikiem
    No w rodzinie w sumie przewinęło się do dziś 5 szt TB w tym jeden 200 Abarth na sterydach - w żadnym nie było tego typu objawów o których piszesz. co do mycia komory silnika- - w to nie wnikam po co ale pisze Ci że wystarczy pierwszy lepszy płyn do czyszczenia i "znaczniki" znikają - czyli wniosek -walony i rozkręcany.
    J-J już Ci pisałem- przywróć auto do pierwotnego stanu to się sprzeda - ot paradoks z jednej strony chcemy auto na full wypasie i po zmianach z z drugiej strony boimy się takich aut kupować jako zakatowanych i podejrzanych- cóż rynek aut rządzi się swoimi prawami i albo się do niego dostosujesz albo sprzedajesz auto latami.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

4) auto bez dzwonu ma typowe znaczenia na śrubach, jak ktoś miał okazje widzieć julke z salonu to łatwo porównać, spinki, śruby i inne pierdoły

O jakich znaczeniach na śrubach piszesz?

Użytkownik Świeżak Avatar Campo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156, Giulietta, Junior

Domyślnie

Cytat Napisał J_J Zobacz post
    1) metaliczny stuk na dynamic przy dawaniu bardzo szybko gazu i puszczaniu (tyczy się to wszystkich julek od 120KM z turbem)
    A to z kolei tyczy się / jest objawem czego?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Przasnysz
    Auto
    Giulietta 1.4 TB 120 Distinctive 2015 Fiat Punto Evo 1.4 77 2010

Domyślnie

Panie i Panowie, niniejszym chciałem ogłosić, ze w piątek zostałem właścicielem Julki, którą opisywałem i linkowałem kilka stron wcześniej (ta z Pol-Caru). Świetny samochodzik. Postaram się w niedługim czasie założyć temat w dziale Nasze Belle oraz pstryknąć kilka fotek. Aha, i zona jest mega zadowolona

Użytkownik Świeżak Avatar wolnemiasto
    Mieszka w
    freie stadt Danzig
    Auto
    Giulietta QV, Suzuki Swift Sport

Domyślnie

gratulonka, wstawiłeś już gdzieś fotki? jaki silnik?
    Władcy Północy

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Przasnysz
    Auto
    Giulietta 1.4 TB 120 Distinctive 2015 Fiat Punto Evo 1.4 77 2010

Domyślnie

Jeszcze nie robiłem fotek, nie mam kiedy a i pogoda nie sprzyja. Silnik 120 KM

Auto
    brak

Domyślnie

Super pięknie aż 173 strony do przeczytania
    Może ktoś zechciałby podsumować?
    Kiedyś przez to forum kupiłem alfę GTV a teraz chcę Giuliettę 1750, ktoś z forum ma do oddania z dobrych rąk w dobre ręce?