no zamówiłemzobaczymy czy będzie chodzić
![]()
no zamówiłemzobaczymy czy będzie chodzić
![]()
Witam
Ostatnio podczas podróży wyskoczył mi komunikat check engine (alfa 147 2.0ts z gazem) - zapewne problem leży w mieszance jaką auto dostaje i stąd ten błąd jednak jak pojechałem do gazownika to po podłączeniu komputera wyskakiwał błąd w komunikacji z komputerem samochodu (nie można nawiązać połączenia) - problem był z dwoma urządzeniami i jak podjechałem do innego gościa, również nie mógł się połączyć z samochodem. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Elektryka samochodowego mam umówionego dopiero na piątek a nurtuje mnie ten problem. Ostatnio odłączałem radio samochodowe żeby podpiąć cyfrową zmieniarkę - czy to może być problem tego błędu?
Jesli masz fabryczne oryginalne radio to prawdopodobnie linia Kline na pin 7 w gniezdzie przechodzi przez radio właśnie.Trzeba tu sprawdzic.Jesli nie ma tam problemu to sprawdzenie instalacji miedzy gniazdem a sterownikiem silnika pozostaje czy jest przejscie i czy nie ma zwarcia albo czy ktorys modul nie robi blokady odczytu.Tylko z ECU silnika nie mogles sie polaczyc? Reszta modułów dała sie odczytac?
Posiadam Alfe 156 JTS i chciał bym kupić interfejs na elm327 (wiem, że polecane są od viaken i pmfactory) ale czy jest jakiś w przystępnej cenie który jeszcze będzie działał z corolla 1.4 d4d i audi A6 C6 2.7tdi. Prosze sprawdzone modele i linki do sklepów/aukcji. A może taki elm327 mini na BT ?
Koledzy może ktoś podrzucić linka do tego sprzętu pmfactory?
Wysłane z mojego HTC One A9s przy użyciu Tapatalka
Ale to jest 5 sekund w Google...
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
Wiem ale jest kilka rodzajów. Temu pytam
Te adaptery są konieczne ??
Kupiłem kabel polecany mi z grupy na FB i nie ma żadnych adapterów :/
Zaznaczałem że potrzebuje do programowania kluczy , kasowania błędów (w tym airbag) i osiowania
Taki ma być ten interfejs??
Bo piszą żeby była wersja 1.4
Pytanie. W mojej Giuliettcie QV- 2011 rok, pojawiła się migająca kontrolka oleju i informacja o wymianie. Poprzedni właściciel wymianiał olej u Pablo jakieś 11k km temu. Ja pewnie będą to robił za jakieś 2-3 miesiące. Teraz pytanie czy mając kabel od Viakena- link do zdjęć https://photos.app.goo.gl/ilAhvP7yFTL2N9PV2 i MES 3.1 kasowanie inspekcji robię przez opcję F7 Wymiana oleju czy przez jakąś inną funkcję? Jeśli przez F7 i wymianę oleju to czy wystarczy, że wybiorę wykonaj czy trzeba będzie jeszcze coś dodatkowo zrobić? No i czy ewentualnie z tą migającą kontrolką można spokojnie jeździć?