Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 82

Temat: Zakup Giulii z 2016 pod koniec 2017

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    VW CC

Domyślnie

Co w tym nadzwyczajnego? Przecież to 2 letnie auto. Trzeba wziąć pod uwagę związany z tym spadek wartości. No chyba, że ktoś chce w leasing z zamiarem zwrotu.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Nie mało, ale polityka alfy jest taka że cena cennikowa jest bez sensu.

Wersja business ma 30k zniżki bez negocjacji. Jak dołożysz wyposażenia to 60k jest do zrobienia na nowa zamówiona bez promocji.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
    Daj mi proszę namiar na osobę, która da mi te 60000zł rabatu, chętnie powołam się na Ciebie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał kamilski Zobacz post
    Daj mi proszę namiar na osobę, która da mi te 60000zł rabatu, chętnie powołam się na Ciebie.
    To nie kwestia kto tylko jak dobrze negocjujesz i w jakim momencie. Przed zakończeniem roku np. dealerzy dostają cashbacki od importerów za sprzedaż. Czasami opłaca im się dopłacić do kilku sztuk bo cashback im to zwróci a bez nich nie maja targetu. Alfa jest bardzo dobra do takich negocjacji ze względu na mały wolumen sprzedaży w PL. Trzeba trochę poznać rynek zanim się przystąpi do rozmowy i trzeba też być konkretnym. Czyli jak ktoś się zgodzi to trzeba zamknąć umowę a nie się zastanawiać. Jeśli zazwyczaj „tylko patrzysz” to też mało kto traktuje takie negocjacje poważnie.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    To nie kwestia kto tylko jak dobrze negocjujesz i w jakim momencie. Przed zakończeniem roku np. dealerzy dostają cashbacki od importerów za sprzedaż. Czasami opłaca im się dopłacić do kilku sztuk bo cashback im to zwróci a bez nich nie maja targetu. Alfa jest bardzo dobra do takich negocjacji ze względu na mały wolumen sprzedaży w PL. Trzeba trochę poznać rynek zanim się przystąpi do rozmowy i trzeba też być konkretnym. Czyli jak ktoś się zgodzi to trzeba zamknąć umowę a nie się zastanawiać. Jeśli zazwyczaj „tylko patrzysz” to też mało kto traktuje takie negocjacje poważnie.

Zwracam honor - jak się uda, to będę miał 30% rabatu na Veloce - dla Stelvio jest to nieosiągalne, ale dla Veloce tak, dla super nie do końca.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

może tro hę szczegółów jak się robi 30% rabatu, bo dotychczas to była mowa o ciut poniżej 20%
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    może tro hę szczegółów jak się robi 30% rabatu, bo dotychczas to była mowa o ciut poniżej 20%
    Jak tylko dostanę ofertę, to się podzielę.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez kamilski ; 06-02-2018 o 20:54

Auto

Domyślnie

Jak tylko dostanę ofertę, to się podzielę. Na Q miałem 19% i teraz się dowiedziałem, ze na Veloce jest dużo więcej, do 30%, ale na Stelvio niestety nie da rady tyle. A, no i wersja benzynowa tylko wchodzi w grę.

ok,koniecznie daj znac.piszesz o aucie ze stocku 2016 lub 17?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    ok,koniecznie daj znac.piszesz o aucie ze stocku 2016 lub 17?
    Nie, nowym do zamówienia do produkcji.

Auto

Domyślnie

no to Ci nie dam żyć dopóki nie dowiem się co i jak

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Zwracam honor - jak się uda, to będę miał 30% rabatu na Veloce - dla Stelvio jest to nieosiągalne, ale dla Veloce tak, dla super nie do końca.
    Pricing jest ogólnie problemem Włochów.

Negocjowałem też motocykl Ducati i również cena cennikowa jest zaproszeniem do rozmowy a nie ofertą