Strona 32 z 311 PierwszyPierwszy ... 22232425262728293031323334353637383940414282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 3101

Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    śmieszniutkie jest, po prostu. Pocieszne. Wybałuszony mumin.
    Jak już napisano kwestia gustu. Dla mnie i wielu innych ani smieszniutka ani pocieszna nie jest w odróżnieniu od aut z grillem w kształcie uśmiechniętej gęby ze skośnymi azjatyckimi oczkami. Jest nieco inna i o to chodziło. Można wymyślić jeszcze wiele bardzo subiektywnych epitetów ale to nie zmieni faktu że jej posiadacze, a na pewno ja, mają bardzo wiele radości. I mimo jeżdżenia na codzień również innymi autami zadne nie daje takiego miłego uczucia od pierdoły typu machnięcie wskazówek na dzień dobry poprzez dźwięk silnika aż do zwrotności na drodze. Sam fakt że ta stylistyka jest dyskusyjna wróży jej raczej dobrze, długo bedzie interesująca. Przy okazji -na temat samochodów dyskutowałem troche z bliska osoba z Belgii. O tyle ma on inne spojrzenie że ten kraj od dawna ma wysoka stope życiową i nie dotknęły go takie przemiany jak Polski i pewne rzeczy widzi w szerszej perspektywie. Tematem było to jak postępuje unifikacja samochodów i jak wygląda ich dostępność. Mówi mi że nigdy tak nie było aby np. Mercedesa markę jak wiadomo uznawana za luksusową mógł kupic prawie każdy przeciętny człowiek. Sami przedstawiciele sieci sprzedaży mówią że idzie na ilość czasem kosztem jakości a celem jest magiczne słowo:sprzedaż. Więc wcale się nie zdziwię że to wszystko przesunie się tak że niegdysiejsze miejsce AR zajmie np. Ferrari.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 03-08-2009 o 18:51

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Mito jest piękna. Na ulicy od razu widać, że to Alfa Romeo. Zdjęcia przed premierą nie pokazywały jak wygląda rzeczywiście.
    Tak samo będzie z Milano. Jak będzie na drodze, to będzie jasne, że to piękna Alfa.

Jeśli ktoś widzi podobieństwo między Astrą i Milano, tzn., że oczu nie ma

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Mito jest piękna. Na ulicy od razu widać, że to Alfa Romeo. Zdjęcia przed premierą nie pokazywały jak wygląda rzeczywiście.
    Tak samo będzie z Milano. Jak będzie na drodze, to będzie jasne, że to piękna Alfa.

Jeśli ktoś widzi podobieństwo między Astrą i Milano, tzn., że oczu nie ma
    Zgadzam się w stu procentach, te autka mają w sobie duszę i zawsze będą miały

Nie którzy narzekali że 156 to już nie prawdziwa Alfa, jakiś czas temu przysiadałem się do staruńkiej Giulli 1600 i mimo że to o tyle starszy model niż moja 156 to poczułem się jak w domu, te zegary, drążek zmiany biegów.. te trzy zegary na panelu środkowym.. więc po tym widzę że nawet nowe modele nie zatraciły tej magii

Pingwin
    Gość

Domyślnie

ludzie ja też jestem miłośnikiem AR. Ale nie bekrytycznym i opętanym nie widzicie porównania Milano do Astry? Nie widzicie uderzającego podobieństwa? Poza przodem oczywiście, czyli stylistyką mumina, jaka występuje w Milano. Ale boki, tył, tylne lampy, linia szyb, wszystko. Porównajcie, są na tym portalu zdjęcia porównawcze.

acha, no i przód astry jest agresywny, dynamiczny, mumin wygląda przy nim pociesznie.

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

No podobne są nie powiem, zarówno Milano jak i Astra mają 4 koła Nie widze szczególnych podobieństw, po za tymi że oba auta należą do jednej klasy i pewne wspólne cechy zawsze będą

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

abstrahując od tego czy to piękna czy tylko ładna to zwróć uwagę na małą manipulację - oceniasz zdjęcia z jednej strony bardzo dobrze przygotowane, obrobione, gdzie podkreślone jest każde załamanie światła, astra obniżona, a koła wielkie - z drugiej strony byle jakie, z wielkim ziarnem zdjęcia robione komórką, z pierwszego lepszego egzemplarza.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał marekm Zobacz post
    abstrahując od tego czy to piękna czy tylko ładna to zwróć uwagę na małą manipulację - oceniasz zdjęcia z jednej strony bardzo dobrze przygotowane, obrobione, gdzie podkreślone jest każde załamanie światła, astra obniżona, a koła wielkie - z drugiej strony byle jakie, z wielkim ziarnem zdjęcia robione komórką, z pierwszego lepszego egzemplarza.
    No własnie
    Tylko porównanie na żywo ma jakis sens. Równie dobrze mozna powiedziec że astra wyglada jak hyundai czy cos takiego.
    Zresztą w tym temacie cięzko o jakieś rewelacje, chyba wszystko juz było.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    ...
    Zresztą w tym temacie cięzko o jakieś rewelacje, chyba wszystko juz było.
    No właśnie wszystko było ale Alfa zawsze potrafiła coś jeszcze wykrzesać i zaskoczyć czymś świeżym, co dawało początek jakimś nowym kierunkom rozwoju na kilka lat. W Milano nic takiego chyba nie znajdziemy,ale się okaże jak oficjalnie zaprezentują to auto.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

a zobaczcie na Lancie Delte! Z zadnym autem nie można jej pomylić. O to chodzi, ORYGINALNOŚĆ I BYCIE OFF TREND. Niestety, Alfa wymiękła.