Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Sp mamuta

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem zasadniczej sprawy.
    Usunąłeś to dziadostwo i została plama na lakierze - czyli odbarwienie, czy może nie wiesz jak to usunąć i nadal jest na masce?
    W pierwszym przypadku proponuję Ci polerkę maski, a w drugim użycie benzyny ekstrakcyjnej, u mnie zwalcza wszystko (a też mam czarny lakier) nie poradziła sobie jedynie z klejem do szyb (nitro też nie dało mu rady )
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    a w drugim użycie benzyny ekstrakcyjnej, u mnie zwalcza wszystko (a też mam czarny lakier) nie poradziła sobie jedynie z klejem do szyb (nitro też nie dało mu rady )
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Na kleje i tym podobne świństwa polecam:
    BOLL Zmywacz resztek uszczelnień

http://www.boll.com.pl/oferta14.htm

Jest naprawdę dobry

Pingwin
    Gość

Domyślnie

nic nie usuwałem... czytajcie uważnie) ktoś, nie wiem, dużo jezdziłem w czerwcu a były deszcze i błota, zachlapał mi maskę. Myślalem ze to zwykłe błoto, auto ogólnie było brudne i wciąż padało, wiec nie myłem go. Jak umyłem w lipcu, całe auto było czyste ale ten zaciek został. Niczym nie schodził, Nie jest tłusty, w ogóle go nie czuć: zareagował więc z wierzchnią warstwą lakieru. lakier jest czarnym metalikiem, zaciek jest taki... szarawy, jaśniejszy od czarnego, widać, ze było to coś gęstego, bo słabo ściekło, zacieki w dół maski są pojedyncze. Jedna trzecia maski jest tym mamucim wytryskiem zabrudzona. Pod światło widać jakby wykwity, to zabrudzenie jest nieregularne.
    Żadne mycie nie pomaga. Jak to g...usunąć, jak nie ustalę co to jest? Proponowano mi pasty polerskie, podobno jest szansa, zdejmę przy okazji wierzchnią warstwę lakieru ale podobno dalej będzie to czarna maska
    Jakies pasty użyć, zeby to gówno usunąć ale nie drapać przy okazji czarnego metalika?

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    Proponowano mi pasty polerskie, podobno jest szansa, zdejmę przy okazji wierzchnią warstwę lakieru ale podobno dalej będzie to czarna maska
    Jakies pasty użyć, zeby to gówno usunąć ale nie drapać przy okazji czarnego metalika?
    Przecież na samym poczatku tematu napisałem, pasta TEMPO (orginalna czeska a ne K2)
    Z tym zdejmowniem warstwy lakieru, to przesada, musiał byś zastosować "grubą" pastę i do tego polerować mechanicznie

plancior
    Gość

Domyślnie

Kolego, a najlepiej zrobiłbyś jakieś foty i tu wkleił.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Ar33, uzylem K2 Tempo i pomogło częsciowo. Znaczy wytrysk zszedł,widać go jeszcze, ale jako zarys pod swiatło. Pewnie by zszedł całkiem ale bałem sie trzeć za dużo... Na pudełku napisano, żeby nanosić i polerować, ja nanosiłem bardziej...energicznie ale bałem się za długo wcierać. Może w sumie tak zostać, no chyba, ze można jeszcze?

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Mozna mozna
    Tempo jest dosc delikatna Raczej nie ma obawy ze recznie spolerujesz klar z lakieru
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl

Pingwin
    Gość

Domyślnie

wiesz, jest już, jak pisalem, w miarę OK, ale zamierzam jeszcze raz się zmierzyć z trematem po lecie, kiedy gruntownie będe przygotowywał auto do jesieni. Ponowię polerkę Tempo.... Powinno zejść całkiem, mysłisz, ze nie ryzykuję?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia