Witam,
Mam zamiar kupić 159 TI i widziałem że nie ma lusterka Fotochromatycznego.
To znaczy że miała wymienianą szybę ?
Czy TI mając takie wyposażenie może nie mieć fotochroma?
![]()
Witam,
Mam zamiar kupić 159 TI i widziałem że nie ma lusterka Fotochromatycznego.
To znaczy że miała wymienianą szybę ?
Czy TI mając takie wyposażenie może nie mieć fotochroma?
![]()
Ciężko powiedzieć.
Sprawdź po VIN-ie najlepiej.
Przede wszystkim TI to nie jest jakaś nadwersja modelu 159. To jedynie pakiet stylistyczny (+ zmiany w zawieszeniu i hamulcach), który mógł być zamówiony nawet do najtańszego, najpodlej skonfigurowanego egzemplarza. Zatem może być wersja Ti razem z tylnymi szybami w korbce i manualną klimatyzacją. Brak fotochromatycznego lusterka wstecznego jest więc całkowicie możliwy.
Dzięki
A jak bym chciał założyć, to poza lusterkiem i szybą muszę modyfikować instalacje czy przewody już tam są ? ktoś wie?
Moim zdaniem problem nie leży w czujniku, tylko w tym co odbiera sygnały z czujnika.
Dodam, że u mnie jest tak, że w większości przypadków czujnik działa dobrze, ale czasem coś mu odbije i staje się zbyt czuły (po czym zablokuje się w pozycji pracy ciągłej), albo zbyt mało czuły (cała szyba mokra, a on nie reaguje). Często wystarczy wtedy wyłączyć wycieraczki (pozycja 0) na kilkanaście sekund i po włączeniu wszystko wraca do normy. Spora część anomalii zniknęła po wymianie żelu czujnika. Kiedyś czujnik wariował przy małych prędkościach.
Moim zdaniem problem nie leży w czujniku, tylko w tym co odbiera sygnały z czujnika.
Dodam, że u mnie jest tak, że w większości przypadków czujnik działa dobrze, ale czasem coś mu odbije i staje się zbyt czuły (po czym zablokuje się w pozycji pracy ciągłej), albo zbyt mało czuły (cała szyba mokra, a on nie reaguje). Często wystarczy wtedy wyłączyć wycieraczki (pozycja 0) na kilkanaście sekund i po włączeniu wszystko wraca do normy. Spora część anomalii zniknęła po wymianie żelu czujnika. Kiedyś czujnik wariował przy małych prędkościach.