Witam , mam trochę inny problem mojej Alfie , również 159 150 koni . Dzisiaj gdy wrócłem do domu usłyszałem przy wrzuceniu jedynki metaliczny odgłos , wrzucam 2 to samo wszystko przy zgaszonym silniku . Lekkie ruchy gałką bez wrzucania biegu to samo , miał ktoś taki przypadek ? Dodam że zmiana biegów odbywa sie normalnie
u mnie też cuda wianki dzieją się z tą skrzynią, do tej pory coś wyło przy ostrzejszym dodaniu gazu na jedynce i dwójce, dzisiaj też usłyszałem na trójce
Większość pisze że szum jest przy biegach 1,2,5,6 u mnie dziwna sprawa bo o ile szum jest słyszalny 3,4 bieg + do tego wibracje na lewarku to przy wbiciu 5 czy 6 jest cisza. Pewniak że skrzynia bo przy wciśnięciu sprzęgła szum ustaje. Dwumasa ze sprzęgłem + wymiana oleju robione 15 KKm temu. Powoli przymierzam się żeby oddać skrzynie do wymiany łożysk tylko się zastanawiam czy jest sens, innych objawów nie widzę jak te wyżej opisane.
Witam. Czy ktoś z szanownego grona regenerował skrzynie m32 w Jaworniku koło Myślenic woj. Małopolskie i ma jakieś info. Dziękuje i pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez FilipoInzhagi ; 01-02-2018 o 02:52
SimonCT Daj info tutaj albo na priv kto robił łożyska W poznaniu.