Ja zamówiłem Goodyear Eagle F1, bo Pirelli P Zero Nero GT z którymi kupiłem felgi były strasznie głośnie, może to ze starości albo ze zużycia. Wcześniejsze Cinturato P7 tak nie hałasowały - te mogę polecić, bardzo dobra trakcja, dobra trwałość.
Ja zamówiłem Goodyear Eagle F1, bo Pirelli P Zero Nero GT z którymi kupiłem felgi były strasznie głośnie, może to ze starości albo ze zużycia. Wcześniejsze Cinturato P7 tak nie hałasowały - te mogę polecić, bardzo dobra trakcja, dobra trwałość.
3 lata, 40 tyś przebiegu, ok 5 mm bieżnika jeszcze było
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] - jakie opony polecasz? Ja będę kupował komplet letnich, i zastanawiałem się nad Goodyear eagle, bo cenowo są OK. Polecasz coś sensowniejszego?
nie mam zbyt bogatego przegladu opon, za malo jezdze.moge tylko napisac ze najlepsze opony jakie kiedykolwiek mialem to gy eagle f1 assy 3,ale widac ze szybciej je zjada- po ok 9tys km zostalo jakieś 6.5mm bieżnika(bardzo dynamiczna jazda).od lat tylko kupuje opony premium ale tez robie nie za duze przebiegi roczne wiec nie mam wielkiego porownania a i kryteria oceny opon dla mnie sa w zwiazku z z tym inne(maly przebieg, nie interesuje mnie opor opony ani zuzycie, tylko wlasnosci jezdne i cisza). bridgestony potenza re50a nie zachwycaly przyczepnoscia a zużywały sie podobnie, continentale sport contact 3 tez nie zachwycily ale moze troche wolniej sie zuzywaja(te akurat mam w giulietcie i glownie jezdzi zona wiec spokojna jazda), mialem tez michelin primacy hp calkiem fajne i zuzywaly sie powoli przy mojej jezdzie, byly dobre ale nie tak jak gy f1. problem w tym ze oprocz gy to pozostalych opon juz sie nie produkuje weszly nowe modele a ba ich temat nic nie wiem
a mnie korci zakupić wielosezonówki do 159 ti
Vredestein
QUATRAC 5 235/40 R19 96 Y
zmieniać na zimowe dla ti nigdy nie zamierzam, po prostu sie nie kalkuluje przy naszych warunkach zimowych
także moze lepiej te niz letnie cały sezon.
Ostatnio edytowane przez sebaya ; 06-02-2018 o 17:17
Jest to jakiś pomysł, ja się łasiłem na Michelin CrossClimate ale w moim rozmiarze cena była dziwna (normalnie ok 600zł+ sztuka a 235/45 R18 kosztowały 2x tyle).
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Panowie będzie wielka różnica zakładając opony w indeksie nożności 91, zamiast 95? Rozmiar 225/45 R18.
Ford S-Max 2.2 16v TDCi '13
FIAT Barchetta 1.8 16v VFD '00
FIAT Punto 1.1 8v FIRE '99
Dla 18 cali instrukcja podaje nośność 98. A różnica między 91 a 98, to 135 kg.
Odpowiedz sobie sam.