Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

epsonix - po lifcie może i tak, ale przed liftem każda 159 miała duży zbiornik (6 litrów), bez xenonów po prostu była jedna pompka i brak czujnika
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0T

Domyślnie

Zgadza się, mam wersję Business z pakietem Lighting, są spryskiwacze reflektorów, a do zbiornika wlałem ostatnio prawie całą butlę płynu kupionego na Orlenie, bodajże 5l, ale coś tam jeszcze było.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Potwierdzam, mam 35W xenon ze spryskiwaczami i czujnik jest. Wchodzi ok 5 litrów.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR Giulietta Veloce 2016

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    czujnik raczej jest po te że homologacja 35W xenonów tego wymaga (bo wymaga czystych reflektorów, więc i musi sygnalizować stan gdzie nie ma płynu).
    chyba jednak raczej 'widzimisię' producenta, bo giulietta z ksenonami 35w ma, większy zbiornik ma, ale jedyną oznaką kończącego się płynu jest właśnie rozłączenie czyszczenia reflektorów i to raczej nie jest kwestia zmiany przepisów homologacji, bo ostatni facelift był w 2016, czyli jak giulia...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

moze dokladacsie ten czujnik tak latwo jak w 159 (tam zawsze byla wolna wtyczka, nawet po lifcie gdzie nic nie dodawali zbędnego do instalacji)
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 09-02-2018 o 20:50

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

U mnie włącza się informacja przy niskim stanie płynu.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfaromeo159jtd

Domyślnie

Sprzedaz alf w 2017 roku Europa plus USA wyniosla 98,836 bez Chin takze uwzgledniajac chiny bedzie pewnie kolo 110tys.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Chrisu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 AT 200PS wersja Business

Domyślnie

Cytat Napisał michau6211 Zobacz post
    Przykro się to czyta, bo ja w sumie brałem tam swoją Veloce i mogę się wypowiedzieć o nich tylko w dobrych słowach. W odróżnieniu od warszawki, nikt mnie nie olał, zawsze dobry kontakt i najlepsza oferta.
    Jednak gburowatość i chamstwo zawsze trzeba tępić, nie ważne jak i gdzie to nastąpiło. Jak uważasz że źle Cię potraktowano to złóż skargę czy napisz recenzję i zobaczymy jak się do tego odniosą.

Ale szczerze, to myślę że mógłbyś trafić gorzej, jak ostatnio ja. Euromobil Warszawa, Krasnobrodzka. Jak przyjechałem Alfą to wywołałem ogólne poruszenie na serwisie, który chyba wcześniej nie widział takiego samochodu, ale nic dziwnego skoro w kolejce czekają po odbiór właściciele Ducato czy Doblo. Chciałem tylko żeby sprawdzić czy przypadkiem czujnik od płynu spryskiwaczy nie jest walnięty, bo skończył mi się płyn a nie wyświetliła mi się informacja o jego niskim poziomie. Pamiętam jeszcze z jazd próbnych, że taki komunikat się wyświetlał w demówkach, to myślałem że u mnie też powinien być. Samochód na hali, widzę że mechanik usilnie walczy - chodzi co chwilę z jakimiś kartkami wokół mojego samochodu i coś próbuje sprawdzać.

Aha - zgłosiłem jeszcze popiskiwanie z kolumny kierowniczej przy skręcaniu w lewo - prawdopodobnie coś ociera. Oczywiście serwisant który przyjmował samochód, stwierdził eksperckim okiem, że to na bank z kolumny kierowniczej i "ONI się tego nie podejmą bo Alfa im tego nie rozliczy" - autentyk. Mówię, że znalazłem podobny temat na jednym z forów, gdzie trzeba by może to rozebrać i naoliwić pewne elementy bo coś ociera:

http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...o-niggles.html

No ale co ja tam wiem...
    Po pół godziny dowiedziałem się że jednak żadnego czujnika od poziomu płynu do spryskiwaczy w mojej Veloce nie ma, a popiskiwanie to normalna sprawa bo występuje też u nich w demówce...
    Euromobil to jest jak podróż w czasie. Kojarzy mi się z Polmozbytem, serwis bez doświadczenia. O niczym nie słyszeli, o niczym nie wiedzą. Podejrzewam że nawet nie wiedzą że jest coś takiego jak alfaholicy
    Polecam Dukiewicza. Tam są ludzie którzy znają auto , jego przypadłości i nikt nie patrzy na Giulie jak na pojazd z innej planety

Użytkownik Maniak resoraków Avatar romeczek
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Czy komuś się udało zamówić Giulię 2018 z alarmem fabrycznym? Opcja zniknęła z polskiego konfiguratora, zarówno tego www jak i w salonie (cały czas jest we włoskim) i pan Sprzedawca nie jest w stanie się dowiedzieć dlaczego i kiedy wróci

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

konfiguratorem tym na stronie internetowej to się nie przejmuj tam są różne kwiatki, braki, złe wyliczenia, błędy przy niektórych konfiguracjach. Liczy się tzw siatka na której pracują dealearzy - sprzedawca sprawdzał w niej czy w jakimś konfiguratorze (bo oni też do zabawy jakiś tam mają swój)?
    najwyżej niech sprawdzi u źródła