Strona 66 z 83 PierwszyPierwszy ... 16565758596061626364656667686970717273747576 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 823

Temat: Co planujecie kupić po Alfie 159 ?

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

Dokładnie, jest nawet hasło "Reno i ...... omijaj daleko". Tak, że kolega może być rozczarowany, bo do Alfy Romeo ludzie często podchodzą blisko i się przyglądają. Ba, zdjęcia sobie przy nich robią, w końcu chcą pogładzić dłonią, usiąść, przejechać się aż nagle pada propozycja odkupienia za duże pieniądze. Ale fan marki na gorąco nie sprzeda, bowiem pierwej rynek przeanalizuje i ostatecznie zostaje przy marce bo nic godziwego na rynku nie ma.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał agentNGI Zobacz post
    PS. Współczuje ludziom, którzy kupują auta przez pryzmat bagażnika. To już chyba ostatni etap w życiu mężczyzny - kombi lub van.
    Napisał gość jeżdżący damskim kompaktem z silnikiem o pojemności silnika z dobrej kosiarki

Sorry ale nie mogłem się powstrzymać.
    Rozwój tego tematu coraz mocniej utwierdza mnie w przekonaniu, że nie mała liczba użytkowników tego forum ma więcej wspólnego z oszołomami niż miłośnikami jakiejkolwiek motoryzacji...

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar stunt_rider
    Mieszka w
    Emiraty Arabskie
    Auto
    Byla AR159 sw 2.0, 2011r. Jest: Giulia Veloce TI Competizione Red 2.0 T

Domyślnie

czekam az sie sprzeda moja 159 i oczywiscie pozostaje wierny marce

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Krzemol Zobacz post
    Jak zwykle super prawdziwi fani marki popadają w mega skrajności. Się potem dziwić, że społeczeństwo Alfy ma taką a nie inną opinie, sami pomyślcie jak z boku wygląda takie fanbojstwo
    Co śmieszniejsze najbardziej w temacie sportowosci i wyjątkowości marki oraz klasie GT ciskają się posiadacze rodzinnych klekotów Od 8 lat jestem na tym forum i rownie dlugo mialem AR i już się chyba uzależniłem od czytania tych ideologicznych bzdur. Nie napisałem nigdzie, że AR to lipa, a jedynie subiektywnie oceniłem auto, które posiadalem piszac w czym było lepsze, a w czym gorsze i już zostałem okrzyknięty sezonowcem przez osoby, które notabene nie miały ani jednego ani drugiego auta
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 06-02-2018 o 15:39

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Fajny ten wątek, jak wygram w lotto to kupię Giulie Veloce ale jak będą mi szły tak liczby jak idą to kupie/kupił bym Saaba 9-5 drugiej generacji bo jak AR 159 ma coś w sobie

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arek1987
    Mieszka w
    PL-00
    Auto
    F..k new cars, I'm driving oldschool :)

Domyślnie

Ja kupie Passata B5 1,9 TDi z przebiegiem poniżej 100 tys km

Użytkownik Rowerzysta Avatar rustupl
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    156 2.4 '03

Domyślnie

Cytat Napisał Wujek Zobacz post
    Uwaga: Kombi w dizlu też dziękujemy.
    ... sportwagon ... Panie prawdziwy fan

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał Arek1987 Zobacz post
    Ja kupie Passata B5 1,9 TDi z przebiegiem poniżej 100 tys km
    Ale masz fajnie... zero problemów z szukaniem: praktycznie każdy Passat B5 z ogłoszenia spełnia twoje kryteria
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznan/Wrzesnia
    Auto
    Była AR 159 2.0 JTDm, Byla AR 147 FL 1.6 TS 105KM Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał Wujek Zobacz post
    Tym którzy po Alfie Romeo kupili bądź zamierzają kupić samochód innej marki po prostu podziękujmy za wypowiedzi w tym temacie. Liczę na wpisy tylko prawdziwych fanów marki, którzy nie widzą innej opcji niż Alfa Romeo. Uwaga: Kombi w dizlu też dziękujemy.
    Rozumiem, ze kazdy posiadacz 159 Sportwagon w JTDm nie powinien sie wypowiadac na forum....?

Mam zamiar przesiasc sie na inna marke bo obecnie AR nie oferuje niczego co odpowiada moim potrzebom w najblizszej przyszlosci.
    Gdyby Stelvio oferowalo wiekszy bagaznik ok. 600l, w dodatku ustawny, powaznie bym je rozwazal, tym razem w Pb, 4x4 280KM. Ale tak nie jest.
    Jednoczesnie uwazam sie za fana marki AR, dbam o swoja 2ga z kolei Alfe (wewnatrz, na zewnatrz) w kazdym aspekcie uzytkowania, ogladam sie na nia za kazdym razem kiedy gdzies ide (ale nie biegam dookola jak jakis piesek). Do slubu jechalem 30-letnim czerwonym Spiderem, ktorego znalazlem dzieki kontakom ludzi z tego forum. Z gadzetow mam modele, breloki, monety, zegarek a w ostatnie Swieta Bozego Narodzenia podarowano mi etui na telefon z dewnianym tylem a na nim wypalone logo AR z sylwetka 159 SW.
    Wiec mam zamiar nadal wypowiadac sie w tym watku. Chociazby dlatego zeby poznac merytoryczne argumenty (bez fanatyzmu) za i przeciw obecnej gamie samochodow AR i doswiadczenia z przesiadki na inne marki.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

- - - Updated - - -

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    No i pięknie. Ale jak widać nie każdy tak myśli. Lepiej nosić garnitur mimo że niewygodny. Ale co tam wiem. Mam passata i nawet go lubię bo ładny, wygodny, i mam benzynę z fajnym automatem.
    Uwazaj, bo chwalac VAGa zostaniesz okrzykniety heretykiem a w najlepszym wypadku pol-fanem, bo masz 147 QV ;-)

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Co tam wozisz przy 3 osobach, że box byłby Ci potrzebny ? Giulietta wystarczy spokojnie przy tak małej rodzinie. Jedyny plus Meganki to cena i gaz ale sam samochód mocno przeciętny.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Mysle ze zapakowanie do Gulietty wozka, nawet spacerowki, bagazu dla dwoch doroslych osob i malego dziecka na 2-tygodniowy wyjazd nie jest mozliwe.
    Mialem okazje jezdzic Julka i wozic w niej wozek i szczerze mowiac nie widzialem wielkich mozliwosci bagaznika - 350l (z tego co pamietam) szalu nie robi.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bobby Zobacz post
    Chodzi o to, że tu sa dwa rodzaje uzytkowników. Fani marki i tacy co kupili Alfe przypadkiem, ewentualnie bo byla tansza niz passat. W tej drugiej grupie jest pozniej masa narzekania jakie to Alfy sa zle i jak sie w nich wszystko psuje. (Przyczyna jest prozaiczna: w wiekszosci tacy uzytkownicy zafundowali sobie niestety podpicowany szrot). Ja sie nie oburzam. Napisałem to co jest faktem, ale widze ze sie inni oburzyli, że jakto ?! ktos im odbiera prawo do marzenia o prawdziwym aucie - quatrodzwiowym z tdi

Mnie to bawi, nikomu niczego nie zabraniam.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
    Ja widze trzy typy uzytkownikow. Ci co kupili AR przypadkiem, jak sam zauwazyles, fanow, ktorzy chcieli miec Alfe, ale w pewnym momencie potrafia spojrzec na inne marki - francuzy, japonczyki, koreanczyki, chinska marke ze szwedzkim rodowodem oraz grupe VAGiny, co kto lubi, kwestia gustu, a o gustach sie nie dyskutuje. Trzecia grupa to fanatycy, dla ktorych nic innego poza AR nieistnieje (co nie jest oczywscie zle samo w sobie) i niestety zadne merytorzyczne argumenty nie przekonuja, ze cos moze byc lepsze od AR, albo zwyczajnie praktyczniejsze oraz sam fakt, ze mozna rozwazac inne marki poza AR.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Marczy Zobacz post
    Passat B8 jest ohydny, szczególnie w kombi [emoji13]

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
    Z dwojga zlego Superb ladniejszy. Passat jak zawsze dla mnie jest nudny wygladem. Obydwa auta wewnatrz rowniez nudne, chociaz podsiwetlenia ambiente, duzy ekran z navi i sparowanie telefonu i multimediow mi sie podobalo. Deska jak zwykle prosta - ciosana z drewnianej dechy.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał agentNGI Zobacz post
    PS. Współczuje ludziom, którzy kupują auta przez pryzmat bagażnika. To już chyba ostatni etap w życiu mężczyzny - kombi lub van.

Co do cen AR - owszem te starsze traciły mocno na wartości, ale jak wziąć pod uwagę np. Giuliettę, to głupim było by stwierdzenie, że ktoś wybrał to auto zamiast skody czy golfa, bo było tańsze. Bzdura - nie było wcale tańsze od porównywalnej niemieckiej konkurencji.
    Uwazam, ze warto poszerzyc horyzonty myslowe, postawic sie w polozeniu innych oraz ich potrzeb.
    Ja mialem 147 FL w Twin Sparku, ktory wbrew opiniom i legendzie, nie sprawial zadnych problemow poza podbieraniem oleju. Spedzilismy razem 3.5 roku a kiedy kupowalem 147 hatchback mi wystarczal, chociaz poszukiwania zaczalem od 156 SW FL w klekocie. 147 trafila sie przypadkiem - zadbana rok po sprowadzeniu, bez przypadlosci mechanicznych, chociaz lakier nie mial jednej warstwy.
    Jednoczesnie kupujac swoja 1-sza Alfe, wiedzialem i planowalem, ze nastepna bedzie 159 SW. Dlaczego Sportwagon czy jak wolisz kombi ? Dlatego, ze SW bardziej mi sie podobal od Bereliny. Dotyczy to zarowno 156 i 159 - rzecz gustu. Wiec ani wtedy nie bylem (te 6 lat temu), ani teraz nie jestem na ostatnim etapie swojego zycia i mysle ze nie tylko ja...

Wiec nie ma co wspolczuc A jesli nabede jakas VAGine, wypije Twoje zdrowie wytrawnym Rieslingiem od Niemca

Co do cen, to owszem katalogowe ceny nieodbiegaly od cen konkurencji, pamietam kiedy pod koniec 2011 przegldaalem cennik AR, to cena Gulietty konczyla sie gdzies na poziomie 101 tys PLN, natomiast cena 159 gdzies na tym poziomie sie zaczynala.
    Natomiast pamietac nalezy o utracie wartosci i tu wg mnie AR traci szybciej niz knkurencja. Obawiam sie ze z Gulia i Stelvio tez tak bedzie (pomijam fakt najwiekszej utraty wartosci w ciagu 1-szych dwoch lat), ale zobaczymy za 4-5 lat.
    Ostatnio edytowane przez longmanpl ; 11-02-2018 o 03:32

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Ja już niemam żadnej alfy. Mam Passata, mam Berlingo, mam c5 i dobrze mi z tym. Ale gdybym miał więcej pieniędzy, dużo więcej(lub porostu inne plany) to miałbym Giulie. A miałem już 4 alfy. Także chyba coś tam wiem na ich temat i praktyczności choć nigdy nie brałem pod uwagę pojemności bagażnika. Dla mnie zawsze priorytetem przy kupnie alfy był wygląd.