do pewnego momentu kombinowanie jest fajne, ale później po prostu zaczyna wnerwiać
i nie ma sensu dalej kombinować jak robota u kogoś kto to robi na co dzień nie kosztuje majątku![]()
do pewnego momentu kombinowanie jest fajne, ale później po prostu zaczyna wnerwiać
i nie ma sensu dalej kombinować jak robota u kogoś kto to robi na co dzień nie kosztuje majątku![]()
A gdzie ja napisałem że to jest trudne?
Napisałem, że zamiast kupować kolejny klucz i nasadkę / przejściówkę której bym prawdopodobnie więcej nie użył pojechałem do mechanika żeby on wymienił.
W ogóle nie rozumiem Twojej wrogości? Zrobiłem Ci coś? :|
ja przed kupnem swiec bylem najpierw w Automix,i gosc mi wykrecil jedna swiece,abym wiedzial jakie mam kupic.Faktycznie dostep do tych swiec to porazka,no i gosc ma odpowiedni sprzet do tego,ja takiego nie mam i dokupywac klucze za kazdym razem gdy sie chce cos samemu zrobic to tylko dodatkowe wydatki.Jutro jade wymienic do automixa,20zl.to nie majatek.
Wymiana świec to jest na prawdę prosta i szybka czynność - mówię to ja, całkowity laik mechaniczny. Co do kupowania kluczy, mówicie że 20 zł wymiana, ale kupisz klucz za te.. no nie wiem 5-10 zł (ja kupiłem samą nasadkę długą na świece, przedłużkę i klucz sobie sam zrobiłem z kawałka metalu - żadna filozofia) i masz komplecik do NIE TYLKO świec na przyszłość. A skąd wiesz czy Ci się taki klucz nie przyda do czego innego? Już pomijam kwestię że ta głupia wymiana świec uczy troszkę mechaniki własnego samochodu, i już na przyszłość będzie to "na luzie" i od razu zrobione.
Klucze za 80 zł.. ludzie, to można mały komplecik w tej cenie kupić i może akurat w nim się trafi 9mm (bądź 10mm w 166 chyba) nasadówka, przedłużka i mała grzechotka..
A frajda, że zrobiło się coś samemu i na dodatek działa - bezcenna![]()
wymiana jest łatwa, zgadzam się, wymieniałem w moim pierwszym aucie (polonezie), w drugim (xsarze hdi) i aucie mojej dziewczyny (uno) więc nie tutaj leży problem ;>
problem tak jak pisałem wcześniej leżał w tym, że w nakupiłem nieodpowiednich kluczy i zamiast kupić kolejny zestaw wolałem żeby to zrobił ktoś inny, co w tym złego?
odświeżam temat jak wam sie sprawuja iskry ?