mogę opisać uconnect 5, bo gdy kupowałem w grudniu 2016 mapa do navi była nadal z początku 2014 i nikt mi nie potrafił powiedzieć, czy wyjdzie nowszawięc 6,5 było bez sennsu za 4 czy 5k..
spotify ogólnie działa bez problemu (na iphone se, nokii 730 i jakimś sony) ale jest parę werwiających rzeczy, które mogą się pojawić: 1) jeśli oglądałeś jakikolwiek film w telefonie, muza nie odpali się, dopóki nie wejdziesz do spotify ręcznie w telefonie i nie naciśniesz play (ale to raczej problem telefonu- konkretnie iphone'a, bo pozostałe były używane okazjonalnie). 2)w zimie gdy telefon masz w kieszeni marynarki pod grubym płaszczem albo w lewej kieszeni spodni (też pod płaszczem) potrafi przerwać na sekundę- dwie- gubi sygnał bt. (też obstawiam problem iphone'a, nokia nie przerywała). 3)po wyłączeniu silnika w trakcie streamingu bt, po ponownym odpaleniu włączy się radio (i wg dwóch różnych serwisów nie można tego zmienić) i to dosyć głośno, bo bt zwykle wymaga zwiększenia głośności, przynajmniej u mnie. 4) do tego aktywacja bt trwa różnie długo- od kilku sekund do 2-3 minut, a kolejne kilkanascie sekund -5 minut trwa aktywowanie streamingu. jeśli ktoś nie lubi radia to tylko cd lub pendrive (w przypadku 6,5 tylko pendrive). gdyby dało się jakoś sensownie opcje komputera pokładowego przenieść, już dawno wymieniłbym to badziewie na coś w stylu alpine. ale ma ładne logo alfy w tle
a tego nie rozumiem. muzyką na spotify normalnie steruje się z kierownicy, chyba, ze co chwilę zmieniasz playlisty albo wyszukujesz nowy utwór. jak masz przygotowaną playlistę zmieniasz utwory przód/tył normalnie jak w każdym zestawie słuchawkowym. i wyświetla sie, co odtwarzasz na wyświetlaczu. ciekawostka: jak podłączysz przez kabel, to jeszcze zdjęcie albumu wyświetli (i wystartuje od razu oczywiście)
dach- tu masz cały temat o dachu, dla mnie bez dachu nie ma fajnego samochodu
http://www.forum.alfaholicy.org/mito..._czy_nie_.html
kamera cofania by się przydała, chyba, że nie parkujesz zupełnie 'na styk', gdzie każdy centymetr się liczy, wtedy można na czuja, do tyłu mało widać, a auto trochę rozszerza się do tyłu
od siebie dodam, że na bose nie słyszę różnicy między cdaudio a streamingiem (zaznaczona wysoka jakość z pobraniem na telefon) na tym samym utworze. nie wiem tylko, czy źle to świadczy o audio, czy o moim słuchu![]()
a tak na marginesie ( i lekko nie na temat) wie ktoś, czy można zmienić starego uconnecta na to alpine w serwisie? (mi powiedzieli w jednym, że nie wiedzą, bo jeszcze nie widzieli, a w drugim, że nie , ale jak się dopytałem, to też jeszcze nie widzieli
natomiast sprzedawca, że prawie na pewno tak, bo to do nich osobno przychodzi i sami to mają wymieniać - o czym oczywiście serwis nic nie wiedział)
Ostatnio edytowane przez loonyjoe ; 12-02-2018 o 22:56
Doradca mi mówił, że oni właśnie sami w serwisie zmieniają fabrycznego Uconnect na Alpine. Dzisiaj jadę jeszcze do innego salonu porozmawiać to podpytam o to połączenie Bose + Alpine, czy faktycznie nie można tego razem brać.
Odnoście do szklanego dachu - z tyłu zostaje mało miejsca nad głową. Ja mam 185cm i siadając z tyłu dotykam czubkiem głowy do podsufitki. Trzeba to wziąć pod uwagę, jeżeli z tyłu będą jeździć dorosłe osoby. Ja głównie jeżdżę sam, więc szklany dach u mnie to był pewniak.![]()
A z przodu jak z miejscem gdy jest szklany dach? Mam 190cm wzrostu i siedząc w wersji bez szklanego dachu z przodu mieściłem się normalnie, a z tyłu dotykałem już włosami podsufitki. Chociaż akurat o miejsce z tyłu się nie przejmuję, bo tam rzadko kto będzie jeździł, a zresztą teraz w GT z tyłu mam jeszcze mniej miejsca![]()
Z przodu jest nieźle. Co prawda nie mam super poprawnej pozycji za kierownicą, bo jeżdżę na maksymalnie opuszczonym w dół siedzeniu i tak trochę na leżąco, ale mam wystarczająco dużo miejsca nad głową żeby się podrapać.
Okulary przeciwsłoneczne też się mieszczą na głowie.
Zakładam, że te +5cm wzrostu masz głównie w nogach, więc raczej nie powinieneś odczuwać dyskomfortu.![]()
To Alpina ilx-702d, nie mogę dodać linki.